Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.08.2014.
08:44
V. Tasić - Vesti A

Vesna Rivas za pare gleda u karte!

Sve češće se među pevačima mogu čuti priče kako im je dojadilo da budu na čiviluku i da mole boga da ih se neko seti i pozove da pevaju. Pozivi za gostovanja su sve ređi, honorari sve manji, džepovi sve prazniji, a neplaćenih računa sve je više. Malo, malo, pa neko od njih kaže da mu je svega preko glave, da bi najradije da radi neki običan posao sa osmočasovnim radnim vremenom i da na kraju meseca dobije platu, pa ma kolika ona bila. Nekad su od takvih poslova bežali, a danas ih priželjkuju i o njima mogu samo da sanjaju.

Prodavao hemijska sredstva za poljoprivredu: Ivan Gavrilović
 

- Čujem kako kolege to pričaju. Kad to kažu preda mnom, skrenem im pažnju da su to lupetanja. To pričaju iz neznanja. Kad bi znali kako živi taj običan svet i koliko se muče, ne bi lupetali da im se celi svet smeje. Radio sam u jednoj firmi od osam ujutru do četiri popodne, prodavao sam neka hemijska sredstva za poljoprivredu, pa su mi se svi smejali da prodajem otrov za pacove. Ko bi danas zaposlio bilo koga u Srbiji? Pa nema posla za doktore nauka, sede besposleni na biroima za zapošljavanje bez ikakvih šansi da se dočepaju parčeta hleba, a neškolovani pevači bi da se dočepaju posla u firmama - kaže Ivan Gavrilović.
 

Ne može bez kafane

Goca Božinovska

Goca Božinovska kaže da bi vrlo rado radila za redovnu platu na kraju meseca. Ali, isključivo u kafani!


- Kad mi padne na pamet da bih da radim nešto drugo, meni je opet pred očima kafana jer bez kafane ne mogu. Tamo je bar veselo, ljudi pevaju i kad im nije do pevanja. Mogla bih da perem sudove i konobarišem. A najbolje bi bilo da ne radim ništa, ali da mi plata stiže na kraju meseca. Na žalost mnogih, ta vremena su prošla - zaključuje pevačica.

I jedan od najzaposlenijih tezgaroša je zabrinut za svoju profesiju.
- Sutra bih se zaposlio da radim za normalnu platu! Ali, dobro znam da niti bi me ko primio igde, niti bih znao šta da radim, niti bih mogao da živim od plate. Svi smo mi pevači navikli na široko i galantno. Ali, moraće da se suzi jer je katastrofa nastupila za sve nas. Nećemo imati za hleb i moraćemo da se snalazimo - kaže Acko Nezirović.

Nećemo iamti ni za hleb: Acko Nezirović
 

Neki se uveliko snalaze kako znaju i umeju, izvlačeći iz sebe skrivene talente. Vesna Rivas priznaje da davno od pevanja ne može da živi. Kao što ne može da živi ni od voditeljskog posla, iako godinama vodi mnoge televizijske emisije na raznim televizijama. Preduzimljiva Rivas je krenula da gleda u karte za pare!

U gatare iz nužde: Vesna Rivas
 

- Što da ne iskoristim ono što umem? Iskoristila sam sve druge mogućnosti, pevačke, voditeljske, trgovačke i sad su na redu vizionarske - kaže Vesna, koju mnoge kolege mole da im gleda u karte, predvidi budućnost i da neki savet kako bi im bolje išlo!


Kompozitor Slavko Stefanović Slavkoni je svom sinu Jovanu pomogao da se otisne u muzičke vode. Međutim, uveliko se pita ima li to smisla i razmišlja da Jocu pošalje u inostranstvo, da umesto da peva, radi neki drugi posao.


- Na estradi je sve obesmišljeno. Moje dvoje dece su u Americi, na Floridi, možda bi bilo pametnije da i Joca krene njihovim putem. Njemu ide dobro ovde, postigao je uspeh, ima posla. Ali daleko je to od onoga što je nekad bilo i veliko je pitanje ima li smisla da u ovim uslovima čoveku to bude životno opredeljenje. Mnogo je velika gužva i pevač mora da ulovi hitčinu da bi isplivao iz tog nepreglednog estradnog mora - kaže Slavkoni.

Subota 16.08.2014. 23:02
".... Svi smo mi pevači navikli na široko i galantno....." E па сад су скупе паре.....ДОШЛА ОСКУДАЦИЈА !!!
Subota 16.08.2014. 09:46
Naučio je Tarot na Farmi....
Subota 16.08.2014. 15:31
privatite se motike, od nje ste pobegli.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online