Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.04.2015.
10:35
V. Tasić - Vesti A

Kod tašte na ručak

Većina pevača se kune da su im verski praznici svetinja i neradni dani kada se posvete porodici za koju često tokom godine nemaju vremena. Tako su i ove godine mnogi Vaskrs proveli uz farbana jaja i bogatu trpezu, dok ih pojedine kolege ogovaraju i kažu da je sve to samo izgovor jer poziva za tezge nisu ni imali.

Poznate ličnosti  provodili praznike sa porodicom

- Na Veliki petak su moja supruga i ćerke farbale jaja i uživale u tome. A u nedelju smo bili kod moje tašte na ručku. Godinama to praktikujemo, pa je postala naša porodična tradicija. Ali, da se ne lažemo - bilo bi mi mnogo draže da je uletela neka unosna tezga, da se nešto radi i zaradi. Samo, slaba vajda. Često razgovaram s kolegama i nema ko ne kuka zbog posla. Vaskrs je lepa prilika da se zapeva i nekad je taj praznik garantovao dobru zaradu, ali sad nam je ostalo samo da se toga sećamo - iskren je Beki Bekić, koji se uzalud nadao pozivu za posao. Za razliku od njega koji priznaje da posla nema, Danijela Vranić tvrdi da je otkazala sve nastupe u dane praznika, kako bi bila sa roditeljima u rodnom Valjevu.

Uzalud se nadao pozivu za posao: Beki Bekić

- Jeste, sve sam otkazala jer poštujem tradiciju i narodne običaje. Nema ničeg lepšeg od porodične atmosfere u praznične dane. Za mene sve to ima vrlo duboko značenje. U vreme posta treba svima da oprostimo sve. Post nas tera da razmišljamo, da vidimo gde smo pogrešili, da ispravimo svoje greške - kaže Danijela, koja je opet kao i prošle godine napravila lapsus i gledaocima jedne TV emisije umesto Vaskrsa čestitala Božić! Toliko o tome koliko se razume i poštuje pravoslavne praznike, jer ne zna ni kad se koji praznik slavi.

Vera Matović kaže da je vaskršnje praznike iskoristila da uživa sa svojom porodicom.

- Mnogo volim praznike, jer me vraćaju u detinjstvo u vreme romantike kada smo se svemu mnogo više radovali. I lepim narodnim običajima, punoj trpezi. Sada, kada nam je sve dostupno nema toliko radosti. A i deca su odavno porasla. Sama sam farbala jaja, prvo čuvarkuću u crvenoj boji. Inače, nisam postila veliki vaskršnji post jer gotovo stalno postim - kaže Vera Matović.

Sama farbala jaja: Vera Matović

Miloš Bojanić vaskršnje praznike provodi u Bosni, u svojoj porodičnoj kući.

- Tu je moja familija, sestričine, porodica moje supruge Branke jer smo mi komšije u istom selu. Vaskrs je prilika da se okupimo uz farbana jaja i bogatu trpezu kako i dolikuje ovom prazniku. Bilo bi lepo da su i moji sinovi i unučići sa nama, ali... Oni su u Americi i baš mi nedostaju - kaže Bojanić i dodaje da se ne seća da je ikada pevao na Vaskrs.

Samo neka se priča

U želji da sebe predstave kao vrsne domaćice mnoge pevačice su ponovo iskoristile Vaskrs kako bi se pohvalile umećem u kuhinji, od farbanja jaja do spremanja bogate trpeze. Neke su u goste zvale TV kamere jer čemu toliko cupkanje kraj šporeta ako to ne vidi cela nacija. Dok su se druge koje su manje zanimljive medijima hvalile na društvenim mrežama. Uostalom, mnoge društvene mreže i koriste za samoreklamiranje svojih pevačkih i kulinarskih umeća. E, sad da li su zaista same spremile trpezu ili su platile da to neko uradi za njih manje, nebitno je, važno je samo da se priča.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online