Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.12.2015.
08:51
S. Đurić - Vesti A

Saša, Željko i Marija najbolji u 2015.

Posle mesec dana, koliko je trajalo glasanje u tradicionalnoj anketi "Vesti", pevači, naši čitaoci i posetioci našeg sajta Vesti online izabrali su najbolje pevače i pesme u 2015. godini.

Oduševljen: Saša Matić

U kategoriji narodne muzike apsolutni pobednik je Saša Matić, koga su za najboljeg pevača izabrale i kolege i čitaoci našeg lista. Osim toga, numera "Lagala je, grade" (kompozitor Damir Handanović i tekstopisac Marina Tucaković) koja se nalazi na Matićevom aktuelnom albumu "Zabranjena ljubav" izabrana je za najveći hit po oceni kolega.

- Oduševljen sam i mnogo me je obradovala ova vest. Imam dosta priznanja, ali nagrada "Vesti" mi je uvek posebna. Ovo će biti dodatni podstrek da budem još uspešniji i da imam još više ovakvih hitova. Hvala svim čitaocima i kolegama koji su glasali za mene, što veruju u mene i moj rad - rekao je Saša Matić. Za najbolju pevačicu kolege su izabrale Vesnu Zmijanac.

- Pa to je sjajno, zaista sam srećna. Od svih nagrada koje sam dobila ipak mi je najdraža ona koju mi dodele kolege. Oni znaju šta je dobro i šta valja, jer smo u istom poslu. Publika te vidi na televiziji, kako si obučen, čuje kako pevaš, ali kolege dobro znaju koliko truda treba da uložiš u svoj rad - kaže Vesna Zmijanac.

Među dvostrukim pobednicima je Željko Joksimović, za koga se može slobodno reći da je obeležio 2015. godinu. Posle šest godina objavio je novi studijski album, sa kog su se izdvojile pesme poput "Dama", "Ranjena zver", "Nisam te zbog lepote voleo", a posle uspešne turneje po regionu, kao šlag na tortu došao je i koncert u prepunoj beogradskoj Areni. On je izabran za najboljeg pevača u kategoriji zabavne muzike po glasovima kolega i naših čitalaca.

- Hvala frankfurtskim "Vestima" na ovom vrednom priznanju. Zaista mi je čast što su me kolege i vaši čitaoci, koji su moja publika, izabrali za najboljeg, jer na taj način sve što radim zaista ima dodatnu vrednost. Trudio sam se poslednjim albumom, ali i ukupnim radom poslednjih godina da doprinesem ukupnom muzičkom kvalitetu i ako sam to postigao, biću jako srećan i ponosan - rekao je Željko Joksimović.

Marija Šerifović osvojila je najviše glasova kolega, ali i naših čitalaca. I ne samo to. Njena pesma "Pametna i luda" proglašena je za apsolutni hit u 2015. godini i po glasovima pevača i čitalaca "Vesti". Marija se trenutno nalazi u Americi, pa smo pozvali njenu mamu, pevačicu Vericu Šerifović, koja je vest dočekala sa oduševljenjem.

Najemotivnija pesma u karijeri

Numera "Pamenta i luda" čiji je autor Bane Opačić, a aranžer Mario Pajić, pisana je upravo po događajima koji su obeležili deo pevačicinog života, a spot kojim je ekranizovana prati intimne detalje koji su joj specijalno važni.
- Mislim da je ovo jedna od najboljih, a svakako najemotivnija pesma u mojoj karijeri, koju sam snimila isključivo zbog sebe. Trebalo je da prođe čak sedam godina da mi se dogodi pesma u kojoj se prepoznajem od početka do kraja - rekla je Marija nakon što je objavila sada već veliki hit.

- Marija je u Americi i vraća se ovih dana. Odmah ću joj javiti za priznanja. Vest će je sigurno obradovati, kao što je i mene. Veliko hvala u Marijino ime na ovim priznanjima, jer su nagrade dokaz da se trud, rad i ljubav prema onome što voliš isplati. Nadam se da će biti i dalje tako uspešna, da će napraviti još hitova, kao što je ovaj poslednji "Pametna i luda" - rekla je Verica Šerifović.

Pobednici po glasovima čitalaca

Po izboru naših čitalaca najbolja pevačica je Jelena Tomašević, koja je ove godine objavila novi album "Ime moje" za koji je dobila samo komplimente i pohvale. U kategoriji narodne muzike čitaoci našeg lista za najbolju pevačicu izabrali su Seku Aleksić, dok je najbolja pesma "Omaklo mi se" koju u duetu izvode Aca Lukas i Ivana Selakov. Autor numere je Aleksandra Milutinović, koja je uradila i aranžman zajedno sa Nihadom Petonjićem.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online