Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.10.2015.
08:47
S. Đurić - Vesti A

Kolege o odlasku Usnije: Sada peva anđelima

Posle tri godine teške borbe sa kancerom pluća u Beogradu je preminula Usnija Redžepova (69). Pevačica raskošnog glasa koja je proslavila južni melos ostaće upamćena po brojnim hitovima, pevala je svojevremeno Fidelu Kastru, ali i Josipu Brozu Titu. Vest o njenoj smrti rastužila je i rasplakala mnoge njene kolege na estradi, koji su je poštovali i voleli.

Z. K. Munja
Otišla je pevačica raskošnog glasa

Usnija se razbolela još dok je njen suprug Svetomir Šešić Šele bio živ, ali se njeno stanje naglo pogoršalo kada je on iznenada preminuo pre dve godine. Kako su pričali njeni prijatelji, Usnija je uz Šeleta uvek bila zaštićena, mažena i pažena, pa je izuzetno teško podnela njegovu smrt, a tuga se zauvek uselila u njeno srce. Vest o njenoj smrti rastužila je i rasplakala mnoge njene kolege na estradi, koji su je poštovali i voleli.

- Strašno me je potresla vest o smrti Usnije. S njom je zauvek otišla jedna era dobre zabave, muzike sa trubačima. Tu će ostati jedna velika praznina, ali i praznina u našim srcima - rekla je Ana Bekuta.

Mnoge kolege sa estrade posećivali su je u bolnici, zvali je telefonom i raspitivali se za njeno zdravstveno stanje... Među njima je bila i Nada Topčagić koja je jedva zadržala suze kada je saznala da je preminula njena prijateljica.

- Mnogo mi je teško zbog moje Usnije. Posetila sam je pre 20-ak dana, videla sam da je loše, ali sve sam se nekako nadala... Planirala sam pre nekoliko dana da opet da odem kod nje, ali me je uvek nešto sprečilo. Sada mi je žao što nisam otišla. Uvek se nekako nadala da će da prebrodi sve i da će da se vrati kući. Bile smo jako dobre prijateljice. Pet godina smo Usnija, Miroslav Ilić i ja bili na turnejama. Bukvalno smo provodili po mesec dana zajedno, družile se, radile. Bili smo kućni prijatelji. Usnija je bila ime, pevačica koja se ne zaboravlja - kaže kroz suze Nada Topčagić.

I Izvorinka Milošević ne krije suze i kaže da je uz Usniju bila do poslednjeg trenutka.

- Užasno mi je teško zbog Usnije i ne znam šta da vam kažem. Bila sam uz nju do poslednjeg trenutka. Svi smo se nekako nadali da će se izvući, ali na žalost desilo se najgore - kaže Izvorinka.

- Strašno me je sve ovo potreslo. I njena bolest i smrt. Svi smo se nadali da će joj pomoći lek koji je stigao iz Vijetnama i da će da se izvuče. Nažalost njeno srce nije izdržalo. Više od 40 godina smo bile drugarice, delile i dobro i zlo. Zauvek će ostati u mom srcu - iskrena je Gordana Stojićević Janković.

Tugu zbog smrti koleginice ne krije ni Saša Matić.

- Mnogo mi je teško, jer Usnija je pre svega bila dobar čovek, pevač. Uvek je bila vedra, nasmejana i pozitivna, a njen lik će ostati neizbrisiv. Posebno me je oduševljavao njen humanitarni rad. Srpska muzička scena ostala je bez velikog pevača i čoveka - kaže Matić.
Usnija Redžepova biće sahranjena u rodnom Skoplju, a tačan datum sahrane biće naknadno saopšten.

Talentovana pevačica

Usnija Redžepova rođena je 4. februara 1946. godine u Skoplju. Još kao devojčica pokazivala je izuzetan talenat za muziku, ali se njenim roditeljima posebno ocu nije dopadalo da njegova lepa ćerka bude pevačica. Ljudi iz Radio Skoplja dolazili su kući kod nje da bi ubeđivali njenog oca Jašara da je pusti na nastupe, ali on nije popuštao. Nakon završetka srednje škole počela je da peva sa jednim orkestrom iz Strumice kako bi zaradila novac za fakultet, pa je upisala arapski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Ali, sudbina je htela drugačije, posebno nakon što je upoznala harmonikaša Šeleta za koga se kasnije i udala.

Koštana u Narodnom pozorištu

Osim kao pevačica, Usnija je bila i glumica, pa je više od dve decenije glumila Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a pojavljuje se i u filmu "Derviš i smrt". Dobitnik je brojnih nagrada, osvajala je prva mesta na festivalima, a zauvek će ostati upamćena po pesmama "Kazuj krčmo džerimo", "O pesmo, o igro moja", "Rasule se kose moje", "Živote moj"...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online