Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.05.2016.
04:00
S. Đurić - Vesti A

Rasim spremio hit Halidu

Gde su političari, tu je i zabava, pa je sve više njih koji žele da se oprobaju kao muzičari. I dok jedni pišu pesme za pop i rok pevače, drugi su se latili mikrofona. Nedavno je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić svom starom prijatelju Halidu Muslimoviću pomogao u stvaranju pesme "Dunjo moja", koja će biti uskoro promovisana.

A. Čukić
Ode u kompozitore: Rasim Ljajić

- Pesma je gotova i Halid za nju već snima spot. Uskoro će biti i promocija. A otkud ja u svemu tome? Moj dobri drug Halid često mi šalje svoje još neobjavljene pesme. Voli da čuje šta mislim. Kad sam čuo "Dunjo moja", shvatio sam da je odlična, ali mi je nešto nedostajalo. Prepravio sam neke Halidove stihove, ubacio svoje i onako prijateljski mu pomogao da je poboljšamo. Neću se potpisivati, niti se predstavljati da sam koautor. Ovo je bila samo pomoć prijatelja i drago mi je što smo uspeli. Ubeđen sam da će biti kafanski hit - rekao je za beogradske medije Rasim Ljajić, koji već godinama piše poeziju.

Najpoznatiji muzičar među političarima je Mlađan Dinkić, koji je svojevremeno svirao u grupi Monetarni udar. Debitovao je pesmom "Sanjam", koju je napisao 1987. godine, a otpevao Dragan Kojić Keba na Budvanskom festivalu 2005. godine. Osim što je pridruženi član grupe Piloti, bivši ministar ekonomije i regionalnog razvoja, sarađivao je i sa Tijanom Dapčević, Bobanom Rajevićem, Dženanom Lončarevićem...

Mlađan Dinkić se u poslednje vreme više posvetio muzici, politiku je definitivno napustio i zato, kako kaže, živi lepše.

- Politike više nema. Politika je danas više šou-biznis. Otkako sam uzašao iz politike, imam mnogo više inspiracije nego ranije. Sad sam radio pesme za Kikija Lesandrića, a pre toga za Sašu Matića. Ja ću da pišem i videćemo ko će da peva. Bez muzike ne mogu da živim - rekao je nedavno Dinkić.

Za Sašu Matića bivši ministar je komponovao je pesmu "100 svirača", koja se nalazi na albumu "Zabranjena ljubav", a na koju je Dinkić posebno ponosan jer u ovom trenutku ima skoro 15 miliona pregleda, o čemu je obavestio svoje pratioce na društvenim mrežema.

Veliki zaljubljenik u muziku je i Nenad Čanak. Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine završio je srednju muzičku školu - odsek za flautu i klavir, a odlično svira i gitaru. Počeo je kao profesionalni muzičar 80-ih godina, svirajući sa bendom Šta po vojvođanskim kafanama.

Čanak je jednom pirlikom izjavio da je gitara njegov instrument za razmišljanje i da se uvek lati nje kad poželi da popriča sa sobom. Komponovao je muziku za radio-drame i filmove, a pevao je i u duetu sa Jelenom Karleušom.

Dačić obožava "Miljacku"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poznat je po tome da ume da se našali, proveseli, pa i zapeva u javnosti. Jednom prilikom je istakao da bi mogao da se bavi time kada završi političku karijeru.
- Volim da zapevam i naročito volim pesme s juga odakle potičem, ali ne mogu trenutno time da se bavim. Kada se ne budem bavio politikom, baviću se time - rekao je svojevremeno Dačić.
Poznato je da lider SPS-a voli da peva "Miljacku" Halida Bešlića a dobro se snalazi i s pesmama ostalih izvođača.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online