Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 24.02.2014.
14:03
D. Dušanić - Vesti A

Posle Saše pomirenje i sa Radetom

Povratak Jašara Ahmedovskog (49) u Grand iznenadio je sve na estradi, posebno u ovom delikatnom trenutku nakon što je Saša Popović prodao većinski deo svoje kuće, što je dovelo do svađe sa Željkom Mitrovićem i RTV Pinkom. Ali, Jašar je želeo da bude uz kuma u ovom ne baš lakom trenutku, iako se skoro deset godina nisu ni čuli, ni videli.

Peva samo svoje pesme: Jašar Ahmedovski

- Moram opet da ponovim da sa Saletom nikad nisam bio u svađi, niti je između nas pala jedna teška i ružna reč. Ja sam se jednostavno povukao, jer su me nervirali brojni kvaziprijatelji, ulizice i grebatori koji su bili u njegovom okruženju, koji su mu se šlihtali, povlađivali mu i lažno se smeškali. Kao kum nisam imao protekciju, iako mi je Sale uvek izlazio u susret, ali ja nisam mogao više da izdržim taj cirkus. Kada sam objavio album za drugu kuću, mnogi su smatrali da sam time zabio nož u leđa kumu, što nije istina, niti mi je bila namera. Ali, sve je to prošlo i ostalo iza nas, a ja sam se vratio u Grand - kaže Jašar, koji je ovih dana snimio nekoliko emisija u Košutnjaku, a najavljuje uskoro i objavljivanje albuma po etiketom Granda.

Osim sa Popovićem, izgladili ste odnose i sa Radetom Vučkovićem?
- Da, i uskoro će se čuti dve nove pesme posle obnavljanja naše saradnje - on je napisao stihove, a ja muziku. Gotovo dve decenije nismo bili u kontaktu jer me je zabolelo što nakon pogibije mog brata Ipčeta nije došao da mi izjavi saučešće iako smo bili smo nerazdvojni. Godinama je Rade preko zajedničkih prijatelja pokušavao da se vidimo i popričamo, ali smo se tek pre nekoliko meseci sreli i okončali tu mučnu situaciju. Treba praštati i ja sam mu oprostio.

Jašar oprostio kumu: Vratio sam kod Saše zbog nove televizije!

Da li nameravate da opet napišete neku pesmu za kumu Suzanu Jovanović?
- Komponovao sam pesme za mnoge kolege i ništa im nisam naplatio. Jedino mi je Saša platio za melodiju koju sam napisao za Suzanu krajem '90-ih. Nismo se tad još bili okumili, ali smo se intenzivno družili. Sale je toliko insistirao da moram da uzmem pare, pravdajući to razbijanjem malera. Suzana i ja smo imali lep uspeh sa zajedničkom numerom " Šta si sanjao, mili brate", a pošto su dueti ponovo aktuelni, valjalo bi da ponovimo saradnju. Uostalom, obećao sam joj.

Odumiranje

- Veoma sam ponosan što se moja pesma "Tamo si ti" našla u filmu "Odumiranje" režisera Miloša Pušića. Silne nagrade je ostvarenje osvojilo na raznim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima. Bio sam krajem prošle godine na beogradskoj premijeri u Centru Sava, slikao sam se sa Darom Džokić, Branislavom Trifunovićem i još nekim glumcima koji su igrali u filmu, kao i sa rediteljem. Uživao sam! Em je film dobar, em moja pesma u njemu. Nisam dinara dobio, al' ne žalim. Važna je umetnost i to je veliki plus za moj dosadašnji rad - zadovoljan je Jašar.

Pevate li na tezgama pesmu "Žal" koju već sada mnogi proglašavaju hitom decenije?
- Znate da ne razgovaram sa Šabanom, pa me zato pitate da li pevam njegovu pesmu?! Naravno da sam čuo pesmu, dopada mi se, ali je ne pevam. Ne "Žal", nego nijednu pesmu mojih kolega, jer na nastupima pevam isključivo pesme koje sam ja snimio i moj pokojni brat Ipče.

A kada vam na nekom privatnom veselju gost zatraži tuđu pesmu i još ponudi dobar bakšiš?
- Onaj koji mene angažuje da mu pevam na svadbi, krštenju ili nekom drugom veselju zna šta pevam i zato me zove. Imam toliko hitova da ne moram da pevam tuđe. Desi se da otpevam neku sevdalinku, izvornu ili staru narodnu kompoziciju, ali retko. Zaista je tako, nema razloga da foliram.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.02.2014. 14:40
После 15 дана изазивања Александра Вучића на директан медијски дуел од стране Бошка Обрадовића, дуел ће бити одржан на радију Снага народа, данас у 16 часова! Коначно! Александар Вучић прихватио дуел са Бошком Обрадовићем! Данас у 16 часова, на радију Снага народа! Naravno nije na RTSu ili Pinku vec na radiostanici koja nema nacionalnu frekfenciju i nemoze da se cuje ni na jednom radio aparatu vec iskljucivo na internetu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online