Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2018.
08:15
S. Đurić - Vesti A

Kralj pokorio Beogradsku arenu

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić spektakularnim koncertom pod simboličnim nazivom "Još ovu noć" u Beogradskoj areni obeležio je 50 godina uspešne i bogate karijere. Više od 22.000 vernih fanova uživalo je u neprolaznim hitovima legendarnog pevača. Šaulić je, ne samo po rečima organizatora, oborio rekord najveće dvorane na Balkanu, već na pravi i originalan način krunisao karijeru dugu pet decenija. Publici je priredio nezaboravnu noć, a tokom celog koncerta vladala je jaka emocija.

A. Čukić
Veče puno emocija: Šaban Šaulić

"Dođi da ostarimo zajedno", "Dva galeba bela", "Kraljice moga srca", "S namerom dođoh u veliki grad", samo su neki od velikih hitova koje je Šaulić poklonio svojoj publici, a koja ga je dočekala ovacijama i aplauzom. Šaban je nastup počeo filmom u kome ljudi koje on poštuje poput Nemanje Matića, 2cellos, Aleksandra Kolarova, Dragane Mirković, Marije Šerifović i mnogih drugih govore o njemu.

Muzički program u beogradskoj areni Šaulić je otvorio velikim hitom "Dođi da ostarimo zajedno" u pratnji hora Supervojs. Prvi deo koncerta pevač je posvetio pesmama s početka karijere, među kojima je izveo "Dajte mi utehu", "Kako si, oče, kako si, majko", što je posebno oduševilo fanove.

- Hvala vam iz srca i od srca, i iz duše! Svi smo ovde u Areni, svi smo gladijatori i sve ćemo da pobedimo - rekao je Šaban nakon što je otpevao prvu pesmu, pa nastavio s numerom "Dajte mi utehu".

Publika koja je do poslednjeg mesta ispunila dvoranu sve vreme, od početka do kraja koncerta, bila je na nogama.

- Sad ću vam predstaviti mog prvog gosta, ali ja nju zovem "moj šećerko, moja ćera, moj ponos", Ilda Šaulić! - najavio ju je Šaban, nakon čega je ona otpevala svoje pesme "Stani, dušo, da te ispratim" i "Obećao si", a koju je publika dočekala sa oduševljenjem i ispratila sa bine brunim aplauzom.

Posebno odušvljenje nastalo je kada je Šaban pevao jednu od najpoznatijih balada "Dva galeba bela". Posle tri sata pevač se pozdravio sa beogradskom publikom.

- Jako sam uzbuđen. Ovu noć sam dugovao svojoj publici. Ne klecaju mi kolena, klecala su mi kada sam snimio prvu ploču. Sada mi je merak da pevam sa velikim žarom - rekao je Šaulić pre koncerta.

Podrška porodice

Pevač je u dvoranu vidno raspoložen došao u pratnji supruge Gordane, a osim nje bile su i ćerke Ilda i Sanela sa porodicama, kao i sin Mihajlo.
- Krunu nisam poneo jer sam se uplašio da će mi se videti kosa koju nemam. Svi moji poklonici su tu, jasno je da ih ima još, i to je predivan osećaj. Nadam se da će to biti jedna kruna moje karijere, ali nikad se ne zna, možda koncerata ima još. Teško mi je zbog toga što moj unuk Luka nije mogao da dođe. Došla mi je starija unuka, Una. A Luka je, nažalost, imao danas trening u Belgiji. Moram biti iskren i priznati da mi nedostaje, ali to je profesionalizam - rekao je Šaban.
Ovaj koncert Šabana Šaulića ući će u istoriju po mnogo čemu. Pre svega zbog nezapamćenog interesovanja. Prvi put od osnivanja dvorane puštene su u promet i ulaznice sa smanjenom vidljivošću. Njegov nastup je i prvi u kome je u Areni puštena u rad medijska kocka na kojoj su prikazani dosad neviđeni prizori iz života kralja folka.

Gosti

Gosti koncerta, osim ćerke Ilde, bili su i Zorica Brunclik, Emir Habibović. Pre početka najvećeg muzičkog spektakla decenije, posetioci su uživali u nastupu orkestra Zorana Jovanovića koji je imao mlade goste Acka Petrovića, Denisa Ibrahimovića, Vanju Lakatoša, Milicu Jokić i Indiru Berišu. Nastup nisu propustile ni mnoge poznate ličnosti, među kojima su bili Marija Šerifović, Neda Ukraden, fudbalski trener Ljubiša Tumbaković, Aleksandra i Filip Živojinović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online