Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.04.2015.
10:49
Blic A

Albanci žene sinove uz Cecine pesme

Hitovi Ražnatovićeve su nezaobilazni na svadbama, a mladenci i gosti često traže da čuju i numere Miroslava Ilića i Dragane Mirković.

Z. K. Munja
Šta je svadba bez čuvenog "Lepotana": Svetlana Ceca Ražnatović

U Crnoj Gori, u mestima u kojima živi albansko stanovništvo - Ulcinju i Tuzi, ove tri domaće zvezde su na vrhu liste najpopularnijih. Gotovo da nema albanskog svadbenog veselja bez njihovih hitova "Lepotan“, "Polomiću čaše od kristala“, "Pitaju me u mom kraju“, "Kad bi znao kako čeznem“... Nezaobilazan je čak i Cecin "Beograd“.

Srpska muzika nepoželjna na Kosmetu

Srpsku muziku na Kosmetu je moguće čuti samo u srpskim enklavama. Iako se mnogi sećaju koncerta Dragane Mirković 1992. godine u Prizrenu, kada je u publici bilo više od polovine Albanaca, ta vremena su prošlost - posle sukoba 1999. godine omladina gotovo da ne priča srpski. Međutim, oni stariji, jugonostalgičari, ipak priznaju da im nedostaju Brena, Ceca, Džej i Miroslav Ilić.

Albanci nemaju zmiju u džepu kad žene sinove - da bi im bend otpevao samo jednu Cecinu, Draganinu ili Ilićevu pesmu, spremni su da izdvoje i 500 evra. Kako saznajemo, njihove pesme se rado pevaju i po skadarskim kafanama i kafićima.

Svetlana - Ceca Ražnatović kaže za "Blic“ da joj je poznato da albanska populacija u Crnoj Gori zna napamet skoro sve njene pesme.

- Drago mi je što Albanci vole moje pesme. Bitno je da muziku ne ugrožavaju politika i ekonomija, i svima bi trebalo da bude jasno da mi pevači na neki način imamo misiju da spajamo sve ljude koliko god da su im ubeđenja suprotstavljena. Dešavalo se da upoznam ljude sa tog podneblja i svi su bili izuzetno srdačni prema meni - kazala je pevačica.

Na svadbi su me grlili i pričali koliko me vole, kaže Miroslav Ilić

Miroslava Ilića su upravo Albanci prošle nedelje u hotelu "Splendid” angažovali kao specijalnog gosta da otpeva nekoliko svojih pesama. Slavuj iz Mrčajevaca je to oberučke prihvatio i sa nama podelio utiske.

- Grlili su me i ljubili i pričali koliko me vole i obožavaju. A tražili su da im otpevam pesme koje se slušaju najviše i na drugim veseljima, svuda u regionu. To su zapravo moji najveći hitovi - rekao je Miroslav.

Među Albancima u Crnoj Gori veoma su popularni i Bjelopoljci Šako i Dado Polumenta. U Ulcinju su često gostovali Dženan Lončarević, Halid Bešlić, Mia Borisavljević, Slavica Ćukteraš, a od crnogorskih muzičara vodeću poziciju zauzima Danijel Alibabić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online