Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.02.2016.
08:20
S. Đurić - Vesti A

Dobra pesma sva vrata otvara

Upornost i talenat doveli su Sašu Matića u sam vrh muzičke scene. Profesionalni izazovi daju mu snagu i inspiraciju za nove poduhvate, a jedan od njih je i predstojeći solistički koncert u beogradskoj Areni, 8. marta. Matić kaže da je na njegovim koncertima uvek odlična atmosfera i vodi se devizom da dobra pesma svuda vrata otvara.

Z. K. Munja
Muzika prva ljubav: Saša Matić

- Evo uskoro će i Arena i ja se ponašam kao da je sutra, mada sad idem malo na godišnji odmor. Ali, moram malo da napunim baterije pred Arenu, a mislim da sam i zaslužio. Radio sam dosta prošle godine, pa i početkom ove 2016. godine. Bend i ja radimo svoje i svi se trudimo da to bude jedan koncert za pamćenje - priča Saša Matić.

Koliki je "zalogaj" Arena?
- Veliki zalogaj. Da ne pričam o ciframa kad gledamo tu materijalnu stranu. Ja Arenu radim zato što je to moj neki neostvareni san doskoro. Volim velike koncerte, velike događaje, volim što sviram pred beogradskom publikom na takvom mestu kao što je Arena. Ali da je zalogaj, jeste. Ne možete ni shvatiti koliki je to ozbiljan posao i koliki je zalogaj dok ne uđete u sve to. Pa kad se uđe onda nema šanse da se izađe. Mada ja i ne bi.

Šta posle Arene?
- Znam da ću svirati do 18. juna na raznoraznim krajevima ove naše Evrope, pa i sveta, jer ću u maju ići u Ameriku i Kanadu, pa bi trebao da sviram solistički koncert u dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu i to je neki od planova. Obično volim da planiram šest meseci, do godinu dana unapred, ako može. Sada sam se fokusirao na Arenu i to mi je plan da to izguram do kraja kako treba, pa ćemo posle videti šta i kako.

Ne bi u rijaliti

Mnoge vaše kolege ulaze u rijaliti programe. Šta mislite o tome?
- Ja sebe ne pronalazim u rijaliti programu. Nemam ništa protiv, jer svako odlučuje o svojoj sudbini, svom životu, svako ima pravo da živi kako hoće, i da radi šta hoće. Prosto ja ne vidim sebe u tim programima i nešto ih i ne pratim. Kanala televizijskih ima koliko hoćete pa gledate šta hoćete.

Da li se oseća kriza na vašim nastupima?
- Na mojim nastupima pogotovo u poslednje vreme ne. Mada nije sjajno. U poslednje vreme jeste i besparica i malo je narod da ne kažem potonuo, ali kod mene je to neko pravilo da dobra pesma svuda vrata otvara. Pa tako je bilo i ovog puta sa novim albumom. Prosto narod traži, i želi da čuje to, uživa da čuje kako to zvuči, tako da su moji nastupi zaista puni. Iako je teško vreme, ja što se tiče posećenosti, što se tiče publike, atmosfere na koncertima stvarno nemam nikakav problem.

Da li može danas da se živi od muzike?
- Bar kad sam ja u pitanju muzika je nešto najlepše što je moglo da se dogodi. Prosto muzika je prvenstveno moja prva ljubav i kad bih se ponovo rodio bavio bih se istim poslom. Mislim da može da se živi od muzike i svako ko živi od muzike bilo da se bavi komponovanjem, bilo da se bavi pevanjem može da živi od toga. Neko malo bolje, neko malo skromnije, ali mislim da je muzika i dan-danas ostala jedan zanat od koga može da se živi i od koga može da se profitira.

Nagrada "Vesti"

U tradicionalnom izboru "Vesti" apsolutni pobednik je Saša Matić. Naime, njega su kolege i čitaoci našeg lista izabrali za najboljeg pevača, a numera "Lagala je, grade" (kompozitor Damir Handanović i tekstopisac Marina Tucaković) koja se nalazi na Matićevom novom albumu "Zabranjena ljubav" izabrana je za najveći hit po oceni kolega.

- Meni u svakom slučaju nagrade znače, jer nagrada publike je itekako važna. I čitaoci "Vesti" su moja publika, a i "Vesti" su moji prijatelji. Tako da mi to duplo znači. Nije ona jedina i ovo je ja mislim već peti put da sam dobio nagradu vašeg lista i to je velika stvar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online