Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.09.2010.
11:41
V. Tasić - Vesti A

Uzgajam kokoške i ćurke

Raša Pavlović, jedan od najboljih srpskih pevača, kaže da je svoj život pretvorio u čisto uživanje. Beogradski užareni asfalt je zamenio za seoski mir, miris pokošenog sena i cvrkut ptica. Inženjer tehnologije po obrazovanju, pevač po talentu i životnom opredeljenju, poslednjih godina uživa u tovu ćuraka!

 Uživam u tovu ćuraka: Raša Pavlović
 

- U mom rodnom Kraljevu imam porodično domaćinstvo koje je ostalo pusto posle smrti moje moje majke. Šteta da stoji prazno. Učinio sam sve da ga oživim. Gajim kokoške i ćurke i - milina jedna. Nema nikog da me davi i gnjavi, uživam na svežem vazduhu, slavuji me bude. Smisao života je da čoveku bude lepo, a meni je divno. Naročito kada dođe moja unučica Tara, koja ima četrnaest meseci. Nas dvoje se obožavamo, prva reč koju je izgovorila bila je - deda - kaže Pavlović.

Više ne vezem goblene


Uz sve što radite, da li još vezete goblene, kao nekada?
- Prestao sam da vezem goblene. Nekada sam to radio jer je to bio način da smirim dušu i pobegnem od haosa na estradi. Užasnut sam time što se mlade generacije uništavaju u korist šou-biznisa. Sada sam taj vid odbrane od estradnih zala zamenio drugim aktivnostima. Tovim ćurke. To me ispunjava velikim zadovoljstvom. Obožavam životinje i sa radošću im prilazim. Korist je mnogostruka - uživam, ne moram da kupujem meso, to je za jedno penzionersko domaćinstvo velika stvar - iskren je Pavlović.

Zar ste se umorili od muzike?
- Ne mogu od muzike da se umorim, muzika je moj život. I dalje sam neumorni borac za srpsku muziku i kulturu. Dovoljno je da čovek makar jednu narodnu pesmu izvuče iz zaborava, pa je mnogo učinio za kulturu svog naroda. Otkrivam stare, zaboravljene pesme i ljubomorno ih čuvam za nove generacije.


A snimanje novih pesama, pojavljivanje u medijima, nastupi...?
- Prisutan sam svuda gde treba i kad treba. Pre nekoliko dana sam bio u emisiji "Pesma i bingo", za koji dan ću pevati na koncertu posvećenom Novici Petkoviću, često sam u "Žikinoj šarenici". Ništa novo neću snimati, sem ako nije izuzetno i u skladu sa našom tradicijom. Ipak sam ja istaknuti umetnik i to moram da pravdam ponašanjem i delom. Naravno, odradim i poneku, moderno rečeno tezgu. Znam, ne zovu me što lepo pevam, nego što sam lep!


Može li se živeti samo od penzije?
- Već šest godina zvanično sam u penziji. Penzija mi je pristojna, umetnička, oko 40.000 dinara ( nešto manje od 400 evra) . Pre nekoliko dana sam konkurisao za nacionalnu penziju i to po peti put! Ko zna, možda je jednog dana i dobijem. Četiri puta su me odbili bez ikakvog obrazloženja, ali ja ne gubim nadu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online