Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.07.2010.
03:57
Alo A

Operisana Zorica Marković

Pevačica Zorica Marković proživela je u sredu dramu u kojoj je, zahvaljujući blagovremenoj intervenciji lekara, izbegnut kobni ishod.

Naime, legendarna pevačica je tokom dana osetila jak bol u grudima i hitno je prebačena u bolnicu, gde joj je dijagnostikovano začepljenje trećeg bajpasa, zbog čega je odmah operisana.


- Iako je Zorica žena zmaj i ne voli da posećuje lekare za svaku sitnicu, otkako je doživela infarkt i hrabro preživela tri ugradnje bajpasa, vodi računa o zdravlju i redovno ide na kontrole. Ipak, prekjuče joj je iznenada pozlilo, izgledala je veoma loše i hitno je prevezena u bolnicu, gde joj je urađen operativni zahvat.

Da ona nije reagovala odmah i da lekari nisu hitno intervenisali, ko zna šta bi bilo. Tim najboljih stručnjaka brine o njoj i to je najbitnije. Iako je situacija teška, Zorica nabaci osmeh na lice i svojim šalama oraspoloži i sve zaposlene u bolnici. Zorka je jaka, ali mora malo da uspori sa ritmom života koji vodi. Ona je optimista i uspeće u teškoj borbi - rekao je za „Alo!“ izvor blizak pevačici.

Markovićevu lekari dva puta vraćali u život

 

Folk pevačica je krajem 2007. godine preživela težak srčani udar. Njoj je u Požarevcu na jednoj svadbi naglo pozlilo, pa je završila u Hitnoj pomoći, gde su je lekari jedva povratili u život. Markovićeva je i prošle godine imala srčani udar i da nije na vreme stigla u bolnicu, ne bi preživela. Tada su joj i ugradili treći bajpas i naredili da ne može da kroz život ide kao tajfun. Svih ovih godina, snagu i podršku pružaju joj sinovi Dejan i Ilija, za koje Zorica kaže su njeno najveće blago u životu.


Da je Markovićeva veliki borac, govori i to što je, kada smo je pozvali, iscrpljeno, ali sa osmehom prokomentarisala svoje stanje.

- Tako je kako je. Razbili su mi tromb koji je začepio treći bajpas koji mi je ugrađen. Da nije bilo stručnosti profesora Milosavljevića i Đukanovića, ko zna šta bi bilo sa mnom. Nakon što su se konsultovali, odlučili su da mi ugrade dva stenta. Hvala Bogu, pa su mi oni spasli život! Trenutno se oporavljam i ne smem da ustajem iz kreveta. Ja sam pozitivac i verujem da će sve biti dobro - rekla je za naš list pevačica, kojoj se u glasu osećala iscrpljenost.


Legendarna folkerka će, kako saznajemo, u bolnici ostati dok doktori ne budu sigurni da je njeno stanje skroz stabilno. Ono što je sigurno je da je po izlasku očekuje dug oporavak, te da će morati da smanji tempo života pošto je poznata kao veliki radnik. No, oni koji je znaju sigurni su da će njena energija, optimizam i ljubav prema životu biti presudni i da će iz svega izaći kao pobednik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online