Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 05.04.2014.
15:05
V. Tasić - Vesti A

Dete kod bake, mama u kafani

Mnoge pevačice detinjstvo su provele u bedi i siromaštvu, pa su bežeći od motike i čuvanja ovaca postajale pevačice jako mlade, gotovo još devojčice. A, uz estradu obično ide i buran ljubavni život koji se često završavao trudnoćom, i to još pre punoletstva.

Kao drugarice: Jelena Vučković i Goca Božinovska

Goca Božinovska bila je srednjoškolka kada je zatrudnela sa kompozitorom Radetom Vučkovićem, koji se i njenom ocu kleo da je ludo zaljubljen u nju iako je oženjen. I pre nego što je shvatila šta ju je snašlo, Goca je rodila ćerkicu Jelenu, ali ljubav Goce i Radeta nije potrajala. Sama, bez posla, bez para i slomljenog srca Jelenu je odnela kod svojih roditelja, pa je njena ćerka rasla uz baku dok je mama jurila karijeru i pevala po kafanama. Nekoliko godina kasnije rodila je još dvoje dece u vezi sa Zoranom Šijanom.


Ana Bekuta sina Igora je rodila kao tinejdžerka i umesto da izlazi i provodi se sa drugaricama ona je postala mama.


- Užasno sam se plašila, naročito u trudnoći, ali sam ujedno znala da će taj strah proći. Moje prve izlaske zamenilo je menjanje pelena i briga o bebi. Moje materinstvo bilo je prerano, ali mi je ujedno i najdragocenije iskustvo u životu - sa setom se priseća Bekuta koja je zbog nemogućnosti da sama odgaja dete dala sina u Dom za nezbrinutu decu. Bila je to, kako kaže, najstrašnija epizoda u njenom životu, a maleni Igor u domu je proveo godinu dana, posle čega ga je majka ponovo uzela sebi, odnosno ostavila ga je na čuvanje svojoj porodici dok je ona išla da peva.
 

Bez maštanja o braku

- Najstariju ćerku Mariju rodila sam s nepunih 18 godina. Njen otac nije želeo da se oženi pevačicom, a imao je i verenicu. Odmah mi je rekao da ne maštam o braku. Bila sam i tada dovoljno zrela i samostalna, pa sam mu tražila samo da prizna dete, što je i učinio, a onda je zaboravio na ćerku. Kada sam već uveliko bila zvezda, pojavio mi se na vratima stana, ali nisam htela da ga pustim unutra jer nisam želela da odstupim od svojih stavova. Mislim da je Marija pokušavala da ga nađe, ali nisam zalazila u tu priču, tako da ne znam da li su se ikada videli - priča Zorica Brunclik.

Stariji sin Zorice Marković, Dejan, nije rastao uz majku i godinama joj je to zamerao. Zorica je sina rodila sa samo 15 godina. Udala se za njegovog oca, harmonikaša iz kraja, ali brak nije dugo potrajao. Posle razvoda, Dejan je pripao ocu, a pevačica je pobegla iz rodnog sela i tek ponekad viđala je sina. Stojanka Novaković Stoja silno je želela da bude pevačica, ali se njen otac tome protivio, pa se udala i sa svega 17 godina rodila sina Milana. Ali, posle samo tri godine braka muž joj je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a ona je ostala sama sa sinom.

Zorica Marković

- Nisam imala da jedem, delila sam krompir sa komšinicom, ali sam uvek za roditelje, kad bi mi došli u posetu, imala sok i kafu. Znala sam da sam niža klasa, ali sam želela da postanem ime i prezime, i to moje samopouzdanje me je guralo napred - iskrena je Stoja.


I Tina Ivanović je zatrudnela kao maloletnica, ekspresno se udala za oca svoje bebe i sina Danijela rodila sa samo 17 godina. Brak je kratko potrajao i nekoliko meseci posle porođaja ona je napustila i supruga i dete. Ovu tajnu je godinama brižljivo čuvala, ali su novinari čeprkajući po njenoj prošlosti iskopali sve ono što je skrivala, a ona je završila na stubu srama.

Subota 05.04.2014. 15:58
Sve fakultetski obrazovane pevaljke.....mislim sve sa kafanskim fakultetima i mastersima iz horizontalne branse,inace kako bi drugacije snimile Album, i dobile tezgu ako ne rasire nogice.
Subota 05.04.2014. 16:59
sve gornje priče govore više protiv muškaraca nego protiv mladih žena. Muški bi da jebu, a da odgovornosti ostanu devojkama. Iz svih priča se vidi da su muškarci bili stariji; dakle i iskusniji u životu, pa ih to dodatno opterećuje: Em stariji, em neodgovorniji. (u slučaju Stoje Novaković je ispalo nesrećno za čoveka). To što su htele da pevanjem zarade novac je razumljivo, jer u naukovanjima nisu imale uspeha, pa: Ajd` na picu i glasnu žicu.
Nedelja 06.04.2014. 07:22
Zanemarivanje dece u ranom detinjstvu jako ostavlja trag na dečjoj duši, ma šta govorile ove žene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online