Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 11.04.2016.
23:15
Blic rs, Vestionline A

Iz rijalitija pravo u politiku: Hasan Dudić do pobede?!

Hasan Dudić, pevač i učesnik rijalitija "Parovi" na čelu je Centra za ljudska prava i nacionalne manjine i ovogodišnji je kandidat na izborima za poslanika.

Z. K. Munja
Ja sam čovek bez mrlje: Hasan Dudić

Folkera Hasana Duduća kao da je stigla sudbina junaka iz njegove čuvene pesme: ima ozbiljne zdravstvene probleme, ali ipak ne odustaje, pa će se na predstojećim izborima naći na listi kolacije "Romska partija" i "Bunjevci građani Srbije".

- Imao sam kliničku smrt... Ne vidim dobro na jedno oko, čekaju me dve operacije kičme, ali ne odustajem od toga da pomažem manjini u Srbiji. Već šest godina sam član PUPS, a kako nije mogao moj NVO "Centar za ljudska prava i nacionalne manjine" da učestvuje na izborima, tako smo mi kao organizacija pristupili "Građanima i građankama" i mene su kao predsednika upravnog odbora predložili za kandidata. Iskren da budem, još ne znam koji sam na listi, jer oko pojedinosti moram da se dogovorim sa članovima - evo baš danas idem na neki sastanak - kaže za list "Blic" Hasan Dudić.

Njegov cilj na izborima će biti, kako kaže, da pomogne najmlađima, ali i najstarim članovima manjina u Srbiji.

- Moram još oko nekih stavki da vidim i da malo to promenim, a cilj mi je, pre svega, da decu sklonim sa ulice. Da im obezbedim knjige, patike, sveske... Do sada sam takođe tražio i molio za mnoge Rome da im se daju lične karte i zdravstvene knjižice. Organizovao sam do sada preko Centra dosta humanitarnih akcija, a planiram da održimo i koncert gde ćemo prikupiti sredstava za narednu školsku godinu - priča Dudić.

Nema razlike između rijalitija i politike

Za sebe ima samo reči hvale. Kaže da su ga za 45 godina, koliko traje njegova muzička karijera, zavoleli ljudi širom bivše Jugoslavije. A pošto je bio i član rijalitija, našao je, kaže, vezu između izbora i rijaliti šoua.

- Pa ovi izbori me podsećaju na rijaliti! Svako ko je hteo kandidovao se! A mene cela Srbija zna. Svi znaju ko je Hasan Dudić. Omiljen sam gde god da se pojavim - kaže Dudić.

Hasan čovek bez mrlje (osim poneke)

Iako je poznat i po incidentu sa Jelenom Golubović gde ju je fizički napao, pa se zbog toga našao na sudu, Dudić smatra da mu to neće biti mrlja.

- Rijaliti mi je uništio karijeru, zdravlje, finasijski sam propao, osramoćen sam, ali svi znaju da je Hasan čovek bez mrlje - zaključio je.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2016. 02:23
Evo vucicu ozbiljne konkurencije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online