Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.12.2013.
16:06
V. TASIĆ I S. ĐURIĆ - Vesti A

Estradna 2013: Skandali, spektakli, razvodi i debakli

Još jedna godina je na izmaku, pa se i na estradi sumiraju rezultati i podvlači crta ispod 2013. godine. Ni ove godine nije manjkalo skandala, razvoda i burnih raskida, raznih afera u koje su bili upleteni pevači. Sudovi su radili prekovremeno jer su brojni pevači isterivali pravdu, dokazivali da su nevini ili tužili kolege zbog uvreda, blaćenja i javnih prozivki.

Najbolja sam: Ceca Ražnatović
 

Po broju sudskih slučajeva rekorder je Jelena Karleuša koja je napravila presedan u novijoj srpskoj pravosudnoj istoriji sa čak 49 tužbi protiv Ivana Ivanovića i Prve televizije zbog javnih prozivki omalenog voditelja na njen račun u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem." Lila je gorke suze Karleuša pred sudijom tvrdeći da su joj ugroženi "pravo na život i rad", a kako će se završiti ova sudska epopeja nije poznato. Na sud je redovno dolazila i njena ljuta estradna rivalka Ceca Ražnatović i to po raznim osnovama, negde kao svedok, negde kao optužena, ali je zabeležila i pobedu u sporu koji je pune tri godine vodila baš protiv Karleuše.


Naravno, u godini za nama bilo je i lepih događaja - venčanja, rođenja beba, slavilo se i veselilo, pevalo i zarađivalo, mada, kako se čini, manje nego prethodnih godina. Ekonomska kriza koja poslednjih godina žestoko trese Srbiju neminovno se odrazila i na posao pevača jer kad narod nema para, nikome nije do slavlja i zabave, pa je i manje posla za estradu.


ERINA BRUKA

Era Ojdanić

Andrija - Era Ojdanić akter je jednog od najvećih estradnih skandala u 2013. godini. Tokom boravka na Farmi vremešni folker se pohvalio farmerima da je nekoliko godina bio u vezi sa maloletnom devojkom. Da sve bude još crnje on je javno rekao da je romansu započeo s njom u vreme kada je ona bila gotovo devojčica i još je išla u osnovnu školu. Mediji su eksplodirali, a novine su preplavili naslovi "Era- monstrum!" "Uhapsite pedofila iz Stepojevca", "Policija upada na Farmu i hapsi pedofila"...

Novinari su se bacili u potragu za devojkom koja se u međuvremenu odselila u inostrantvo, a Eri je pretila tužba zbog pedofilije! Kada je izašao sa imanja u Lisoviću, Ojdanić se našao u nebranom grožđu i branio se pričom da se "samo šalio" i "da je bacio kosku na koju su se svi upecali!" Mnogi su verovali da će reagovati tužilaštvo i da će podići tužbu protiv Ere, ali je cela stvar zataškana i, kako to obično biva u Srbiji, ova afera je ubrzo pala u zaborav. Skandal oko Ojdanića ubrzo je zamenio drugi - sa Majom Marijanom u glavnoj ulozi.

Početkom maja završila je u Urgentnom centru posle batina koje je dobila od nevenčanog supruga Mladena Šmakića. Iako se po estradi priča da su njih dvoje i ranije imali fizičke okršaje, Maja je prijavila policiji Mladena tek na nagovor lekara. Povukla se iz medija, danima se nagađalo da li će konačno nasilnika izbaciti iz svog života, ali njih dvoje su i dalje zajedno.

Marija Šerifović sve priznala

Na temu porodičnog nasilja, ali pre više od dve decenije progovorila je Marija Šerifović u svom dokumentarcu "Ispovest" u kome je javno optužila oca Rajka da je do krvi tukao njenu majku Vericu, da je bio alkoholičar i kockar. Po prvi put javno Marija je potvrdila i ono o čemu se spekulisalo godinama - da je bila sa devojkom i time stavila tačku na priče o njenom seksualnom opredeljenju.


