Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 08.01.2014.
15:08
V. Tasić - Vesti A

"Vučić zavrnuo slavine"

Za Mišu Mijatovića kompozitora, harmonikaša i urednika za narodnu muziku u PGP RTS-u kolege kažu da je najzaposleniji muzičar u Srbiji. Samo tokom prošle godine imao je stotinak nastupa sa našim najpoznatijim pevačima, a ove 2014. godine proslaviće 40 godina umetničkog rada. Mnogi na estradi ga smatraju najboljim poznavaocem estradno-muzičkih prilika u Srbiji.

Traženiji nego ikad: Miroslav Ilić i Miša Mijatović
 

- Muzička situacija u Srbiji nije ni malo ružičasta. Kako stoje stvari moglo se videti tokom proteklih praznika. Većina zvezda je pevala u Crnoj Gori, em tamo ime više posla, em se bolje plaća. U Srbiji je Vučić ozbiljno "zavrnuo slavinu" tako da nije bilo mnogo gostovanja po gradskim trgovima. Mnoge gradske i opštinske vlasti su se prosto plašile da organizuju velika slavlja, da im Vučić ne podvikne što se rasipaju u vremenu krize - kaže Mijatović.
 

Moderni po svaku cenu

Ko diktira muzičke trendove? Publika, diskografske kuće...?
- Muka je što svi pevači hoće po svaku cenu da budu moderni. Beže od narodnjaka, pokušavajući tako da izleče svoje komplekse. Ne shvataju da ih mlada publika nikada neće zavoleti zbog toga što pokušavaju da budu nešto što nisu. Miroslava Ilića ili Šabana Šaulića je nemoguće zamisliti da pevaju nešto što nije u skladu sa onim po čemu su postali poznati. Mlada publika ih voli upravo zbog onoga čemu su ostali dosledni i zato njih dvojica doživljavaju pravu renesansu. Popularniji su sada, nego što su bili na početku karijera.

A, u Crnoj Gori nema krize?
- Nije da nema, ali tamo se ljudi još utrkuju ko će veću zvezdu iz regiona dovesti. Malo je drugačija atmosfera. Ovde su na snazi opasne restrikcije. Ali, nikom ne treba zameriti zbog toga.


Šta muzičare čeka ove godine u Srbiji?
- Uprkos svemu mislim da će biti posla, ali ne za sve. U ostalom, nikad nigde nema posla baš za sve. Radiće oni koji budu spremni da se odreknu velikih honorara, koji se budu ponašali razumnije i realnije. Ko se ne bude prilagodio tržištu i krizi, može da zatvori radnju.


Ko bolje prolazi na terenu - mlađi ili stariji pevači?

- Najbolje prolaze pevači iz stare garde - Miroslav Ilić, Šaban Šaulić, Snežana Đurišić, Haris Džinović, Ana Bekuta, Vesna Zmijanac, Brena, Marinko Rokvić. Tako je i na zabavnjačkom terenu - nema zime za Čolu, Boru Čorbu, Dina Merlina, Bajagu, Željka Joksimovića... Dobro prolaze i pevači koji više ne spadaju u one mlade, već su srednja generacija - Saša Matić, Seka Aleksić, Aca Lukas, Aco Pejović. A ovi mlađi - obično traju onoliko koliko se pojavljuju na televiziji. Ima ih gomila, ali daleko su oni od pravih pevačkih ličnosti. Ne mogu da budu konkurencija ljudima koji su decenijama na estradi. Što ih je više i što su gori, to bolje prolaze pevači iz stare garde!


Svi se žale da nema hitova. Zašto?
- Problem je u trendu koji se forsira. To je muzika sa grčko-turskim primesama, a tekstovi su katastrofalno loši. Sve je nekako sklepano, kao da se svi utrkuju ko će napisati i snimiti što goru pesmu. Pevači biraju pogrešne pesme da bi se dodvorili publici. Umesto da se drže onoga što im leži, oni snimaju budalaštine i ispadaju smešni. Nedostaje nam dobrih kompozitora i tekstopisaca. Zbog toga što nema hitova, dobrih pesama, povampiruju se neke pesme stare decenijama. Recimo, kad smo pre decenije snimili "Još te nešto čini izuzetnom" koju je otpevao Miroslav, pesma je prošla gotovo nezapaženo, a danas je hit.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.01.2014. 22:38
Kada Vucic hrani, tanko se sere.
Sreda 08.01.2014. 20:47
Posle takvih pohvala, dace tebi vuqici nacionalnu penziju.. Bando lopovska, svi na grbacu naroda tj. njihove dece koja ce placati vuqicijeva zaduzenja po belome svetu..Kad vas deca budu pljuvala, nemoj onda da kukate kako niste nista krivi.. Bando lopurdistanska, nestanite !!!
Sreda 08.01.2014. 19:05
mijatovic, a posebno kemis,su virtouzi na harmonici...i ostali iz stare garde su dobri,ali Kemis je car !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online