Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.09.2014.
08:49
S. Đurić - Vesti A

''Koncert me digao iz postelje''

Koncertom u Beogradskoj areni 3. oktobra Dragana Mirković (46) zaokružiće tri decenije uspešne karijere. Ovim nastupom, kako je rekla, stavlja tačku na Draganu Mirković, jer ne vidi šta bi posle toga više mogla da kaže ili uradi.

Publika mi daje snagu: Dragana Mirković

- Želim da zaokružim priču o 30 godina moje karijere, ali to ne znači da više neću pevati. Koncert u Areni biće kruna mog muzičkog rada posle čega nemam šta da kažem. Nisam nešto interesantna medijima, a neki mi čak zameraju da sam previše iskrena sa novinarima. Ali, jednostavno ja sam takva i uvek kažem ono što mislim. Koncert će biti prepun emocija i radujem se druženju sa mojom publikom koja je najdivnija na svetu - rekla je Dragana, koja se nerado priseća detalja teške saobraćajne nesreće koju je imala pre tri meseca i jednomesečnog boravka u bolnici zbog povreda.

Ipak, i posle svega nema problem da se ponovo vozi automobilom, pa je i ovog puta iz Beča u Beograd došla kolima sa suprugom Tonijem. Jedino što tokom vožnje koristi steznik za kičmu, pa kako kaže, sama sebi liči na robota kada sedne u auto.  Dragana, međutim, naglašava da je optimista po prirodi, a ovaj koncert koji je zakazala pre nesreće, bio je jedan od razloga za njen što brži oporavak.

Da su pesme kao deca

Koja pesma vam je najdraža?
- Kad bi pesme bile kao deca, ja bih onda imala mnogo dece, jer imam mnogo pesama koje volim. Ali, od svih izdvojila bih "Umirem majko", "Pitaju me u mom kraju" i "Kad bi znao kako čeznem" - otkrila je Dragana, koja se oduševila kada je čula da su navijači Crvene zvezde i Partizana obradili njene dve pesme, koje pevaju na utakmicama.
- To je velika čast. Ima veliki broj navijača i kada toliki ljudi peva moje pesme može samo da mi imponuje. Srećnija sam nego što sam mislila.

- Teška je povreda, ali me je ovaj koncert naterao da požurim sa ozdravljenjem. Kad imate nešto što vas gura napred mnogo je lakše. Dva meseca sam razmišljala šta da radim, a onda sam rekla sebi da ću to da uradim. Makar i u stolici sedela i pevala bila bih sa mojom publikom i ne bih im uskratila koncert koji sam im obećala. To je kao kod sportista, pa će oni najbolje shvatiti o čemu pričam - daću svoj maksimum uprkos povredi. Mnogo dugujem onima koji su odrasli uz moje pesme. Izbegavala sam solističke koncerte, jer nikad nisam volela da budem u centru pažnje, ali ovo je značajan jubilej i želim da 30 godina karijere proslavim sa svojom publikom - rekla je uzbuđena Dragana.


I dok mnoge njene kolege svoju decu dovode na ovako velike koncerte, čak ih penju i na binu, ona je odlučila da njen sin Marko i ćerka Manuela to veče ostanu kod kuće u Beču.


- Nisam stroga mama, ali ne želim da deci ništa namećem. Osim toga, protivnik sam toga da odsustvuju iz škole, iako su oboje odlični đaci. Koncert je u petak, oni će imati svoje školske obaveze i ne želim da remetim njihovo detinjstvo. Mama neka radi svoj posao, a deca imaju svoje obaveze. Pričali smo o tome i dogovorili se da je ovako bolje.


A, onda su u pres centar Arene ušle devojke iz jedinog ženskog tamburaškog orekstra La Banda i zasvirale Draganin hit "Kaži mi sunce moje". Ona je od odmah ustala i zapevala s njima.


- Eto otkrila sam jednog od gostiju mog koncerta, a to je ovaj divan orkestar. O ostalim gostima ne mogu da pričam, jer je lepota koncerta u iznenađenjima.
 

Verujem u kvalitet

Da li među mladim pevačicama vidite nekog ko bi mogao da bude vaša naslednica na estradi?
- Svako vreme nosi nešto svoje. I danas ima kvalitetnih pevača i pevačica, a ja verujem da kvalitet uvek ispliva. Imala sam sreće u karijeri da je deset mojih pesama postalo evergrin, pa se nadam da će i današnji mladi pevači uspeti u tome, jer kvalitet postoji - smatra Dragana.

POVEZANE VESTI

Subota 20.09.2014. 14:06
Bravo Dragana, ti si bila i ostala kraljica pesme. S tobom i tvojim glasom se nemože porediti nijedna pevačica.
Subota 20.09.2014. 16:03
Draganu ne moze niko da zameni, to je jednostavno suvisno pitanje! Svako ko je autentican je uvek i najbolji. Ja inace licno mislim da etrada sa time dosta gubi da Dragana vise nije aktivna. Ali moguce je da se i predomisli
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online