Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.08.2017.
20:11
Z. Marjanović - Vesti A

Saša Krstić šampion Guče

Svaki od proteklih saborskih dana u Guči je prema atmosferi i događanjima i u varoši i na takmičarskim binama priča za sebe, ali, ocena je brojnih posetilaca Guče, kruna ovogodišnjeg Sabora trubača bio je poslednji dan kada su trubači birali šampiona Guče nakon čega je koncertom Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta spuštena zavesa 57. Sabora trubača.

Z. Marjanović
Veliko priznanje: Orkestar Saše Krstića

Od prošle godine Sabor trubača je izborom šampiona Guče dobio novi programski sadržaj koji je, kako se pokazalo, bio pravi programski pogodak.

Takmičenje je zamišljeno tako da se za zvanje šampiona Guče takmiče isključivo majstori trube, a o tome kome će ova laskava titula pripasti odlučuju sami majstori trube uz podršku četiri stručna člana žirija što je, po mišljenju mnogih, najdemokratskiji način izbora najboljeg među najboljima.

Nakon nastupa 10 trubača sa stečenim zvanjem majstora, žiri je po skraćenom sistemu glasanja na Evroviziji najveći broj bodova dodelio Saši Krstiću iz Zagužanja čime je on postao drugi po redu trubač u istoriji Sabora trubača sa zvanjem šampiona Guče.

- Nemam reči da objasnim koliko sam srećan zbog osvojene titule šampion Guče koja je još vrednija kad znam da su mi je dodelile majstori trube koji su i sami bili u konkurenciji za ovu titulu i koji su verovatno najbolji trubači u svetu u ovom trenutku. Veću čast u životu nisam dobio - kaže za "Vesti" Saša Krstić, najbolji među najboljim majstorima trube.

Atmosfera prilikom takmičenja majstora trube za šampiona Guče bila je prava saborska, ali pravo saborsko ludilo u poslednjoj noći Sabora trubača nastalo je na početku koncerta Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta.

Na gradskom fudbalskom stadionu gde je održan koncert okupilo se više od 10.000 saboraša koji su horski pratili poznate hitove Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta koji su još jednom pokazali da su majstori atmosfere, a da su njihovi muzički hitovi neprolazni i prihvatljivi za sve prostore i za sva vremena.

Brega je za nastup počeo da se zagreva čim je stigao, u ranim popodnevnim satima, a sa pevačem Alenom Islamovićem obilazio je šatre i uživao u svadbarskom kupusu, piću i muzici.

Na kraju, duboko u noć, spuštena je zavesa ovogodišnjeg Sabora trubača za koji mnogi kažu da je jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina.

Jutro posle

Poslednja saborska noć je pripala trubačima, Goranu Bregoviću i Bijelom dugmetu, a jutro je komunalcima koji su sakupljali plastične flaše, čaše, kese.

U ovoj varošici jutro posle mogli su se videti i umorni saboraši koji su hladili glave na reci Bjelici, "šatradžije" koji su polako pakovali svoje šatre i policajce koji će u Guči biti dok iz varoši ne ode i poslednji gost.

Sabor je, kažu i domaći i strani gosti, bio nezaboravan do te mere da nas na neki način obavezuje da se u Guči nađemo i sledeće godine - kažu saboraši, umorni, ali i prezadovoljni, od onoga što može da se doživi samo u ovoj prestonici trube.

Stanovnici Guče kažu da posle svakog sabora trube raste interesovanje stranaca koji dolaze na sabor.

Većina njih ovu manifestaciju iskoristi za upoznavanje i drugih delova naše zemlje, nekoliko dana pre, ili kad utihnu trube u Dragačevu.

Obradović široke ruke

Trener evropskog šampiona Fenerabahčea Željko Obradović je i ove godine bio jedan od najveselijih gostiju na saboru. On je sa svojim pomoćnikom i kumom Vladimirom Androićem uživao uz zvuke trube. Košarkaške trenerske zvezde omiljene su među trubačima, pre svega zbog ogromnog bakšiša koji ostavljaju muzičarima, pa je tako Obradović ove godine muzičare častio bakšišom od 6.000 evra.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online