Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.05.2010.
02:38
S. Dimitrijević - Vesti A

Prvi aplauzi za Milana u Oslu

U "Telenor areni" u blizini Osla počele su prve probe za predstojeći "Evrosong" koji će se održati od 25. do 29. maja u Norveškoj. Na grandioznu scenu po prvi put je kročio i srpski predstavnik Milan Stanković, koji je probe započeo uz složenu scenografiju koja je stigla u Oslo.

Peva i bez muzike: Deo nastupa srpskog predstavnika


 

Prva proba trajala je 40 minuta, Milan i plesači "sakriveni" su iza providnog paravana a uz prve taktove pesme "Ovo je Balkan" izlazi na centralni deo i započinje pesmu.

Već na prvi pogled vidi se uigranost srpskog tima i sudeći prema reakcijama prisutnih Milan ima sve šanse da se plasira u finale.


Pre toga simpatični srpski pevač šarmirao je brojne novinare koji su se u velikom broju okupili da upoznaju Stankovića, a bilo je i predstavnika medija iz Australije. Anatolij Najdinov, dopisnik ruske agencije Itar Tas nije krio oduševljenje srpskim predstavnikom i uveren je da će Srbija pobediti ove godine na "Evrosongu" u Norveškoj.

Plavi sako za plavušana


U polufinalu Milan Stanković nosiće svetloplavi sako ukrašen nitnama, dok će prateći vokali i plesači imati odeću napravljenu od plastične pucketave folije za pakovanje. U prvom polufinalu Milan nastupa sedmi po redu, a na sceni će pored njega biti prateći vokali Saška Janković i Zorica Brkić, kao i plesači Aleksandar Jelenković i Marko Stojiljković.

Baš smo lepi: Milan sa pratećim vokalima

Međutim, uzalud je stao u red da intervjuiše Milana, koji zbog konsultacija sa šminkerima nije mogao ovog puta da da intervju za rusku agenciju. Više sreće imali su domaćini Norvežani, koji su u improvizovanom studiju uradili intervju sa srpskim predstavnikom.


 "Hip, hip, hura!", tražila je novinarka da klikne Milan, što bi značilo: "Živeo 17. maj!"


"Mi kažemo ura", odgovorio je Milan i uzviknuo "Hip, hip, ura!" i na taj način čestitao Norvežanima nacionalni praznik.

Dovitljivi su naši mladi u svakom odgovoru, kako Milan, tako i dva vokala i dva igrača. Na pitanje novinara kako se oseća na sceni, Milan je rekao da se na bini oseća kao Bog, da uopšte nije nervozan.


"Veoma smo ponosni što predstavljamo našu lepu zemlju. Muzika koju komponuje Goran Bregović počiva na našoj tradiciji. Veoma se radujem što je naša pesma energična. Kameri uzvraćam osmehom u nju volim da gledam, jer volim da gledam u publiku - rekao je Stanković i zapevao bez muzičke pratnje deo numere "Ovo je Balkan".

Nagrađen je gromoglasnim apluzom. A, onda su usledila kviz pitanja o Norveškoj, koja postavlja voditelj pres-konferencije, a srpski predstavnici su se odlično snašli. Sa kojim se zemljama graniči Norveška nabrojali su kao iz topa za razliku od Rusa, pa su zaradili dviljenje kolege Anatolija koji je prokomentarisao:"Moji nisu znali da nam je sused Norveška".

Favorit Safura

 

Safura Alizadeh 17-godišnja pevačica iz Azerbejdžana favorit je za pobedu na ovogodišnjem "Evrosongu". Ona ubedljivo vodi na kladionicama, a iza nje su nemačka predstavnica Lena, kao i izraelska balada koju peva Haref Skaat.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online