Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 25.04.2014.
09:58 >> 10:56h
V. Tasić - Vesti A

Prodaju nebuloze za velike pare

Sanja Maletić (41) je u potpunom haosu. Jurca na tezge, a u međuvremenu između dva putovanja šizi zbog onih koji joj kradu vreme, pa ne može ništa da isplanira. Dug je spisak onih koji joj zagorčavaju život - od nepozvanih gostiju koji dolaze u njen stan do kompozitora i tekstopisaca koji joj nude pesme za album koji sprema. Sanja ih neumorno preslušava, iako joj zbog većine pesama koje čuje, padne mrak na oči.

Sanja Maletić

- Ne mogu da verujem šta se sve nudi. Nebuloze, gluposti, budalaštine, besmislice bez kraja i početka. Od sto pesama koje se ponude, tek svaka stota zaslužuje pažnju. Kao da su svi načisto prolupali, svi su totalno nepismeni kao da nisu završili ni osnovnu školu. Bar da angažuju lektore, ljude koji znaju da ih isprave, da im skrenu pažnju, ali to nikome na estradi ne pada na pamet - jadikuje Sanja, koja je javno progovorila i o cenama pesama.


Mora da ste se naslušali svega i svačega...?

- Hajde što slušam gluposti koje mi se nude, nego što se gluposti i snimaju. Recimo, Ilda Šaulić peva: "Mesec zoru ispraća". Bezbroj puta sam se pitala kako to mesec može da isprati zoru, pa mi nikako nije jasno. Valjda se radi o pesničkoj slobodi koja nema veze sa životom. Ili, Goran Vukošić koji peva: "Bebo, hvališ mi!" Ne znaju ni on, ni tekstopisac da "faliti, nedostajati" nema veze sa "hvala". A, tek kad nepismeni Sejo Kalač pomeša ekavicu i ijekavicu - katastrofa!


Koliko para vam traže autori za pesme?

- Od 1.500 evra, pa naviše. Ovi čije pesme niko nikad nije snimio 'ladno kažu da pesma košta, moderno rečeno "soma i po". Dođe mi da im kažem: "Kakve somove tražite, somovi jedni!" Ipak prećutim, neću da se svađam sa kojekakvim nepismenjakovićima. Da mi se pesme sviđaju, da liče na nešto, pa da pričamo o ceni. Samo mi nikako nije jasno kojom računicom, kojom matematikom dođu do nekoliko "somova" za besmislice. Ako hoće toliko para da uzmu mogu bar da nauče malo gramatike i pravopisa. Ali, oni ni ne znaju šta je gramatika.

Gosti mi kidaju živce

- Iz čista mira, jedna rođaka mi je javila da dolazi kod mene. I to ne sama, već dovodi i drugaricu, a ja treba da ih ugostim, pa će moja rođaka još i da se hvali. Ne podnosim kad se neko hvališe tuđim imenom. Od toga mi rogovi niču, samo još fali đinđuve na rogove da stavim! Mnogo me živaca koštaju ta iznuđena gostoprimstva. Mrzim kad mi ljudi kradu vreme i kidaju živce bez ikakvog razloga. Ne mogu da shvatim kako sebi daju za pravo da upadaju u nečiju privatnost. A ja nemam petlju i hrabrosti da im kažem da ne dolaze - iskrena je Sanja.

A, koliko koštaju kompozitori i tekstopisci na glasu?
- Kako koji. Ispade još da i nisu skupi kad već znaju da skroje pesmu. Ako anonimusi traže 1.500 evra za pesmu, oni mogu da traže i po 5.000. Međutim, nisu svi gulikože koje gledaju kako da opelješe pevača. Recimo, Steva Simeunović je super lik i odličan kompozitor. Kod njega pesma košta između 1.200 i 1.500 evra. Nema pevača koji nije snimio neku njegovu pesmu, a da ona nije postala hit. Znači, mogao bi slobodno da odvali cenu, ali čovek je normalan i umeren, zna gde živi, a takvih danas nema mnogo.


Zašto vam suprug ne napiše pesmu, pa da prođete jeftinije?

- Piše i on, uzeću za album i neku njegovu pesmu. Ali, samo ako mi bude dobro legla, ako se pronađem u njoj. Sa njim mi je najlakše. Njemu, naravno, plaćam u naturi. Na ovu bedu i krizu - odlično rešenje! To naravno ne znači da bih ikom drugom plaćala u naturi.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 12:47
I nakon pročitanog teksta sam u dilemi..... šta je pevaljka htjela da kaže?! Nerviraju je anonimni kompozitori, nerviraju je nebulozne i besmislene pjesme, nerviraju je poznati kompozitori, nerviraju je pjesme tog-i-tog pjevača, nervira je rođaka koja joj dolazi u posjetu....nerviraju je oni koji joj ne dolaze u posjetu.....itd Draga moja Sanja...da si malo manja, pardon da imaš malo manje godina bilo bi sve ok jer izgleda tebi klimaks već počeo pa malo burnije to podnosiš i reaguješ....;P
Petak 25.04.2014. 10:09
хахахахааааа...како се исмијах на овај високо интелектуално морални интервју...
Petak 25.04.2014. 13:39
Da biste bili ozbiljan portal, trebalo bi da razmišljate o izbacivanju članaka sa estrade i budalaština o polusvetu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online