Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.05.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Spas kod psihologa

Potresno pismo koje je Ana Sofrenović nedavno napisala na Fejsbuku i posvetila ih ćerkama mnoge je šokirao i uznemirio. Iz teksta koji je lepa glumica veoma brzo uklonila može se zaključiti da ima veliki problem, da je tužna, ali da je ipak odlučna da ide dalje. Ana je javno pričala o tome da se godinama bori sa depresijom.

N. Đurović
Uvidela i neke svoje greške: Suzana Mančić

- Skoro četiri godine se borim sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. Depresija me je iznenadila i trebalo mi je puno vremena da se suočim sa novim stanjem i da priznam sebi šta je u pitanju. Tada sam shvatila da ću morati da potražim pomoć - rekla je u jednoj TV emisiji Ana Sofrenović.

I Rada Manojlović svojevremeno je priznala da je imala problem sa lekovima za smirenje i da je potražila stručnu pomoć.

- Mnogo je to nezgodna stvar. Bila sam se baš navukla na lekove za smirenje. Pričam ovo javno, jer svako ko pomisli uzeću, pa ću da se skinem kada ocenim da ne treba više, vara se. Bilo mi je teško, ali mi je pomogao psihijatar - kaže Rada Manojlović.

Uz supruga pronašla sreću

Glumica Svetlana - Ceca Bojković otkrila je za medije da joj naiđe neki težak period, ali da je uz supruga Slavka Krulejvića pronašla sreću.
- Što sam starija više ništa ne može toliko da utiče na mene da izgubim prisebnost, ili da me u nekoj velikoj meri povredi, ali postoji jedna druga stvar, a to je depresivnost, protiv koje čovek mora i treba da se bori. Neke stvari i dalje mogu da me povuku u depresiju i tu onda opet moram da iznalazim svoje mehanizme kako bi se odbranila i spasla. I uspevam, pre svega zato jer sam svesna kada se desi takva situacija - rekla je za jedan nedeljnik Svetlana - Ceca Bojković.
Nataša Bekvalac je u jednoj TV emisiji izjavila da nije savršena i da često ima promene u raspoloženju, ali da ne ide ni kod gurua, psihijatara ni gatara.

Voditeljka Suzana Mančić teško je podnela razvod od bivšeg supruga Nebojše Kunića, zbog čega je, kako je rekla u jednoj TV emisiji patila od depresije i spas pronašla kod psihologa.

- Odlazila sam kod psihologa da mi neko ko je potpuno neutralan pomogne da dođem do odgovora na neka pitanja, to bih svima preporučila. Pomogao mi je da uvidim i neke svoje greške, da ne krivim uvek druge - rekla je iskreno Suzana, koja je sada u srećnoj vezi sa grčkim biznismenom Simeonom.

Teret slave s kojim se suočila kao 14-godišnja devojčica susrela Milica Todorović uticao je na njeno psihičko stanje, zbog čega se obratila psihoterapeutu.

- Odlazak kod stručnog lica mnogo mi je pomogao, jer mi je bilo mnogo teško na početku karijere. Kod nas je problem priznati da ideš kod psihologa ili psihijatra. Ljudi odmah misle da si lud. Psihologija me mnogo interesuje i smatram je vrlo bitnom za zdrav život jednog čoveka, zato čitam dosta knjiga iz psihologije. Meni odlasci kod psihologa prijaju i smatram da svaki čovek treba da ide kod ovih stručnjaka - rekla je jednom prilikom Milica.

Koučing u sportu

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac, Andrija Gerić, danas se bavi psihologijom u sportu, s akcentom na koučing.
- Interesovalo me je to i za vreme karijere. Čitao sam knjige na tu temu, a kad sam završio karijeru, imao sam više vremena, pa sam studirao psihologiju i počeo da se bavim koučingom u sportu. Moramo da podignemo svest o značaju psihologije u sportu. Svaki čovek ima probleme koji ga muče, a ne zna kako da ih reši - rekao je jednom prilikom Andrija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online