Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 09.07.2016.
07:45
D. Petrović - Vesti A

Od Silvane do Franca Ferdinanda

Ivica Dačić, prvi čovek srpske diplomatije ne mari mnogo što je njegova fotelja u novom sazivu vlade i dalje neizvesna. On se lepo proveselio pre neki dan na proslavi 17. rođendana sina Luke, a pevali su mu Ana Bekuta i Aca Lukas.

Z. K. Munja
Raspevani ministar: Ivica Dačić među pevačima

Prvi čovek SPS-a poznat je kao veseljak koji se ne libi da se i sam lati mikrofona i zapeva "Miljacku" koju u originalu izvodi Halid Bešlić, ili da u duetu sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim zapeva "Podmoskovske večeri". Dačić, koga zovu i drugi glas Žitorađe (posle Cece Ražnatović) brižno neguje imidž čoveka iz naroda, pa logično najviše voli narodnu muziku.
Za razliku od njega Aleksandar Vučić nema vremena za opuštanje uz muziku, jer naporno radi od jutra do sutra.

- Volim britanski pop, a naročito bend Franc Ferdinand. Ipak, s godinama se vraćam starijim bendovima koje sam slušao u detinjstvu, kao što je Led cepelin - rekao je Vučić pre šest godina još dok je bio opozicija. Ali, sada na vlasti se promenio, pa se o njemu privatno malo zna, čak i koju muziku sada sluša.

Za razliku od njega predsednik Tomislav Nikolić ume da se zapije uz hitove Milana Topalovića Topalka, iako je nekada tvrdio da je okoreli roker, koji je bio opsednut zvukom Džimija Hendriksa i Erika Kleptona.

Dodik meraklija

Milorad Dodik, predsednik RS obožava narodnjake, a prijatelj je sa mnogim pevačima. Ipak, najviše voli Cecu Ražnatović i Miroslava Ilića, koji su bili njegovi gosti prošle godine kada je ženio sina.
- Dodik je meraklija i veseljak. Dugogodišnji smo prijatelji i na svadbu sam išao pre svega kao gost, ali naravno da sam i zapevao. Njegove omiljene pesme su "Naljutićeš me ti" i "Božanstvena ženo" - otkrio je Miroslav.

- Bio sam odličan poznavalac rok muzike, bendova i, uz mog prijatelja Batu, prva osoba iz Kragujevca koja je naručivala ploče iz Engleske. Tada je bilo zabranjeno iznošenje dinara iz zemlje, naša carina je pregleda svako pismo proveravajući da li u njemu ima novca, a mi smo se snalazili stavljajući pare za ploče u indigo - objasnio je jednom prilikom svoje pionirske kolekcionarske godine Tomislav Nikolić. Sada kada nema potrebe za tim, više voli da mu na uvce zapeva Topalko koji je na poziv predsednika prisustvovao i prijemu povodom Dana državnosti.

Milica Todorović nedavno je otkrila da je pevala mnogim političarima, između ostalih i Borisu Tadiću.

Nikola pevao u horu

Za ministra pravde Nikolu Selakovića kažu da je bez premca kada je u pitanju pevanje među članovima vlade. Najviše voli da se opusti u kafani i to u okolini Nove Varoši i na planini Zlatar, jer je to njegov rodni kraj. Obožava izvornu muziku, koju često zna i da zapeva, jer je u mladosti pevao u horu. Za razliku od njega Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevine ne voli provod u kafani, pa se može sresti na koncertima klasične muzike, a nije propustila ni nastup Ruskog hora kada je gostovao u Beogradu.

- Imala sam priliku da pevam ljudima na vlasti, ali ih u tom trenutku nisam gledala kao ljude koji su imućni i moćni. Pevala sam im od srca. Sećam se da sam na jednoj privatnoj zabavi pevala Borisu Tadiću koji mi je na najkulturniji način zatražio da mu otpevam hit "Šta će mi život bez tebe dragi" od Silvane Armenulić i ja sam mu sa zadovoljstvom otpevala ovu pesmu - kaže Milica i otkriva da političari uglavnom ne vole aktuelne hitove, već im peva stare, narodne pesme.

Ana Bekuta godinama je pevala raznim političarima, a onda se u jednog od njih i zaljubila. Sada najviše voli kada na uvce peva Milutinu Mrkonjiću, koji obožava njen hit "Veseljak". Jednom prilikom je čak rekao da ne može da odluči da li više voli kad mu Ana peva, ili sprema omiljenu hranu, pa joj je poručio "Nemoj mi to razdvajat".

POVEZANE VESTI

Subota 09.07.2016. 16:42
Ne zna se sta je gore - veselje politickih lesinara ili estrada koja je sa njima tesno povezana?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online