Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.01.2018.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Dejan Petrović: I meni naiđe žuta minuta

Majstor trube Dejan Petrović (32) jedan je od najtraženijih muzičara, pa je samo tokom prošlih praznika održao čak tri koncerta, svirao je pred više od 40.000 ljudi, a Nišlijama je poklonio koncert.

Promo
Majstor trube: Dejan Petrović

- U Nišu smo ranije retko svirali, bar što se tiče trgova i javnih nastupa. Sve do letos kada smo imali sjajan koncert na nišavskom keju. To je, bez preterivanja, bio jedan od boljih nastupa prošle godine, pa nije bilo teško odlučiti da ponovo zasviramo u tom gradu i pred publikom koja nas je oduševila svojom energijom - kaže za "Vesti" Dejan Petrović, koji sa svojim big bendom rado svira na humanitarnim koncertima, ali nerado priča o tome.

- Ljudi nam se obraćaju za pomoć s raznim molbama. Volim da pomažem ljudima, ali nažalost, nisam baš uvek u mogućnosti da to uradim. Znam šta znači pomoć kad je potrebna i trudim se da uvek izađem u susret ljudima onoliko koliko mogu - dodaje čuveni muzičar.

Promo
Spremni za svirku: Dejan Petrović i Big bend

Dve nove pesme

- Nastupali smo na raznim mestima do sada, pa više i ne razmišljam gde bih želeo da sviram.

Možda u nekim zanimljivim, prirodnom, neobičnim ambijentima. Što se tiče planova za ovu godinu, želim da nastavim sa radom kao i do sada.

Već smo snimili dve pesme u studiju koje će uskoro stići i do slušalaca. U planu je sigurno i veliki beogradski koncert, mnogi nastupi u zemlji i inostranstvu, ali na prvom mestu je autorski rad i nova muzika.

Zbog brojnih koncerata širom Srbije, regiona i dijaspore, često danima ne dolazi kući.

- Kao i svima, i meni nekad naiđe "žuta minuta", kad mi je svega preko glave i najradije bih se okrenuo i otišao kući. To su trenuci kada se sve skupi - umor, stres, putovanja, ljudi... Za praznike smo išli s koncerta na koncert i 10 dana nisam dolazio kući. Teško je, naravno, nedostaje mi porodica, ali se trudim da balansiram. Nakon takvih putovanja svaki slobodan trenutak posvećujem isključivo porodici, pre svega ženi i ćerki - kaže Petrović i ističe da mnoge stvari u poslu ne bi postigao da nema podršku i razumevanje svoje supruge.

- Mislim da ona ima više razumevanja nego što bih ja ikada imao. Stvarno mi je najveća podrška i mnogo mi olakšava sve što nosi trubački posao. Nije ljubomorna, više je to neko nedostajanje i sa moje, i sa njene strane.

Majstor trube, koji je u muzičkom smislu spojio nespojivo - rok i trubu, opanke i starke - kaže da je geografski gledano najudaljenije mesto gde se čula njegova truba bio Toronto u Kanadi.
Iako mlad po godinama, ali iskusan kao trubač nema sumnje da će se njegova truba tek čuti širom sveta.

instagram.com
Saradnici i drugari: Dejan Petrović i Zvonimir Đukić Đule

Lako sa Čolom

Dejan Petrović je sin čuvenog trubača Miće Petrovića, pa mu je bleh muzika u krvi. Trubu svira od malih nogu, a nagrade koje je do sada osvojio ne može da pobroji.
- Imao sam dosta lepih trenutaka u karijeri i ne znam koji bih izdvojio kao najlepši. Možda kada sam kao dečak osvajao nagrade sa svojim orkestrom, pa preko proglašenja za najmlađeg Majstora trube i Prvu trubu sveta, prvi solistički koncert, nastupi na nekim festivalima o kojima sam maštao kao dečak... - kaže Dejan, koji je sarađivao sa Zdravkom Čolićem na pesmi "Šljive su rodile" koja je već postala hit.
- Saradnja sa Čolom je sjajna, nema tu šta mnogo da se kaže jer sa velikim i pravim ljudima sve ide lako. Ostale planove ne bih otkrivao, krčka se nešto... Mogu samo da kažem da će jedan izuzetan ženski vokal zapevati uz naše trube, ali ne mogu vam još sve otkriti - tajanstven je Petrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online