Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.09.2015.
09:10
S. Đurić - Vesti A

Aleksa Jelić ogorčen: Treba nam velika metla!

Aleksa Jelić (38) je pevač i plesač s velikim umetničkim iskustvom koje je stekao tokom života i rada u Barseloni. Kao član Narodnog pozorišta u Beogradu ogorčen je stanjem u kulturi i odnosu prema umetnicima u Srbiji, koja je postala zemlja rijalitija i starleta.

V. Sekulić
Šta radite s narodom: Aleksa Jelić

- Živimo, nažalost, u vremenu kada se muzika više ne sluša, već gleda. Žao mi je zbog toga. Više bih voleo da sam u nekom drugom vremenu kada je bilo dovoljno da snimiš pesmu i pustiš je na radio. Nakon onog skandala oko srpskog izbora za predstavnika na Evrosongu pozvao me Vlada Negovanović i upoznao me sa Đorđem Ninkovićem, koji je oralni hirurg. Rekao mi je da ima pesme koje želi da ih ja otpevam. Pitao sam ga da li mogu da čujem disk, on je rekao ne, i odveo me auto. Pomislio sam da je ili teška budala ili genije. Ispalo je da je ovo drugo. Takve pesme i takav zvuk sam čekao otkako sam se vratio iz Španije i verujem da je 2016. biti moja godina. Pesme su sjajne, fantastična produkcija i to je još jedan razlog da ipak ostanem u Srbiji, mada sam ozbiljno razmišljao da se vratim u Španiju. Nisam osoba koja lako diže ruke od nečega, ali ukoliko se neke stvari ne promene, biću jedan od onih koji je napustio Srbiju - iskren je Aleksa.

Eh, da sam ministar!

Da ste ministar kulture, šta biste uradili?
- Sve rijalitije koji zaglupljuju narod bih zabranio ili bih ih prebacio posle ponoći ili na lokalne televizije, a ne da se emituju na TV stanicama s nacionalnom frekvencijom. Uveo bih ponovo Muzički tobogan, Hit meseca, vratio bih šou programe sa živim orkestrom, plesnim spektaklom, nešto što će da zabavlja narod - kaže Aleksa i dodaje da ne bi voleo da bude pogrešno shvaćen.
- Volim ja narodnu staru pesmu, nemam ništa protiv bilo koga, ali hoću EKV, Olija, hoću zdrav zvuk.

Kako ocenjujete stanje u srpskoj kulture i odnos države prema umetnicima?

- Katastrofa! Skandal je, što reče pre neki dan Brakus, da četiri nacionalne televizije emituju najgori mogući vid rijaliti programa. Situacija u zemlji je katastrofalna, a po pitanju kulture nikada gora. Sve je izokrenuto naopačke i biće potrebna jedna velika metla da se očisti sav primitivizam, nekultura i seljaštvo koje ovde vlada. Da se ljudima vrati ono što je vredno. Kako klincu meni je uzor bio Branko Kockica, Minja Subota i Muzički tobogan. Strašno je da današnji klinci nisu čuli za Madonu, ali znaju za starlete. Pitao bih televizije i druge medije - da li je to normalno i dokle više? Na šta ovo liči, šta radite sa ovim narodom?

Koliko vam prija kada vas zovu Oliver Mandić modernog doba...?
- Prija mi, naravno. Mi smo čudan narod. Kad sam snimio himnu za prajd bilo je svakakvih pretnji. Nakon godinu dana evo mene u štiklama sa grudima kao Ceca u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato" i svi govorili - evo ga kralj, evo car. U tom peridou je krenulo da moja muzika podseća na Olivera Mandića. Imponuje mi poređenje s njim jer mi je uzor, idol, čuvao me kad sam bio dete, kao i Bebi Dol i Slađana Milošević.

Novi singl

- Upravo završavam novi singl "Još uvek lutam". Tekst i aranžman je radio Boba - Bob Janković, moju dugogodišnji saradnik, koji je napisao i "Beli jablan." Mislim da dobitni tim ne treba menjati. Spot ću snimati ovih dana na nekim od najlepših predela, poput Deliblatske peščare. Važno mi je da se spot kroz slike i pejzaže svidi publici. Angažovao sam glumicu Anju Alač, koja je lepa devojka. Danas, nažlost, moramo da snimimo i spot da ljudi muzike vide, a ne samo da je čuju - kaže Aleksa koji očekuje da će singl biti gotovo krajem septembra.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online