Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.05.2017.
13:57
Vestionline, espreso A

VIDEO: Ovo je pesma Milice Todorović koju je RTS odbio za Evroviziju

Pevačica Milica Todorović snimila je pesmu "Selotejp" za ovogodošnji Evrosong, ali je RTS odbio numeru koju im je "zvezda Granda" ponudila.

Z. K. Munja
Mogla da ide na Eurosong

Stručni žiri koji bira kompoziciju koja nas predstavlja na prestižnom muzičkom takmičenju ocenio je ovu kao neadekvatnu, dok autor Miličine pesme kompozitor i tekstopisac Boban Petrović veruje da bismo sa njom ušli u finale:

- Producent "Granda" Žika Jakšić smatrao je da bi Milica bila pun pogodak na Evrosongu, što zbog sjajnog vokala, što zbog lepog izgleda i fenomenalnog utiska koji ostavlja svojom igrom. On joj je predložio da otpeva "Selotejp" i dogovor je bio da je u Kijevu izvede na srpskom jeziku.

Čak tri meseca se radilo na tome, a Milica je bila puna entuzijazma.

Numera je dostavljena urednici zabavnog programa RTS Oliveri Kovačević, ali nije prošla. I to ne bi bio problem da ona sada ne tvrdi da niko poznat nije želeo da ide na ovo takmičenje...

- Evo Milica je veoma razočarana što nije predstavljala Srbiju - priča Petrović.

On se osvrnuo na izjavu Kovačevićeve "da je RTS pitao velike zvezde da predstavljaju Srbiju na Evrosongu, ali da niko nije pristao, pa da su zato morali da pošalju anonimnu Tijanu Bogićević".

- Šta je Milica ako nije zvezda? Pritom, RTS je potrošio oko 150.000 evra na Evrosong, a da je Todorovićeva otišla u Ukrajinu, uštedeo bi se veći deo tog novca - tvrdi on.

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević kaže da pesma "Selotejp" nije bila adekvatna da predstavlja Srbiju na Evrosongu, piše Informer.

- Tačno je da je gospodin Petrović poslao pesmu "Selotejp" koja se našla među 12 numera od kojih se biralo. Naš selektivni žiri od oko 30 muzičkih urednika sa Radio Beograda i televizije je preslušao tu numeru. Prema glasovima žirija, ocenjena je kao neadekvatna, te se našla na poslednjem mestu. Milica Todorović je kao izvođač je sasvim u redu, ali pesma nije - ističe Kovačevićeva.

- Sa RTS su još poručili da su netačne Petrovićeve tvrdnje da su nudili da plate sve troškove učešća, jer o novcu uopšte nisu ni razgovarali.

Autor kompozicije "Selotejp" navodi da su se mnogi potrudili oko nje.

- Pesma je dugo i pažljivo pripremana, sa idejom da zadovolji domaće, ali i svetske muzičke trendove. Milica je u zenitu popularnosti, ima kvalitetan vokal i poznata je u dijaspori, koja glasa za našeg predstavnika. Znači, tvrdnje gospođe Kovačević su netačne - naglašava Petrović, koji je 2013. godine sa pesmom "Duga u tvojim očima", koju je izvela Saška Janković, zauzeo treće mesto na zvaničnom izboru za Pesmu Evrovizije RTS i dodaje:

- Naš projekat je bio gratis i bez ikakvih zahteva. I vaši čitaoci su delimično iz svojih džepova platili honorare inostranih autora koji su pritom napravili refren pesme "In too deep", koji neodoljivo podseća na refren hita "Firework" Kejti Peri. Znači, platili smo plagijat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online