Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.01.2016.
08:45
S. ĐURIĆ A

Posle svirke u gips

Nezgode na koncertima nisu ništa neobično i najčešće stradaju pevači što zbog sopstvene nepažnje, što zbog loše postavljene bine i scenografije. Jedan od poslednjih incidenata dogodio se u Istočnom Sarajevu prilikom obeležavanja Dana Republike Srpske. Naime, četiri osobe su povređene kada se na kraju koncerta Miroslava Ilića srušio deo bine na Trgu Gavrila Principa.

Z. K. Munja
Ne znam šta se desilo: Miroslav Ilić

Pripadnici policije CJB i sudski veštak koji su obavili uviđaj utvrdili su da je do urušavanja bine došlo zato što nije bila adekvatno učvršćena, kao i zbog loših vremenskih uslova, tačnije zbog vetra.

- Odmah posle koncerta krenuo sam za Beograd. Kad sam bio kod Doboja javili su mi da se srušila bina, ali nisu znali da mi kažu zbog čega. Još ne znam šta se u stvari desilo - rekao je Miroslav Ilić za beogradske medije.

Međutim, mnoge njegove kolege nisu imale sreće, pa su posle padova na bini ili propadanja kroz scenu završili u bolnici. Pre nekoliko godina Bora Đorđević je završio u gipsu posle pada na nastupu u Aleksandrovcu. Pod snažnim naletom adrenalina počeo je da skače, sapleo se, pao i polomio podlakticu leve ruke. Uprkos jakim bolovima, roker je završio koncert, čak je pred kraj nastupa uzeo gitaru i odsvirao nekoliko pesama.

Žiku drmala struja

- Sećam se kako me je tresla struja u klubu Crna mačka. Počeo sam da motam kabl pre nego što sam pojačalo isključio iz zida, spojio sam plus i minus i počeo da se tresem. Dragi je odmah reagovao i isključio kabal iz utičnice i spasao me. Imali smo i peh da nam izgori kombi sa kompletnom opremom. Kada je buknula vatra ja sam bio u kombiju, benzin mi je isprskao noge, pa kad se vatra proširila od motora, plamen mi je obuhvatio nogu. Imao sam strašnu povredu. Od kolena do prstiju sam ostao bez kože. Posle toga šest godina nismo svirali - priseća se Žika Jelić iz Ju grupe.

- Već sam navikao na lomove, jer imam krte kosti i do sada sam sedam puta nosio gips. Prve tri pesme su prošle u najboljem redu. Kad sam čuo uvodne taktove hita "Jedino moje", podivljao sam na bini više nego obično. Dok sam tako skakao, okliznuo sam se i pao. Po povratku u Beograd svratili smo u bolnicu u Kruševcu. Pre nego što su mi stavili gips, celo dežurno bolničko osoblje je iskoristilo priliku da se fotografiše sa mnom. Potpisivao sam i autograme - rekao je tada Bora.

Severina Vučković skačući u čizmama sa potpeticama od 12 centimetara pala je na koncertu u šatoru na Festivalu piva na splitskoj plaži Žnjan. Tom prilikom povredila je koleno i preostali sat vremena pevala je sedeći.

M. Karović
Slomio rebra: Igor Starović

Stameni Igor Starović, bivši pevač grupe Divlji kesten propao je kroz binu na koncertu u Prokuplju. Tom prilikom polomio je rebra, povredio glavu i druge delove tela i završio na Hirurškom odeljenju prokupačke bolnice. Osam godine posle nezgode, pevač je dobio sudski spor sa SO Prokuplje, koja se obavezala da članovima grupe plati oko 14.000 evra na ime pretrpljenog bola i straha.

Članica grupe Mistejk Mistejk Aleksandra Krstić, pukom srećom je ostala živa prilikom pada bine neposredno pred početak koncerta Dejvida Gete.

- Sve se odigralo u deliću sekunde. Oko nas su počele da padaju metalne šipke. Centralni deo metalne konstrukcije pao je na deset centimetara od mene, a jedna šipka me je udarila po glavi i leđima. Pala sam, ali me je na svu sreću izvukao jedan momak iz obezbeđenja - rekla je Aleksandra Krstić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online