Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.06.2015.
08:33
V. Tasić - Vesti A

Skok s mosta za infarkt

Goca Božinovska (50) priznaje da joj nije ni malo lako da izađe na kraj sa svojim sinom Mirkom Šijanom. Tako je nedavno s drugarima skakao sa mosta, a Goca je poludela od brige iako dobro zna da Mirku taj skok nije prvi, da je skakao bezbroj puta i da obožava opasne situacije.

Z. K. Munja
Ne može se protiv gena: Goca Božinovska sa sinom Mirkom

- Ne znam više šta da mu radim. Mogu ja da pričam koliko hoću, mogu da umrem pričajući, ali ne vredi. On tera svoje i radi ono što je naumio, ne misli kako to na majku utiče. Precrkla sam od straha, po ko zna koji put. Skače kao majmun. Gde vidi visinu, on juri kao sumanut, da skoči i nikako ne može miran. Voli izazove i tu nema spasa, ni pomoći. Srlja u opasne situacije, obožava avanture i izazove. Ja nikad nisam bila takva, nisam bila hrabra, bežala sam od opasnosti. Često se pitam kako do sada nisam poludela od brige. Jednog dana ću svarno precrći od straha. Kad to deci kažem, oni samo odmahnu rukama i kažu: "Ma nećeš, ti si na tvog dedu, a on je živeo 114 godina!" - kaže Božinovska.

Šta vam je bilo najteže kao samohranoj majci?

- Joj, Šijan je brinuo o deci, bio je divan otac, obožavao je i Jelenu i Mirka i Zoranu. Poginuo je pre 16 godina i deca i ja smo posle njegove smrti bili prepušteni sami sebi. Borila sam se kroz život samo sa jednom mišlju - da Mirko i Zorana ne ostanu siročići, jer imaju samo mene. Ma, kroz pakao sam prošla. Živela sam po podrumima, gladovala, trpela, rintala, svašta doživljavala i preživljavala. Bezbroj puta sam rekla - ne daj, bože, nikom moju sudbinu. Samo ja znam kako mi je bilo. Ali, eto, izborila sam se. Deca su mi zdrava i prava, ponosna sam na njih. U ovo vreme, roditeljima je teško da izađu na kraj sa jednim detetom, a ja sam sama izgurala njih troje. Sad, što moj sin Mirko jednom godišnje napravi cirkus od kojeg ne mogu da se oporavim nedeljama, sve to ide u rok roditeljske službe. Pravi mladalačke gluposti, ali nije ni drogiran, ni lud.

Mogu li da ga smire sestre ili devojka?

- Ma kakvi. Sestre, Zorana i Jelena, gledaju i ćute, šta će drugo. Slabe su na brata i obožavaju ga do ludila. A, devojka? Ne bi njega smirila ni armija devojaka! Nisam mogla ni ja da smirim njegovog oca, pa ne mogu ni one njega. Otac ga je odmalena učio da bude neustrašiv, hrabar, pravdoljubiv. To mu je usadio, a tu su i geni protiv kojih se ne može. Naučio je da pliva gotovo čim je prohodao, tata mu je odmah kupio motor i nije ni čudo što je danas ovakav. Ćerke sam odgajila, a da nisam ni osetila. Sada smo sve tri pažnju usmerile na Mirka. A kod njega kad proradi adrenalin, nema sile koja će ga zaustaviti. Isti je kao što je bio njegov otac. Verovatno bi sve bilo drugačije da moja deca nisu rasla bez očeva. Svima bi nam život bio lakši.

Testiram sina

Pogađa li vas to što vam je sin često u novinama zbog nekog nestašluka?
- Ne mogu ja tu ništa. Pišu se o Mirku neistine, ali ipak ima i mnogo toga tačnog. Kad poludim, posle nekog Mirkovog cirkusa, kumim i molim novinare da ga ostave na miru, jer on nije javna ličnost, ali džaba. Ne mogu da kažem ništa loše o svom detetu, dobar je on. Koje bi dete bez pogovora pristalo da ga majka svaki čas testira na drogu, bez pogovora? On pristaje, a jedini komentar mu je da bacam pare bez veze. Čak ni ne puši, pa se svađamo zbog mojih cigareta - kaže Božinovska.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online