Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 03.10.2010.
12:26
Press A

Obogatio sam se posle 5. oktobra

Vlasnik Pinka Željko Mitrović jedan je od retkih srpskih biznismena koji su u proteklih 10 godina uspeli da, pored Srbije, osvoje i tržišta Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sad je krenuo na Sloveniju, ali to nije kraj, pišu beogradski mediji.

- Tačno je da smo nedavno kupili jednu televiziju u Makedoniji, ali to je još poslovna tajna. Ali, pošto vidim da znate o čemu je reč, evo, priznajem, kupili smo televiziju K15 iz Skoplja - kazao je  Mitrović u intervjuu za ''Press''.

Vlasnik RTV Pink: Željko Mitrović

Veliki broj naših privrednika godinama se žali da im ne dozvoljavaju razvoj u regionu. Kako ste vi uspeli?

- Ne znam da li su pokazali dovoljno veliku ambiciju za razvoj. Ambicija nije samo ideja, ona podrazumeva mnogo energije, rada, odlučnosti i, naravno, investicija da sprovedete ono što želite. Ne priznajem da nešto ne može, već treba pronaći način kako doći do cilja. Posebno sam ponosan na projekat Pinka u BiH, koji je najkomplikovaniji do sada. U Bosni je međunarodna zajednica nekoliko puta pokušavala da napravi TV koja bi bila prihvatljiva svima u BiH. Tako smo imali projekte iz vremena Karla Bilta, OBN i nekoliko drugih i nijedan nije uspeo. Pink jeste i na to sam ponosan.

Kako to Bošnjaci, Hrvati i Crnogorci hoće da gledaju srpsku televiziju, a neće da kupuju naše proizvode? Znači da oni više vole ''Grand" i ''Farmu" od ''plazme" i ''knjaza".

- U principu više vole Pink, ali reč je o sasvim dijametralnim kategorijama. Ja prodajem zabavu, a to je lakše prodati nego neki klasičan proizvod. Pogotovo što u regionu postoji taj nostalgični talas prema onome što stiže iz Beograda.


Deset godina je od 5. oktobra. Kako vam danas izgleda Srbija?


- U principu, sve je drugačije, objektivno drugačije. Možemo da putujemo bez viza, ekonomija je stabilnija bez obzira na to kako to danas izgleda i koliki je stepen nezadovoljstva. Zaboravili smo kako je bilo teško 1999. i 2000. Zaboravili smo kolike su bile plate, šta se sve moglo kupiti za tu platu. Danas jeste velika kriza koja se vidi na svakom koraku i teško žive neka normalna domaćinstva i normalni ljudi. Ali, opet,

Porez ''Pinka'' na godišnjem nivou 10 miliona evra

 

Koliko iznosi godišnji porez Pinka?

 

- Nešto više od milijardu dinara, odnosno 10 miliona evra. Ali ako me pitate da li bi podrška i razumevanje naše vlade mogli da budu veći, mogu da kažem da je stepen zainteresovanosti države mogao da bude veći. Pogotovo kad je reč o projektima koji su od značaja i za našu zemlju.

skloni smo da brzo zaboravimo koliko je onda bilo loše. Evo, moj primer je najočigledniji: u strukturi našeg kapitala samo četiri odsto od ukupne naše imovine zarađeno je pre 5. oktobra, a 96 odsto posle 5. oktobra, u nekim demokratskim uslovima. Nama je demokratski ambijent mnogo pomogao i označio neka pravila u kojima se mi odlično snalazimo.


Uvek kada se pomene 5. oktobar govori se o izneverenim očekivanjima. Koja su vaša?


- Nemam izneverena očekivanja jer sam odavno shvatio da za sve što očekuješ moraš jako da se potrudiš da bi to i ostvario. Ali, hajde da budemo pošteni pa da kažemo i da ne zavisi sve od nas. Postoji mnogo međunarodnih problema i faktora koji, uz sve naše ekonomske nevolje, moramo paralelno da rešavamo. Objektivno se trkamo s drugima, ali sa nekoliko desetina kilograma na leđima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.10.2010. 15:26
Svaka mu čast ! Shvatio da ima dosta budala koda nas pa im servira govn., a naši : " hej daj još bre ! " . Skidam kapu čoveku !
Nedelja 03.10.2010. 14:57
Cenim svakog čoveka koji uspe. Čak i onog ko me z* . Jer i to je znanje... Ne može svako svakog da predje. Ja sam spreman i lopovu da skinem kapu, ako me prevari! Pod uslovom da mu to uspe, naravno. Siguran sam da bi se svaki drugi Srbin menjao sa njim. Verovatno prvo oni koji danas najviše psuju po njemu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online