Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.08.2015.
07:44
S. Đurić - Vesti A

Esma velikog srca

Mnogi pevači i javne ličnosti na različite načine pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna. I dok jedni na sva zvona pričaju o svojoj humanosti, drugi ćute i o tome ne žele da kažu ni reč. Poslednjih nekoliko godina mnogi su usvojili decu, koju gaje pored sopstvene ili su se na taj način ostvarili kao roditelji zbog nemogućnosti da imaju sopstveno potomstvo. Iako se u medijima često spekuliše da je usvajanje dece postalo pomodarstvo, ne treba zaboraviti da je usvajanjem ipak pružena šansa mališanima bez roditelja za dobar život.

Fonet/AP
Sergej Ćetković ćuti o dečaku sa plaže

Pre pet godina Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina usvojili su tada tromesečnu devojčicu iz Doma za nezbrinutu decu Mladost u Bijeloj, u Crnoj Gori.

- Oduvek smo hteli veliku porodicu jer ne postoji ništa lepše od toga. Kada je Lola stigla u naš dom, poželeli smo da imamo još dece - rekao je tada Sergej.

Na pitanje planira li da usvoji još dece, ostao je zagonetan i rekao: "Sve u svoje vreme."

Dve godine kasnije u njegov dom stigla je i druga devojčica, četvoromesečna Mila, a ovih dana se u medijima pojavila fotografija na kojoj je Sergej sa suprugom, ćerkicama i malim dečakom uživa na Crnogorskom primorju, što je podgrejalo priče da je porodica Ćetković bogatija za još jednog člana. Međutim, Sergej za sada ćuti.

Vlade i Snežana Divac usvojili su 1999. godine devojčicu Petru iz doma u Zvečanskoj, čiji su roditelji ubijeni na Kosovu. Ovaj bračni par pored usvojene ćerkice ima i svoje biološke sinove Luku i Matiju. Petra je brzo postala mezimica u porodici, a Divac često kaže da bi rado usvojio još mališana jer dece nikada nije dosta.

- Rešila sam da usvojim dete kad sam na televiziji videla prilog o deci bez roditelja. Tada mi se javio osećaj želje i obaveze da nešto učinim. Ne pripadam ljudima koji se prave da nisu videli onoga ko je u nevolji. Ovo je bilo još strašnije, jednom detetu je bio potreban dom. Posle dva sina, i za Vladu i za mene ćerka je bila logičan izbor - ispričala je nekoliko godina kasnije Snežana Divac.

Z. K. Munja
Kraljica pesme i humanosti: Esma Redžepova

Apsolutni rekorder kada je u pitanju usvajanje i odgajanje dece je Esma Redžepova, koja je sa suprugom Stevom Teodosijevskim odgajila 47 mališana.

- Decu sam čuvala od svoje 14 godine. Kada sam se udala za Stevu odlučilo smo da usvojimo decu. Malo-pomalo i kuća nam je bila puna mališana. Danas imam 47 sinova, 121 unuče i jedno praunuče. Znam sva njihova imena. Sva deca i unuci bave se muzikom, a planiram da jednog dana svi zajedno napravimo koncert - rekla je Esma u jednom intervjuu.

Na usvajanje su se odlučili i vlasnici kompanije Cepter, Madlena i Filip Cepter, koji su pre nekoliko godina usvojili devojčicu Emu.

- Svaka misao usmerena je na ovo malo biće, na našu Emu. Rođena je 7. decembra 2000. godine u Srbiji, a u Madlenin i moj život ušla je nepovratno. Obogatila nas je kao ljude, što i sada čini svakog dana- rekao je jednom prilikom Filip Cepter.

Z.K.Munja
Seka Aleksić već godinama želi bebu

O usvajanju deteta jedno vreme razmišljala je i pričala i Seka Aleksić. Ona i njen suprug Veljko silno žele bebu, a kako nikako da ostane u drugom stanju, Seka je poželela da nekom detetu bez roditelja pruži dom.

- To je humani gest i pričinjavalo bi mi zadovoljstvo da nekom mališanu kome su uskraćeni dom i porodica to i priuštim - rekla je jednom prilikom Seka, koja u poslednje vreme više ne spominje usvajanje detata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online