Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 28.05.2010.
12:05
M. Vranj-Vesti A

Odavno Brega i ja nemamo ništa zajedničko

Legendarni Željko Bebek (64), koji i danas važi za jedan od najboljih vokala pop i rok muzike na prostoru bivše Jugoslavije, nedavno je boravio u rodnom Sarajevu. Svaki dolazak u grad na Miljacki iskoristi da obiđe prve komšije na Bjelavama gde se rodio i živeo punih 46 godina.

Pravio sam greške: Željko Bebek


 

- Sarajevo je moj grad, iako već godinama ne živim u njemu. Uvek se vidim sa prijateljima s kojima sam išao u školu, a koji su danas advokati, lekari. Nemam neko posebno mesto na koje idem svaki put, volim svaku kuću u Sarajevu - kaže Bebek.


Da li planirate veliki koncert u Sarajevu i Beogradu?


- Radim na tome, ali je potrebna velika pomoć i jaki sponzori. Ne znam da li ću to sve uspeti da okupim ove ili naredne godine. Moj cilj je da napravim solistički koncert na kojem ću biti samo Bebek, a ne "Bijelo dugme". Za sada mi je prioritet koncert u Sarajevu, a za Beograd ćemo videti.
 

Pomenuli ste "Bijelo dugme". Kako s ove vremenske distance gledate koncerte u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu pre pet godina?
 

- Ta turneja će ostati zabežena u istoriji muzike. Bio sam presrećan jer me je do tada često hvatala seta, rado sam se prisećao vremena "Bijelog dugmeta". Ipak je to bila najsjajnija jugoslovenska grupa. Želja mi je bila da se okupimo i zapevamo kao u dobra stara vremena.
 

Postoji li mogućnost ponovnog okupljanja?
 

- Mislim da za to više nema vremena. Ono što smo radili 2005. godine naš četvorica - Alen, Tifa, Goran i ja bilo je tada i nikad više. Iza toga ostali smo nas trojica, Alen, Tifa i ja, koji već četiri godine putujemo i nastupamo širom sveta. Mislim da je to završni oblik "Bijelog dugmeta", ali ne znam koliko će još trajati.
 

Srećni već 13 godina: Ružica i Željko Bebek

Da li ste u kontaktu sa Bregovićem?
 

- Nisam. Nemamo više ništa zajedničko, ali ne sada, već odavno. Mi nemamo ništa zajedničko još od Olimpijske 1984. godine, kad smo prekinuli saradnju. Nema tu šta da se priča, niti ću šta reći. Stavljena je tačka na odnos nas dvojice, pa nema potrebe ni da se čujemo.
 

Da li pratite njegov rad?
 

- Vrlo malo, obaveze i nastupi mi ne dozvoljavaju. Usput nešto čujem ili vidim i to je sve.
 

Postoje li nešto što sebi nikad nećete oprostiti?
 

- Kada si mlad praviš greške koje moraju postati sastavni deo života. Dakle, postoje velike greške koje sam napravio, ali nastojao sam ih uklopiti u svoj život i ne zamerati sebi previše. Sigurno ih ne bih napravio kad bih mogao ponovo da živim. Ali bih se sigurno bavio muzikom na ovaj način, samo bih možda pametnije birao saradnike.
 

Znam da sam u pravu


Zašto ste tužili menadžera Raku Marića?


- Zato što je objavio DVD bez moje dozvole. Odlučio sam se na ovaj korak nakon nekoliko neuspešnih pokušaja dogovora. To je građansko-pravna parnica i ide svojim tokom. Znam da sam upravu- tvrdi Bebek.

Provod u Los Anđelesu


Obišli ste ceo svet, gde vam je bilo najzanimljivije?


- Najluđi provod bio je u Los Anđelesu. Dok se šetaš ulicom imaš osećaj kao da glumiš u nekom filmu. To je pravo ludilo. Oko tebe stotine kopija Majkla Džeksona i Merlin Monro. Posebno zanimljivo bilo je na plaži. Žene su potpuno našminkane, šetkaju se po plaži i niko se ne kupa. Zvezde žive iza debele ograde i nedodirljivi su, a ja sam jedino gledao u ljubav mog života, moju Ružicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online