Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.11.2016.
04:10
S. Đurić - Vesti A

Ispovest Lepe Lukić posle pljačke: Jaka sam ja žena!

Lepa Lukić (76) oporavlja se nakon šoka i kako kaže - dobro je. U njen stan u Žarkovu, da podsetimo, pre neku noć upali su lopovi i odneli oko 2.300 evra i dokumenta, a sve to dok je ona spavala u susednoj sobi. Kada je ustala i shvatila šta se desilo, pevačici je pozlilo, pa je dolazila i Hitna pomoć. Tri dana kasnije kada smo je pozvali ona je bila u policijskoj stanici gde je davala izjavu povodom pljačke.

A. Čukić
Uplašila se: Lepa Lukić

- Trenutno sam u policiji, dajem izjavu. Kako je bilo, sada se osećam mnogo bolje. Jaka sam ja žena i sve ću pregurati! Kad samo pomislim šta je moglo da se desi... Uh, dobro je da me nisu dirali - kaže Lepa za "Vesti". Iako je prvobitni šok prošao, još uvek ne može da se oslobodi slika ispreturane kuće.

- Nisam imala pojma šta se dogodilo. Ustala sam oko sedam ujutru da odem do toaleta i videla sam da mi je maca uznemirena. Podigla sam glavu i šokirala se! Kuća je bila u haosu, sve je bilo isprevrtano i razbacano. Odmah sam pozvala policiju. Uzeli su otiske s terase, komoda i fioka koje su dirali. Rekli su mi da ovakva pljačka traje samo tri minuta! Ušli su prvo u dnevnu sobu, gde mi je bila tašna, i odatle uzeli 90.000 dinara (oko 750 evra). Potom su mi ispreturali fioke, uzeli kartice i 1.600 evra, čak i zdravstvenu knjižicu! U drugoj sobi nisu ništa pronašli jer sam imala samo bižuteriju, a onda su uleteli u sobu gde spava moja maca. I tu su ormari bili isprevrtani, kutije razbacene, verovatno su tražili nakit, ali ga nisu našli - kaže Lepa i dodaje:

- Prežalila sam pare. Odneli su mi oko 2.300 evra. Kada sam shvatila šta se desilo, tek onda me uhvatila panika. Evidentno je da nisu želeli da me povrede. Mada, da sam se probudila i videla ih moje srce ne bi izdržalo. Toliko sam se uplašila da mi je pritisak skočio na 200. Pozvala sam hitnu pomoć, lekari su mi dali injekciju i posle dva sata mi je bilo bolje - priča pevačica koju sada čeka vađenje novih dokumenata.

- Odneli su mi dokumenta, kanadski i srpski pasoš, ličnu kartu, kartice, zdravstvenu knjižicu. Sve. I sada moram s tim da se bakćem. Ali šta je tu je. Život ide dalje, idem na probe i pripremam se za koncert kojim ću obeležiti 55 godina karijere. Kao i uvek na njemu ću okupiti moje brojne kolege, a o mom radu govoriće jedan glumac - završava Lepa.

Na meti razbojnika

Poslednjih godina pevači su sve češće na meti pljačkaša. U kuću Goce Lazarević lopov je upao ovog leta i uz pretnju nožem je opljačkao. Uplašena Goca nije ni pokušavala da spreči provalnika koji je dograbio ono što joj se našlo na stolu.

- Otkako su me opljačkali, ne spavam mirno. Noću ležim u spavaćoj sobi i osluškujem šta se dešava. Ugradila sam sve moguće alarme, video-nadzor i sve što postoji, ali i dalje nisam spokojna. Nekad se desi kad unuci spavaju kod mene da se slučajno popale svi mogući alarmi, pa trešti cela kuća - kaže Goca Lazarević.

I Vesna Zmijanac je bila na meti lopova, a godinama su je pljačali ljudi koje je plaćala da čuvaju i održavaju njenu kuću na Bukulji. Kad je sve sabrala ispostavilo se da su joj odneli stvari u vrednosti od 10.000 evra. Dragica Radosavljević Cakana opljačkana je pre neku godinu, i to u po bela dana. Dok je ona sa suprugom šetala psa, lopovi su upali u njihovu kuću i odneli najvrednije stvari. Samo vrednost nakita i satova iznosila je više od 20.000 evra.

Ipak, najgore je prošao Miroslav Ilić koga su lopovi pre osam godina, kako se pričalo "olašali" za 100.000 evra. Za to vreme on je pevao u Areni.

Tipovali je kockari?

Kako spekuliše beogradska štampa, Lepu su pratili i tipovali kockari. Nije tajna da se ona kretala u ovim krugovima i kako pišu mediji, ona je navodno dobila veću svotu novca baš na kocki. Lepa o ovome ne želi da priča, a na policiji je da otkrije razloge za pljačku, kao i počinioce.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online