Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 14.05.2016.
00:44
V. Tasić - Vesti A

Selo mami glumce i pevače

Nekada se iz sela bežalo u grad, a sada se iz grada beži u selo. Malo, malo, pa neko od javnih ličnosti kaže da napušta gradsku vrevu i odlazi da živi na selu.

Z. K. Munja
Opuštanje: Šaban Šaulić u Krčedinu

Tako je nedavno glumac Nikola Kojo priznao da bi rado pobegao na selo, ali eto ne može zbog dece i njihove škole. On je još pre četiri godine pričao da je umoran od gradskog, užurbanog tempa. Još tada je sa prijateljima kupio veliko parče zemlje u jednom srpskom selu i planirao da sa drugarima sazida kompleks sa tipskim kućama, sa bazenom i teniskim terenom, pa da svi zajedno lepo žive kao u komuni. Ipak, od snova Kojo nije daleko odmakao, ali svaki slobodan trenutak provodi u vikendici na Kosmaju.

Nezvaničnu titulu naj seljaka srpske javne scene, nosi, zasluženo, glumac Nenad Jezdić. U selu Zabrdica kraj Valjeva, na svojih 20 hektara zemlje on radi sve seoske poslove - kopa, ore, pravi rakiju za koju je već dobio nagrade. I tako već deceniju i po. Želja mu je da na svom imanju otvori restoran, da zaposli što više ljudi iz sela, a da njegova čuvena rakija osvoji svet.

Od Tare do Boke

Miroslav Ilić obišao je ceo svet zahvaljujući pesmi, ali se uvek vraća u rodne Mrčajevce. Nada Topčagić pak ima više mesta na koje može da pobegne iz grada. Ona ima vikendicu na Tari, kuću u Banovcima i u Boki Kotorskoj, pa dok sve obiđe najmanje je u Beogradu.

Žudeći za zdravim životom i prirodom, glumački par Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković su kupili plac i postavili montažnu kuću u Čortanovcima. U vikendicu često odlaze kako bi u prirodi i čistom vazduhu uživale njihove bliznakinje Mila i Vera. I glumac Dragan Bjelogrlić svaki slobodan trenutak provodi na svom imanju u Barandi, koja je postala poznata po seriji "Vratiće se rode".

Beg od gradske vreve priželjkuju i Ana Kokić i Nikola Rađen koji bi se zajedno sa ćerkama rado preselili negde na periferiju Beograda. Kako su to rekli, tako su počeli da dobijaju ponude za kupovinu placa. Šaban Šaulić iz svoje vikendice u Krčedinu ne bi u grad nikad ni dolazio, da ne mora. Kako je više puta isticao to je njegova oaza mira, kuća je na samoj obali Dunava, pa udicu može da zabaci gotovo iz dvorišta. Marina Živković se iz Beograda gotovo sasvim preselila na Zlatibor gde sama uzgaja sve ono što joj treba.

Za gradom ne žali 

Olja Karleuša i njen suprug su pre nekoliko godina život u centru Beograda zamenili uživancijom na obroncima Avale, u udobnoj kući sa ogromnim dvorištem i bazenom. Ali, polazak njihovog sina u školu naterao ih je da se vrate u grad. Ali, zato celo leto provode na Avali. Legendarni Dobrivoje Topalović sve ređe u Beograd dolazi iz svog sela Preljina u koje se odavno preselio. Uživa u seoskom životu i za gradom ne žali.

- Pre neki dan sam bila u mom rodnom selu Samaila kraj Kraljeva. Toliko je lepo da sam poželela da ostanem. Bože, kad se samo setim koliko sam bila luda kad sam u mladosti samo gledala kako da iz sela pobegnem - iskrena je Goca Božinovska.

- Proputovao sam ceo svet, mogao sam da živim gde sam hteo, ali ne dam ja moje selo. Uživam u zdravoj sredini, u mirisu bagrema, poljskog cveća, jagoda, a bude me slavuji. Život u selu je milina! Pošto smo mi u svakom smislu uništena nacija, mnogi će morati da se vrate u selo jer neće moći finansijski da izdrže život u gradu. Kako običan svet, tako i mnogi sa estrade, koji u gradu nemaju ni hleba da jedu. Život u selu je mnogo zdraviji po živce, telo i dušu, a i mnogo jeftiniji - zaključuje Smederevac.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2016. 09:19
Živković je prodao vinograd i uživa u lovi koju nikada neće vratiti državi. To se kod nas u "Crnu Goru" zove pljačkaš.
Ponedeljak 16.05.2016. 15:44
Аууу.......црни Шабане па испред куће ти је идеалан предео за узгајање комараца....!!! Вода....зеленило.....бззззз......бзззЗЗЗЗззззз
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online