Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.11.2016.
05:17
S. Đurić - Vesti A

"Svađalica" nije bila suđena Miroslavu

U muzičkoj industriji potpuno je uobičajeno da jedna pesma bude ponuđena različitim izvođačima i da je neki od njih odbiju. Imali su hit u svojim rukama a da toga nisu ni bili svesni.

Z. K. Munja
Nema kajanja: Miroslav Ilić
Nina je bolja: Goca Tržan

Kasnije se dešavalo da se pokaju, pa danas mnogi žale za pesmama koje nisu njihove. Ipak, ima i onih pevača koji se nisu pokajali. Dejan Matić jedan je od onih koji je odbio hit.
- Pitaju me da li sam odbio neku koja je postala veliki hit. I ja uvek kažem da jesam. A počinje ovako: "...Grešan sam prema tebi bio...", a koju je posle otpevao Jovan Perišić. Ali ne žalim, Jovan je moj dragi prijatelj i srećan sam što je sa njom postigao toliki uspeh. Kad čujem dobru pesmu, znam da li je za mene ili nije - rekao je Dejan Matić.
Goca Tržan odbila je da snimi baladu "Da se opet tebi vratim", koju je kasnije otpevala njena koleginica Nina Badrić. Pevačica je u emisiji Pinkove zvezdice otkrila da je ovaj veliki hit hrvatske pevačice prvo njoj ponudila Aleksandra Milutinović, ali je na kraju završila kod njene hrvatske koleginice.
- Svojevremeno sam odbila da snimim ovu pesmu i drago mi je zbog toga jer je Nina dočarala na jedan famozan način - rekla je Goca Tržan.
Međutim, onda je Jelena Tomašević otkrila da je ova pesma koja je završila kod Nine zapravo u početku bila namenjena Zdravku Čoliću.
Jelena Karleuša istakla je u jednoj televizijskoj emisiji da žali što pesma "Idi dok si mlad" nije njena. Ovaj hit otpevala je Svetlana - Ceca Ražnatović.
- Žao mi je što ovo nije moja pesma, zato što smatram da je tekst koji je napisala Marina Tucaković sjajan. U stvari, mislim da je to najbolji tekst koji je ona ikada napisala - rekla je Jelena.

Z. K. Munja
Kompozitor Miša Mijatović

Kompozitor Miša Mijatović ističe da je namenski pisao za Miroslava Ilića.
- Pisao sam za Miroslava i "Svađalice moja mala", "Imena mi mog", "Ej, suzo moja"... Međutim, rekao je da nisu za njega. Bio sam iznenađen. Pesme su završile kod Marinka Rokvića, Snežane Đurišić i Radiše Uroševića i postale su hitovi. Miroslav nije zažalio jer nije od onih ljudi koji žale. Kad sam mu rekao da je šteta što ih nije on otpevao, rekao mi je: "Ko zna da li bi bili hitovi da sam ih ja pevao!" - rekao je Miša Mijatović.

Nije se pokajao

Željko Vasić je otkrio na društvenoj mreži da je pesma "Sve je ovo premalo za kraj", inače veliki hit pokojnog Tošeta Proeskog, prvo bila ponuđena upravo njemu, ali da ju je odbio. Popularni pevač ističe da se nijednog trenutka zbog takve odluke nije pokajao.
- Bolje zvuči u njegovom izvođenju - napisao je Željko na Tviteru, zbog čega je naišao na niz komentara podrške.
Pesma "Sve je ovo premalo za kraj" objavljena je nakon smrti Proeskog i osvojila je srce publike u regionu.

"Vidovdan" kao druga himna

Pesma "Vidovdan" nastala je 1991. godine, kada ju je Milutin Popović Zahar napisao povodom jubileja šest vekova od Kosovske bitke. Bila je ponuđena Ani Bekuti, ali ju je ona odbila, pa je završila kod njegove, tada već bivše žene Gordane Goce Lazarević.
- "Vidovdan" je pesma koja je obeležila moju karijeru. Posle nje, više ništa nije bilo isto. I danas, toliko godina kasnije naježim se svaki put kad je zapevam. Narod je usvojio ovu pesmu i peva je u svim prilikama. Neki čak kažu da je "Vidovdan" naša druga himna - kaže Goca Lazarević.
Pored brojnih hitova, Zdravku Čoliću zbog jedne pesme uvek ima pomešana osećanja, nemir, nostalgiju i tremeu kad treba da je otpeva.
- Pesma Kemala Montena "Sinoć nisi bila tu" zauzima posebno mesto. Ta numera me uvek vrati na početke, u moju Skenderiju, i dan kad sam položio matematiku i upisao treću godinu fakulteta. Kad biram pesme, pitam za mišljenje i svoje bliske saradnike, ali presudno je da se meni sviđa. Naša publika najviše pažnje obraća na tekst, dok u Engleskoj ili Americi to nije prioritet. Tamo su bitniji zvuk, melodija, ritam - kaže Zdravko Čolić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online