Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.01.2015.
10:10
V. Tasić - Vesti A

Nekima poreznici samo reklama

Ovih dana među pevačima kruži priča - ako nisi bio u Poreskoj upravi, to je kao da ne postojiš! Za pojedine pevače poseta Poreskoj upravi, slikanje ispred zgrade i deklamovanje o onom šta su rekli poreznicima postala je predstava u kojoj su oni glavni glumci. Ako već moraju tamo da idu, bar da to lepo iskoriste i da pokažu kako su i oni neko i nešto.

Z. K. Munja
Gledam svoja posla: Aco Pejović

- Ja sam lepo uzeo moju Biljku pod ruku, ona je ponela dve fascikle pune ugovora, pa smo zajedno otišli u Poresku upravu. Ona je napravila obračune, sve po godinama da se poreznici ne bi mučili. Sve je bilo kako treba i posle svega mogu da kažem - lako je meni kad ja imam moju Biljku koja je ekonomista po zanimanju. Ja se u papirima baš nešto ne snalazim i moja supruga je već godinama zadužena za to - kaže Aco Pejović.

Izuzetak zbog igumana

Pre nekoliko dana Pejović je snimio pesmu "Hriste spase" u okviru akcije "Obnovimo sebe, podignimo Stupove". U spotu se pojavljuje i Pejovićeva najmlađa ćerka Iva, koja ide u treći razred osnovne škole.
- Rekao sam da više neću dozvoliti da se ona pojavljuje u spotovima. Ali, ovo je bilo na insistiranje oca Gerasima igumana manastira Đurđevi Stupovi koji je krstio Ivu. Posebno je voli i on je insistirao da se ona pojavi u spotu, pa sam zato napravio izuzetak - kaže Pejović.

Odlazak kod poreznika kao da je postao stvar prestiža za pevače...?
- Ima velikih imena koje nisu zvali, ali ne bih nikoga da spominjem. Neke su zvali, a čini mi se da stvarno nije bilo potrebe da dolaze. Mnogi nisu imali šta da traže u Poreskoj upravi. Kažem to jer dobro znam koliko godina su na estradi. Ali, valjda postoji neki razlog što su ih zvali.

Gde je istina o pravom stanju na estradi, između hvalisanja pevača u medijima i jadikovki pred poreskim inspektorima?
- Ne znam šta i gde ko priča. Ne pratim šta pričaju po novinarima ili poreznicima. U stvari, najviše pričaju oni koji najmanje rade. Pola njih, koji su bili kod poreznika, iskoristilo je to za svoju ličnu promociju. Kao, zvali ih poreznici. A oni imaju jedan nastup u šest meseci. Ma, neću to uopšte da komentarišem.

Izgleda da će se mnogima obiti o glavu hvalisanje visokim honorarima i firmiranom garderobom...?
- Ne znam da li će se ovo obiti o glavu onima koji su se hvalisali. Ko zna, možda neke poreznici jure baš zbog toga. Ne znam, jer ja nisam u toj priči. Ne hvalim se basnoslovnim honorarima i firmiranom stvarima. Kupujem šta mi se kupuje, nosim šta mi se nosi i za svoje nastupe tražim onoliko koliko mi se traži.

Koliko tražite?
- To ne mora niko da zna. Kao što svaka firma ima svoje poslovne tajne, tako ih imam i ja. Neukusno je hvaliti se i razbacivati se, posebno sada, kada su država i narod u teškoj situaciji. Bez veze je nekom nabijati prst u oko. Realno stanje uopšte nije ružičasto, ni na estradi, ni u kompletnom društvu. Bilo je pitanje dana kada će doći do ovakve situacije da svi polažemo račune. Mislim da nije slučajno što se to desilo baš sada. Ali, moralo je da dođe do toga da se vidi ko, šta, gde i kako radi.

Među prvima ste pričali da je estrada puna raznih ljudi nejasnih zanimanja, a sada kažete da gledate svoja posla?
- Ja i dalje gledam samo svoja posla i stojim po strani. Apsolutno me ne zanima ko se sve i zašto muva po estradi. Mnogi dođu i prođu, koliko vrede toliko i traju, prolazna su pojava, tako da im ne treba pridavati nikakav značaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online