Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.05.2010.
12:00
V. Tasić - Vesti A

Nisam klinka da pevam za siću

Gordana - Goca Lazarević sve više oseća posledice svetske ekonomske krize na sopstvenoj koži. Iako ima perioda kada po tri meseca ne zaradi ni paru od pevanja, ne žali se, niti dozvoljava da se vidi da su joj džepovi prazni.

Ovde potpis

- Uvek sam srećna, a prijatelji mi često kažu: "Lako je tebi, imaš para." Slatko se smejem kada to čujem. Ni pevačima ne cvetaju ruže, niti imam dosta para jer je situacija sve teža. Nisam od onih foliranata koji kažu kako pare nisu važne, ali ne dozvoljavam da mi nedostatak novca upropasti život. Zato uživam u onome što imam i nadam se boljim vremenima - iskrena je Goca.


Zašto nećete da pevate za honorar od 200 evra?


- Pre ću da pevam za džabe, nego za 200 evra, kao što to čine mnoge moje kolege. Da se razumemo, u ovoj krizi i nemaštini nijedna para nije za omalovažavanje, a kamoli 200 evra.

Ali, ako pristanem da pevam za siću, nikada više nijedan gazda neće hteti da me plati više. Nisam klinka, imam izgrađeno ime na estradi, pa ako ne mogu da radim kako valja i da budem adekvatno plaćena, bolje da sedim kući i čekam bolja vremena.

Ne maštam o velikom novcu


Zašto se ne bavite nekim dodatnim poslom da dopunite budžet?


- Hvala lepo, ali nije to za mene. Znam da nisam neki biznismen, mogla bih samo da klepim na beton kao što se događa većini velikih biznismena. Niti su mi potrebne velike pare, niti sam ikada maštala o velikom poslu. U ovom vremenu, kad se svi kolektivno davimo u nemaštini, očaju i beznađu, ja samo tražim razlog za smeh i optimizam - kaže Goca.


Od čega živite, da li imate ušteđevinu koju sada krckate?


- Nikada nisam bila štekara, ali ni rasipnica. Ponašala sam se racionalno i kad sam bila sirota i kad sam živela u izobilju. I kad sam najviše imala, nisam ludovala. Odrasla sam kao siroče bez majke, bila sam bosa i gola, žedna i gladna. Kad sam dobila prvi honorar, otvorila sam štednu knjižicu i nikad nisam prestala da razmišljam od čega ću živeti sutra... Daleko od toga da sam uštedela dovoljno da više ništa ne moram da radim. Štos je u tome što se ponašam isto i kada imam, i kada nemam.


Kako vam to polazi za rukom?


- Jednostavno, meni je dovoljno da živim na hlebu i siru, a za toliko ću uvek imati. Srećom, imam krov nad glavom, decu sam izvela na put, pa mi je ostalo da mislim samo na sebe. Kad imam novca, priuštim sebi letovanje na Kubi. Kada ga nemam, van sezone odem u Stavros u Grčkoj, koji mnogi smatraju sirotinjskim letovalištem. Prošlog leta sam se fantastično provela tamo, meni je sve lepo jer umem sebi da organizujem život i da u njemu uživam.

Kakva ste vi pevačica kad "ne padate" na luksuz?


- Mislite na one fazone "Kavali" i slične fore za kojima luduju mnoge pevačice . Ne dajem ni pet para na te fore i markirane krpice. Umem i ja da "bacim" pare na neku stvar koja mi se dopadne, ali meni su, brate, nekad draže bubašvabe nego luksuz! Kad sam bila u Stavrosu, vodič mi je pokazao jedan luksuzni hotel. Kao, to je za mene, a ono, pogled nikakav, sve u staklu, svi u mene pilje. Rekla sam mu da je meni draži jeftin apartman sa fantastičnim pogledom i sudoperom iz koje izlaze bubašvabe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online