Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.12.2014.
08:52
D. Dušanić - Vesti A

Joca na margini zbog mene

Kompozitor i harmonikaš Slavko Stefanović Slavkoni ne krije da je razočaran. Pesma "Moje pravilo" koju je na nedavnom Grandovom festivalu otpevao njegov sin Jovan nije se plasirala u završnicu festivala, uprkos brojnim pohvalama.

Joca nije prošao u završnicu festivala
 

- Mnogi će pomisliti da - ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nije tako. Realna sam osoba i boli me nepravda. Razočaran sam kao kompozitor i muzičar, a kao ocu krivo mi je zbog sina. Imam utisak da Jocu stalno marginalizuju, samo zato što je moje dete, pričaju kako je njemu lako, jer ga tata gura. To su budalaštine, ali nema veze, mi idemo dalje uzdignute glave - kaže Slavkoni, koji ne krije da mu je mnogo toga zasmetalo na ovoj manifestaciji.

- Festival je bio čudan, pesme od pravih narodnjaka do totalnih zabavnjaka. Ne može se sve to staviti u isti koš. Žiri, brojčano veliki, ali sastavljen od mnogih koji pojma nemaju o muzici.

Oni su bili glas naroda, davali bodove ne kao stručnjaci nego prosečni slušaoci...?
- E, u tome je štos, obični slušaoci više gledaju, nego što slušaju. Na njih ostavlja utisak scenski nastup, koreografija, garderoba, fore i fazoni. Ako je festival muzike, onda su valjda najvažniji pesma i pevač. Joci su pojedinci zamerili da je imao suviše jednostavan nastup, bez plesne grupe, muzičara, svetlosnih ili drugih efekata. A on je pevao pesmu koja ima dve oktave! Muzički stručnjaci znaju šta to znači - da numera ima dubinu, visinu, sa velikim rasponom glasa, zahtevna kompozicija, a ne tralalajka. I kako da to oceni neko ko se ne razume u muziku. Čak sam mu i ja rekao da je bio odličan, iako ga retko hvalim. Svi na estradi znaju da sam izuzetno kritičan, veliko zakeralo, sitničar. Ne laskam i ne dodvoravam se nikome, ne tapšem po ramenu i ne govorim "bravo, majstore", ako to zaista ne mislim.

Zar nije Darko Lazić trebalo da se takmiči sa vašom pesmom, a ne Šabana Šaulića?
- Pred festival Darko mi je rekao: "Ozbiljniji sam, sazreo sam, napiši mi pravi narodnjak, neku dobru pesmu kao što to radiš za Harisa, Sašu Matića, Šabana..." I ja sam mu pesmu uradio, zvao sam ga, a on se nije javljao, niti je došao do mene. Ne bih se naljutio da je čuo numeru, pa rekao da mu se ne sviđa. Ali, ne javiti se uopšte to je neozbiljno. A, onda sam od kolega čuo da će na festivalu pevati Šabanovu pesmu. Nema tu ljutnje, to je odličan marketinški potez, ali nije ispao fer prema meni što se nije javio. Pesmu sam odmah prosledio Šerifu Konjeviću, kome se dopala, kaparisao je i objaviće je početkom naredne godine. Nisam ja na gubitku, ali sam se razočarao u Lazića i njegovu profesionalnost.

Pesma već prošla

- Joca je trebalo da se takmiči sa pesmom Saleta iz Tropiko benda, ali kada je menadžer Goran Čardarević u mom studiju čuo numeru koju sam namenio drugom izvođaču - odlepio je. Toliko je bio uporan, da je moj sin morao da je snimi i prijavi za festival. Inače, Goran je bivši di-džej, ima i te kako sluha i nos za posao i muziku. Joca je pre neki dan na zahtev publike na jednom gostovanju tri puta da pevao pesmu "Moje pravilo" što znači da je numera već prošla kod publike - kaže Slavkoni.




 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online