Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.03.2014.
15:03
S. Đurić - Vesti A

Osvojila Balkan, ali ne i Srbiju

Neda Ukraden (62) ima razloga za sreću i zadovoljstvo. Ostvarila sve svoje privatne i poslovne planove, a osim što uživa kao trostruka baka, dvogodišnjih bliznakinja Nede i Aleksandre i dvomesečnog unuka Dušana, popularna je i tražena pevačica.

Obradovale je nagrade: Dušan Vidaković predaje priznanje "Vesti" Nedi Ukraden
 


- Početkom godine Kroacija rekords je izdala CD sa 21 mojim velikim hitom. Punih 25 godina sam želela da to izdanje ugleda svetlost dana. Nakon raspada Jugoslavije moja karijera se potpuno zaboravila, a bila je izuzetno uspešna, sa brojnim hitovima kao što su "Zora je", "Oči tvoje govore", "Vrati se s kišom"... Sve te pesme su tih godina bile u bunkeru diskografske kuće za koju sam imala milionske tiraže. Kad slušam taj CD, proživljavam one lepe trenutke, more srećnih dana koje sam provela na koncertima, družeći se sa kolegama - kaže Neda Ukraden.

Radite punom parom u regionu?
- Upravo sam se vratila s koncerata iz Celja i Maribora, gde sam 8. marta imala sjajne koncerte. Lep je osećaj biti na prostoru bivše Jugoslavije kao kod kuće jer on jeste deo moje jedinstvene teritorije, bar u uspomenama i sećanjima, ali i današnjim nekim aktivnostima. Drago mi je što sam aktuelna na teritoriji Balkana. I u Bugarskoj i Rumuniji imam ne mali broj koncerata, tako da ne mogu se požaliti. Snimam, ne zapostavljam publiku.

Priznanje "Vesti" kruna uspeha

Dušan Vidaković, glavni i odgovorni urednik "Vesti" i predsednik kompanije NIDDA Verlag, uručio je Nedi Ukraden nagrade za najbolju pevačicu u prošloj godini, u tradicionalnom izboru našeg lista. Ovu titulu dodelile su joj i kolege i čitaoci "Vesti".
- Meni je to izuzetno drago i veliko priznanje zato što je to potvrda da sam zaista na putu uspeha. Nagrada od kolega je nama pevačima posebno draga jer, uprkos sujeti, pevači uvek biraju najbolje. Na to gledam kao na krunu mojih dugogodišnjih uspeha.

Da li se i u vašoj branši oseća kriza?
- Kriza se oseća. Opala je platežna moć građana, a to se vidi i po broju posetilaca, što zavisi od visine cene karte za koncert. Ali, mislim da za prave autore i pevače nema velike krize jer nekako se to isprofilisalo.

Planirate li uskoro koncert u Beogradu?
- Beograd je posebna i jedna jako čudna priča za mene. Naime, svuda radim osim u Srbiji, odnosno ne koliko bi trebalo i koliko bi trebalo očekivati. Malo sticajem okolnosti, što su se umnožili mnogobrojni pevači koji su pojeftinili celu priču, a malo i zbog toga što su se sva ta gostovanja svela na diskoteke i folkoteke, odnosno noćne klubove. To je, s jedne strane, dobra stvar, jer tu je mladost koja daje neku energiju, a s druge strane, 50 odsto moje publike je iznad 40 godina. Žalim za tim manjim mestima i domovima kulutre jer su tu dolazili porodični ljudi, ona publika koje je mene volela. Pošto se sve to pozatvaralo, ostale su ogromne hale za koje su potrebne ogromne pare, reklame sa neizvesnim ishodom, a ja nisam neko ko zarad neke lične sujete ide u takve glupe rizike jer znam šta je pevati pred 300 i 30.000 ljudi na koncertu.

 


Da li osećate zavist kolega?
- Sa svim kolegama imam izuzetno korektnu saradnju. Normalno je da u ovom poslu bude zavisti i ljubomore. Međutim, mnoge kolege mi čestitaju, bodre me i dolaze na moje promocije i koncerte. To je iskrena i kolegijalna podrška. Kad god imam vremena, odem na koncerte svojih dragih kolega, prijatelja i prijateljica, od svakog se može nešto naučiti, nešto novo saznati i videti.

Najlepša uloga

Kako se osećate kao trostruka baka?
- To mi je najradosnija uloga. Vrlo me je obradovala Jelena rođenjem trećeg unuka Dušana. Dve unučice, Neda i Aleksandra su centar mog sveta. Imaju već dve godine pa su preslatke. Već koriste moje sjajeve, obuvaju štiklice. Prave babine unuke.

Petak 14.03.2014. 18:51
"""..Početkom godine Kroacija rekords je izdala CD sa 21 mojim velikim hitom....""" Zbog ratnih dešavanja 90-ih došla je i skućila se u Srbiji, Beogradu.....a Kroacija rekord joj izdala CD ??? Zar Nedo, nigdje u Srbiji nisi mogla da snimiš tu kompilaciju tvojih hitova....nego u "lijepoj njihovoj" ....SRAMOTA....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online