Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.03.2014.
15:53
D. Dušanić - Vesti A

Lepa Lukić: Traže me sve televizije

Iako je najavila da će ovog proleće objaviti knjigu o svom životu, planovi Lepe Lukić (74) su se promenili. Obožavaoci i znatiželjnici neće uskoro čitati o detinjstvu, pevačkim počecima, putu do estradnog vrha, niti o emotivnim vezama kraljice narodne muzike jer njena autobiografija nije ni započeta sa pisanjem.

Ne plaća pesme: Lepa Lukić

- Ništa od knjige, neće izaći, jer se nisam nagodila. Nije trebalo da ja pišem, nego neko drugi, pregovarali smo, ali sve je palo u vodu. Još pre desetak godina mi je bilo ponuđeno da objavim knjigu o sebi, ali tad nisam prihvatala tako nešto. Nedavno mi se učinilo da sam dobila ozbiljnu ponudu, pa sam nekako prelomila da to ipak uradim. Tako je bilo u početku, a onda nikako da se reše neke stvari. Ubeđivali su me kako će to biti sigurno zanimljiva biografija, tražena, tiražna, ali ne mogu da nađu sponzora, a meni ne pada napamet da sama finansiram sve to. Odustala sam od te zamisli jer ja i tako imam dovoljno pevačkog posla, ne treba mi leba preko pogače. Eto, zato neće biti do daljeg moje autobiografije! - objašnjava Lepa.

Hoćete li publiku bar obradovati sa novom pesmom?
- Ne mogu stalno da snimam, neću da štancujem, pa imam već dve nove pesme.

Ali, njih ste snimili pre više od godinu dana?
- Još su nove! Imam toliko numera koje sam snimila da do kraja života ne moram da snimim više nijednu. Uostalom, nisam ja neka početnica da svaki čas izbacujem novu kompoziciju, dokazujem se i osvajam publiku.

Svuda je kriza

Najčešće gostujete u Kanadi, a imate li poziva za nastupe u Evopi?
- Slabo. Svuda je kriza, narod nema para i čujem da su sale poprilično prazne. Jeste da pevači filuju kako je bilo krcato, ali nije to uopšte tako. Meni najviše odgovara da dođem u Kanadu, tu ostanem po nekoliko meseci godišnje, radim, posle malo i odmorim, obiđem prijatelje, pa se vratim u otadžbinu.

Zovu li vas autori i nude pesme?
- Ma, nude oni, ali i očekuju da ih debelo naplate, što meni ne pada na pamet. Ja u životu nisam platila pesmu i neću žutu banku dati da bih otpevala neku. Meni treba da plate da je izvedem, a ne ja njima. Uostalom, do sada je i bilo tako, meni plaćaju što pevam i što snimim, moja kuća plaća pesme koje su na mojim albumima. Nikad ja to nisam plaćala.

Da li vam se javljaju mladi kompozitori, pošto bi za njih bila dobra reklama i odskočna daska za dalje, kad biste vi otpevali neku njihovu pesmu?
- Da su pametni, bilo bi toga, ali očigledno da nisu. Naravno, sve zavisi kakva je kompozicija jer ne bih nikada snimila nešto što mi se ne dopada.

Hoće li uticati na vas razilaženje Pinka i Granda?
- A zašto bi?! Mene to ne može da dotiče! Šta me briga da li je neko prodao akcije, za koje pare, ko se zbog toga naljutio ili nije? Niti me se tiče, niti tako nešto može da utiče na moj posao i karijeru. Mene zovu sve televizije, svuda sam rado viđen gost. Nema razloga da me iko bojkutuje.

Ostajete li i dalje u Grandu?
- Ja sam svuda! Prošle godine PGP RTS je objavio kompilaciju mojih hitova plus dve nove pesme Miše Markovića, gostujem u Grandovim emisijama, isto kao i na Pinku, RTS-u i drugim stanicama. Nisam ja ekskluzivno vezana ni za koga.
 

Neće nikog da kritikuje

Zašto nikada niste bili u žiriju Zvezda Granda?
- Nikada nisam pristala da sedim tamo i ocenjujem ko može dalje, a ko treba da ispadne. Saša Popović me je više puta pozivao, ali sam mu rekla da neću to da radim. Ne mogu tu decu da pustim da prođu, ako ne zaslužuju, ali ni da pričam da su dobri ako nisu, niti da ih nagrdim i delim lekcije jer bih posle i ja sa njima plakala. Ja to ne mogu i neću. Ne želim ni da zbog tog ocenjivanja izgubim deo publike, da me neko zamrzi što nisam pustila da prođe određen takmičar iako nije zaslužio. Neću nikog da kritikujem.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.03.2014. 19:52
Nego..kako ide sa nacionalnom penzijom ? Srbija radi i placa vam preko vase penzije jos 50.000 dinara. To jos samo u srbistanu postoji. Ukinite nacionalne i sportske (sport je odavno postao samo biznis) penzije koje je izmislio djindjiq i tadiq da bi pridobili glasove ovih retro starleta. Ko nema da se prehrani, dati mu socijalnu pomoc kao bilo kom gradjaninu Srbije i nista vise !!!
Utorak 11.03.2014. 23:17
ДВЕРИ http://www.youtube.com/watch?v=wv6BZovi4Cc http://www.youtube.com/watch?v=8WNOkd0ZQsg#t=495 http://www.snaganaroda.rs/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online