Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.11.2009.
12:07
V. Tasić, S. Đurić - Vesti A

I pevači se klanjaju senima patrijarha

Zbog trodnevne žalosti u Srbiji otkazani svi koncerti i zabavne manifestacije. Narednih dana u redovima ispred Saborne crkve stajaće mnoge javne ličnosti i strpljivo čekati zajedno sa hiljadama običnih ljudi da odaju poslednju počast preminulom patrijarhu Pavlu.

Smrt Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla i trodnevna žalost u Srbiji neminovno se odrazila i na estradu. Otkazani su brojni koncerti i zabavne manifestacije, a nastupi Slobodana Trkulje i Aleksandre Radović u Centru "Sava" odloženi su za sedam dana. Brojni pevači ne kriju da su potreseni zbog smrti patrijarha Pavla, a mnogi će u narednim danima strpljivo čekati u redu da se poklone ispred njegovog odra.

TUŽNA: Biljana Krstić

- Teško sam primila vest o smrti patrijarha srpskog Pavla, jer je on bio jedan divan čovek. Imala sam tu čast da me primi u Patrijaršiji. Bila sam uzbuđena kao malo dete zbog toga što sam dobila priliku da ga upoznam.

To je bilo pre nekoliko godina pred put u Moskvu i odnela sam mu na dar ikonu Svetog Đorđa. Susret s njim je bio čaroban.

Osećala sam takav mir i spokojstvo kada sam pričala sa njim i to će mi ostati urezano u sećanje za sva vremena. Zbog njegove smrti otkazala sam sve nastupe dok bude trajala trodnevna žalost - kaže sa tugom u glasu Biljana Krstić.

Boro Drljača

- Mnogo mi je žao, posebno što sam imao čast da patrijarha Pavla lično upoznam. Imao sam privilegiju da mu pevam u manastiru u Gorskom Kotaru.

Bio je poseban, izuzetan čovek u svakom smislu. Obavestili su me o otkazivanju snimanja nekoliko emisija u kojima je trebalo da učestvujem. To je najmanje što se moglo uraditi dok Srbija tuguje - kaže sa suzama u očima Boro Drljača.


Ostale uspomene: Andrija Bajić

 

Bio je svetac za života


- Strašno mi je žao što ga više nema. On je bio živi svetac. Imao sam sreće da ga upoznam i nekoliko puta sam bio u njegovom društvu. Sećam se jednom smo bili u poseti u Los Anđelesu, gde je trebala da bude neka priredba. Bio je prisutan i patrijarh Pavle. Bilo je ratno stanje i on je bio izričito protiv bilo kakave zabave, pa je priređena samo večera. Uvek je bio pažljiv prema svima, celom srpskom narodu. Bio je skroman, vedar i mudar čovek, koji je za svakoga imao blagu reč. Ostaće sveta duša i njegova smrt je veliki gubitak za srpski narod - kaže Andrija Bajić.

- Patrijarhova smrt me je potresla, kao što je potresla sve one koji su ga voleli. A, ne znam nikoga ko ga nije voleo i poštovao zbog njegove beskrajne mudrosti. Bio je mio čovek i uvek je govorio kao sam Bog. Upravo se spremam da sa drugaricama odem do Saborne crkve i da mu odam počast - rekla je Usnija Redžepova.


- Sa suprugom Nadom idem do Saborne crkve, kao i hiljade naših sugrađana, da se poklonim i odam počast tom velikom, izuzetnom čoveku koji je bio svetac još za života - kaže Beki Bekić.


- Patrijarh jeste umro, ali samo fizički. Njegove tople i mudre reči, uvek će živeti u našim srcima. Treba da budemo srećni što smo ga imali.

Posebno sam ponosna na to što je bio u manastirima u mom, ovčarsko-kablarskom kraju i u okolini Čačka.

Napustio nas je samo fizički, ali će njegov duh večno živeti i verujem da ćemo ga slaviti kao sveca. Bilo bi sasvim neukusno da pevamo i slavimo u ovim tužnim danima, zato podržavam otkazivanje svih snimanja i veselja - kaže Vera Matović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online