Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.06.2018.
23:44
S. Đurić - Vesti A

Srce legende nije izdržalo

Jedan od najvećih pevača narodne muzike Sinan Sakić preminuo je u 62. godini u Beogradu, nakon borbe sa teškom bolešću. Veliku bitku izgubio je, kako javljaju beogradski mediji, na dan kad je trebalo da bude saopšten datum transplantacije jetre.

Z. K. Munja
Odlazak legende: Sinan Sakić

Lekari su 24 sata brinuli o njemu i svi su verovali, porodica i supruga Sabina, da je dovoljno jak i da će izdržati.

Sinan je primljen u bolnicu 27. aprila, a posle ispitivanja lekari su ustanovili da mu je neophodna transplantacija jetre. Prošle godine Sinanu su ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posle pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje i da će morati na transplantaciju jetre. Njegova supruga za beogradske medije kaže da je potpuno slomljena.

- Otišla je moja ljubav, osećam se mrtvo. Ne znam šta sada da radim. Veoma sam ljuta i dalje, besna zbog svega - rekla je potresena Sabina.

Poslednji koncert

Sinan je bio član i legendarne grupe Južni vetar koju su činile mnoge zvezde kao što su Dragana Mirković, Šemsa Suljaković, Sinan Sakić, Mile Kitić, Kemal Malovčić. Grupa se raspala 2001. godine. Koncerti u Beogradu bili su mu omiljeni, a poslednji je održao 3. juna 2017. godine u dupke punom stadionu Tašmajdan, inače njegovom omiljenom mestu.

Da podsetimo, pre dvadesetak dana Sinan Sakić je iz Kliničkog centra Srbije prebačen u privatnu beogradsku kliniku, na zahtev porodice. Supruga folk pevača Sabina došla je u KCS sa sinovima Ernestom i Alenom, zahtevajući da se pevač odmah otpusti iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, lekari su se tome usprotivili, zbog pevačevog lošeg zdravstvenog stanja, koji je već 18 dana u bolnici na pripremama za transplantaciju jetre, koja je trebalo da se obavi u inostranstvu. Nažalost, pevač nije izdržao.

- Hteli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dozvolila - rekla je tada Sinanova supruga Sabina.

Sve se pretvorilo u pravu dramu. Pevačev sin Ernest je bio uporan i insistirao je na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ponašao se neprimereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo obezbeđenje, a kasnije i policiju koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove.

Vest da nas je napustio legenda narodne muzike pogodila je mnoge pevačeve kolege koji se od Sakića opraštaju na društvenim mrežama. Prva se oglasila Vanesa Šokčić, koja je napisala:

- Legende nikad ne odlaze, tako ni ti drug. Putuj na večni počinak, a mi nećemo dozvoliti zaborav.

Roker među narodnjacima

Sinan je bio svojevrsni fenomen, što najbolje ilustruje novinarska krilatica "Bog na nebu, Sinan na zemlji". Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici, odrastao kao sin bubnjara u orkestru JNA. Najpre je 70-ih godina radio kao konobar u jednoj kafani. Drugovi su ga nagovarali da se okrene pevanju, što je on prvo odbio, jer je smatrao da ne zna da peva. Kasnije ih je ipak poslušao. Posle prvih pesam "Miko, druže moj" i "Janičar" sa albuma iz 1982. godine, nastavili su da se ređaju hitovi "Sudbina me na put šalje", "Zaljubljen u tebe", "Izađi na pet minuta", "Reci sve želje", dok je pesma "Ej, otkad sam se rodio" postala legendarna. Na pitanje smatra li sebe najvećim rokerom među narodnjacima, Sinan je javno govorio da nije, iako je smatrao da jeste. Medijima je otkrio da mu je jedan od najtežih trenutaka u životu bio kada se njegov sin Alen kao dete zapalio. Mir i pomoć porodica je pronašla kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online