Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.08.2010.
14:56
V. Tasić - Vesti A

Pevaćemo i za džak krompira!

Zlata Petrović umesto honorara dobila automobil "mercedes", dok je Radiša Urošević na kompenzaciju napravio bazen u dvorištu.

 Kriza se oseća i na estradi
 

"Kad nema para - daj šta daš" - deviza je koje se na estradi oduvek drže. Zbog ekonomske krize sve više pevača radi na kompenzaciju, pa umesto dogovorenog honorara i keša na ruke dobiju automobile, bazen ili pak ulje!

Iako nije bio na njeno ime, auto je vozila nekoliko meseci, a onda ga je prodala.
- Nije "mercedes" za mene. Mnogo je trošio, nije zgodan za vožnju po klizavom drumu, pa sam rešila da ga prodam. Srećom, naletela sam na čoveka koji je hteo da proda svoj džip. Pristao je da se menjamo, dala sam mu "mercedes", dodala malo parica i dobila auto po svojoj meri - priča pevačica.

Letovanje na kompenzaciju


Godina su mnogi pevači za džabe letovali kod kolega koje imaju kuće na Crnogorskom primorju. Najpopularnija je bila vila Miloša Bojanića u Baošićima, koji je kolege gostio danima. Kada je shvatio da je zbog njih samo u minusu, lepo im je rekao da mogu i dalje da dolaze, ali da plate svoj boravak. Od tada retko kada navrati neko od pevača kod Miloša, obično samo na kafu. Međutim, mnogi su se dosetili, pa sa gazdama crnogorskih kafana ugovaraju letnje tezge i pevaju za stan i hranu. Pevač je kao na letovanju dva meseca, ne plaća često preskup smeštaj i hranu, a gazda trlja ruke jer ne mora da mu isplati honorar i svi su zadovoljni.

Njen kolega Radiša Urošević je još bolje prošao. Umesto pokretne imovine, on je na kompenzaciju dobio bazen u dvorištu kuće u Kragujevcu! Doduše, za bazen nije samo pevao, već je dodao i nešto ulja koje se našlo u njegovom magacinu, a koje je takođe dobio na kompenzaciju.


- Ljudi upiru prstom na moj bazen, a dobio sam ga skoro za džabe. Nisam znao šta ću sa silnim uljem koje sam imao, pa sam ga dao ljudima koji su mi napravili bazen. Pošto imam radnje i lokale, morao sam tako trange-frange. Sad moj bazen propušta vodu i treba mi oko 7.000 evra da ga osposobim i sredim. To su velike pare, pa mi ostaje samo da molim boga da opet iskrsne neka tezga na kompenzaciju. Recimo, da pevam ljudima u nekoj građevinskoj firmi, a oni da mi okrpe bazen - kaže Urošević.


- Ma svi se na estradi samo foliraju i pričaju bajke. Situacija u našem poslu je sve gora i gora, pa će mnogi uskoro pevati i džak krompira, dok će skupocene krpice i firmirane naočari s kojima se hvale moći samo da sanjaju - kaže Acko Nezirović, jedan od najzaposlenijih pevača na estradi.


U opštoj ekonomskoj krizi pevači sve češće pevaju za garderobu, pa firmirana odela ili haljine s kojima se hvale zapravo su zaradili na kompenzaciju. Međutim, o tome većina ćuti plašeći se da ne budu ismejani u javnosti. Beki Bekić ne krije da mu je ponuđeno da odradi jednu svadbu za džak firmiranih naočara, koje bi kasnije prodavao kolegama. Međutim, ponudu je odbio ne zato što se stidi, već zato što se ne razume u trgovinu i sigurno bi ga mnogi prevarili.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online