Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.06.2017.
12:28
Vestionline A

Aca Lukas: Nisam tukao fotoreportera već je on napao mene

"Kad sam video da je vrag odneo šalu uzeo sam motku i na svu sreću samo jednom zamahnuo i njega promašio, a udario mog prvog komšiju koji je došao da pomogne tj. da spreči tuču", ispričao je za "Blic" pevač Aca Lukas detalje jučerašnjeg incidenta tokom kojeg je ispred svoje kuće palicom prebio fotoreportera "Srpskog telegrafa" Milana Lučića i naneo mu telesne povrede. Lukas je zbog toga priveden u policijsku stanicu Voždovac.

Vesti
Potpuno drugačija verzija događaja: Aca Lukas

Podsećamo, Milan Lučić, fotograf "Srpskog telegrafa" je sa novinarom Markom Pantićem bio ispred kuće folk pevača gde je na javnoj površini obavljao svoj posao. U jednom trenutku iz kuće je istrčao Aca Lukas koji je nasrnuo na njih, a fotoreportera je prebio palicom.

Aca Lukas, međutim, ima drugačije viđenje ovog događaja.

Uprkos tome što su na fotografu Milanu Lučiću povrede itekako vidne, Lukas kaže da on nije napao fotoreportera, već da je, zapravo, u celoj priči napadnut on.

Prišao da ih pita šta rade

Naime, kako kaže, sve je počelo kada je pevač primetio da je ekipa stajala ispred njegove kuće ceo dan, a kada je pomislio da su otišli izašao je iz kuće da se prošeta i tada ih je ponovo ugledao. Prvi utisak o fotoreporteru kojeg je kasnije prebio, bio mu je vrlo jak.

- Izuzetno je krupan po mojoj proceni, duplo teži od mene - kaže Aca Lukas za "Blic" i tvrdi da tada, iako je izgleda poželeo, nije potrčao prema njima jer je smatrao da bi oni u tom slučaju bežali.

On ističe da je mirno prišao sa namerom da ih upita šta tu rade i šta žele od njega.

- Upitao sam ih: "Šta bre hoćete više od mene?". Na svu sreću imam i svedoka koji je čuo odgovor gospodina navodno prebijenog fotografa koji mi je odgovorio: "Šta te boli k****! Bio sam u šoku i još jednom sam mu postavio isto pitanje na koje sam dobio isti odgovor - kaže Aca Lukas.

On dalje tvrdi da je tražio aparat u nameri da obriše slike, ali da je kada je krenuo rukom ka aparatu usledila tuča.

- Jadni ucveljeni fotograf je Acu Lukasa siledžiju i nasilnika udario pesnicom i pukla mi je arkada što imam i potvrđeno od medicinske službe, što stoji u zvaničnom izveštaju - ističe Aca Lukas.

Pevač navodi da je tada došlo do koškanja, odnosno da su počeli da se rvu, te da je on čak pao na zemlju.

- Povrede na glavi nema, slike su lažne. Da li mislite da ja takvog medveda mogu da povredim? Kad sam video da je vrag odneo šalu uzeo sam motku i na svu sreću samo jednom zamahnuo i njega promašio, a udario mog prvog komšiju koji je došao da pomogne tj. da spreči tuču. On će to i da posvedoči. Tada mi je motka ispala i tu je bio kraj. Nisam prišao da ikoga napadnem fizički, napadnut sam ja - brani se Aca Lukas.

Pevač bi za napad na fotoreportera mogao krivično da odgovara, a odakle krv na fotoreporteru opravdava ovim rečima:

- Čoveka sa glavom veličine bika i sa sto i dvadesetak kilograma sve da sam Brus Li ne bih mogao da prebijem! Tražiću, naravno, da se te njegove povrede još jednom utvrde pošto tvrdim da ih nema. Krv na njegovim rukama je krv sa moje arkade! Znam da će me mnogi pljuvati i osuđivati, ali ću ići do kraja u dokazivanju svoje nevinosti! Budite sigurni da neću stati jer sam u pravu!

Fotograf: Napao me je jer sam radio svoj posao

Iako Vuksanović tvrdi da nije kriv fotografije koje su juče objavljene govore više od reči, napadnuti fotograf Milan Lučić je nakon fizičkog nasilja koje je izvršeno nad njim za "Blic" ispričao:

- Napao me je samo jer sam radio svoj posao. Čekao sam da ga slikam na javnom mestu na ulici. Prišao mi je i krenuo da galami. Pokušao je da mi otme aparat. Nisam dao. Onda me je udario jednom, pa mi je krenuo da cepa majicu. Onda je uzeo motku drvenu i udario me u potiljak i nekoliko puta po glavi. Pao sam. Nije prestajao da urla. Okrenuo se i rekao: "Idem kući po pištolj da vas pobijem." Uplašio sam se za svoj život jer znam da je poznat i moćan. Smirio sam se tek kad su došli policija i hitna pomoc. Ostao sam u bolnici gde mi ukazuju pomoć i moram da ostanem na detaljnijim pregledima - rekao je povređeni fotoreporter.

Podsećamo, posle izgreda, Lukas je priveden u stanicu policije na Voždovcu, gde je posle nekoliko sati pušten.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online