Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.04.2016.
02:15
S. Đurić - Vesti A

Ne odustajte od bebe

Posle pet godina Seka Aleksić uspela je da ostvari san i ostane u drugom stanju. Ona nije krila da joj je najveća želja da postane mama, a uspela je da zatrudni uz pomoć vantelesne oplodnje.

Z. K. Munja
Raduju se prinovi: Seka Aleksić sa suprugom Veljkom

- Uvek sam otvoreno pričala o tome. Ali, stvari se dešavaju u pravo vreme. Mi možemo da želimo, da maštamo, pravimo planove, ali za proširenje porodice se ne prave planovi. To se desi kada treba i kada Bog to pošalje. Osećam neku odgovornost da objasnim, posebno mladim ženama da to nije ništa što čovek treba da krije. Najbitnija je vera, od vere potiče sve. Kada nemate veru, onda je sve uzalud. Veoma bitno je da se krene što pre i ne treba da se čeka poslednji trenutak, jer biološki sat neumitno kuca - rekla je Seka u jednoj TV emisiji. Ona kaže da joj se život nije mnogo promenio nakon što je saznala da je trudna.

- Pridržavam se onoga šta mi kaže moja lekarka. Ne vežbam više, ali još nastupam što mi dođe kao trening. Najvažnije je da ste smireni, da se ne nervirate, ne gledate vesti. Lekarka mi je rekla da ne koristim telefon i ja sam je poslušala - dodaje Seka koja će se poroditi u Beču.

Ne gubite nadu

Glumica Dragana Turkalj i reditelj Dragoslav Lazić godinama su vodili borbu za potomstvo i posle 15 godina braka konačno su postali roditelji blizanaca Iskre i Lazara.
- Uz mog supruga, izuzetno karakternog i čvrstog muškarca, shvatila sam da ništa nije sramota. Ja sam uz njega sazrevala, jer sam imala 26 godina kada smo se upoznali, a on iza sebe ima ceo jedan ili više života. Pošto nismo uspevali da se prirodnim putem ostvarimo u ulozi roditelja, odlučili smo se za vantelesnu oplodnju. I zato želim da poručim svi ženama da nikako ne smeju da gube nadu - rekla je Dragana Turkalj.

Mnoge naše poznate dame godinama su vodile borbu za potomstvo, ali to skrivaju od javnosti. Za razliku od njih Ivana Peters otvoreno priča o svom iskustvu i kako je posle ozbiljnih zdravstvenih problema uspela da zatrudni i 2006. godine je na svet donela devojčicu Saru.

- Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samo jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje. Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandar je znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene - rekla je Ivana Peters.

I Svetlana Ceca Ražnatović išla je na vantelesnu oplodnju iako je u to vreme imala samo 22 godine. Rodila je sina Veljka, dok je sa ćerkom Anastasijom zatrudnela na prirodan način.

- Pre Veljka imala sam problem da zatrudnim, pa sam odlučila da idem na vantelesnu oplodnju. Imala sam tada samo 22 godine, ali me nisu uopšte interesovale nikakve predrasude o tome, jer sam želela dete. Pokojni suprug me je podržao u tome - rekla je svojevremeno Svetlana Ražnatović.

O veštačkoj oplodnji ozbiljno razmišlja i Goca Tržan, koja već ima osmogodišnju ćerkicu Lenu iz prvog braka.

- Osećam snažnu potrebu da opet budem mama. Kad vidim trudnicu, ne mogu da kažem kako osećam zavist, jer to ne bi bilo tačno, ali postanem pomalo tužna. Imam ćerku, ali želim još jednu bebu. Raša i ja smo o tome počeli da razgovaramo ozbiljno onog trenutka kada smo počeli da živimo zajedno - rekla je Goca Tržan, koja još nije odlučila kada će započeti proceduru veštačke oplodnje.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2016. 02:22
"To se desi kada treba i kada Bog to pošalje" - aha ! :D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online