Kada se u medijima pojavila vest da je Adil Maksutović pretukao svoju nevenčanu sprugu Anu Ramadanovski, ćerku Džeja Ramadanovskog i to samo dva meseca pošto mu je rodila sina Adriana, svi su bili u šoku. Sliku koju je godinama gradio o sebi kao o finom, kulturnom, obrazovanom mladiću pukla je u paramparčad, a Adil je završio u policiji zbog nasilja u porodici. Ova dramatična priča još nije dobila epilog, a Adil je ostao bez mnogih tezgi, čak i one najunosnije, novogodišnje. Mnogi na estradi veruju da je zapečatio karijeru onog trenutka kada je digao ruku na majku svog deteta.


ESTRADA NA SUDU

Jelena Karleuša

Kada se sabere sve što se događalo u 2013. godini čini se da su pevači više "pevali" pred sudijama nego na koncertima. U septembru je okončano suđenje veka, kako su mnogi nazivali sudski spor između Jelene Karleuše i Cece Ražnatović, koji je trajao tri godine. Sud je presudio u Cecinu korist, a Karleuši izrekao kaznu za klevetu od oko 1.700 evra. Ali, više od novca Ceci je bila važnija moralna satisfakcija, kao i pokušaj da natera Karleušu da prestane javno da je blati.

Ali, znajući da Jelena ne ume da ćuti samo je pitanje dana kada će je opet oplesti po novinama, pa neka košta šta košta. Pravdu na sudu potražila je i Ana Nikolić koja je tužila Mandu Popović, devojku kontroverznog biznismena Ćazima Osmanija zvanog Feliks, koja je letos u hotelu Maestral u Pržnom nasrnula na Anu jer se muvala sa Osmanijem. Nikolićka je tvrdila da Feliksa ne poznaje, pretila tužbama, a onda su u javnost procurile njene sočne SMS poruke upućene Ćazimu, kao i zajedničke fotografije. Feliks očigledno pada na srpske pevačice, pa je posle Nataše Bekvalac imao kratkotrajnu avanturu i sa Anom, koju je potom odbacio kao staru krpu i vratio se Mandi.
 

Maja Nikolić
 

Posle tri godine, završen je i sudski spor koji je Tužilaštvo pokrenulo protiv Maje Nikolić i Miloša Bojanića, zbog govora mržnje u rijalitiju Dvor. Njih dvoje su dokazali da govora mržnje ipak nije bilo. Ali, oboje nastavljaju borbe po sudovima. Miloš Bojanić sa koleginicom Zoricom Brunclik, sa kojom je zaratio na Farmi 2, a Maja Nikolić sa bivšim mužem Vukom Kandićem, oko starateljstva nad njihovim sedmogodišnjim sinom Lazarom.


I nekadašnji ljubavnici Milan Popović i Severina Vučković završili su na sudu jer nisu mogli da se dogovore kada će Milan viđati njihovog sina Aleksandra. Na prvom ročištu održanom u zagrebačkom sudu odbijen je Severinin zahtev da otac viđa dete isključivo u njenom prisustvu, ali ne može ni da ga vodi van Zagreba. Drugo ročište održano je početkom decembra, a treće je zakazano za januar.


ROMANSE I RASKIDI

Uskoro pred oltar: Novak Đoković i Jelena Ristić
 

Veridba Novaka Đokovića i njegove dugogodišnje devojke Jelene Ristić uzburkala je ne samo domaće, već i svetske medije. Svi su se trudili da iščeprkaju neki od detalja romantične prosidbe, ali njih dvoje su odbili da o tome govore u javnosti. Da je najbolji srpski teniser svih vremena rešio da se ženi svet je saznao kada je na svom Tviter profilu ispod Jelenine fotografije napisao: "Upoznajte buduću gospođu Đoković."

Odmah po objavljivanju ove vesti mediji su počeli sa spekulacijama gde će i kada biti venčanje, a mnogi pevači se poput Miroslava Ilića i Tonija Cetinskog sami se nude da pevaju, i to za džabe.


Protekle godine bile su aktuelne ljubavi započete uživo pred kamera u rijaliti programima. Romansa između Danijela Alibabića i bivše misice Jovane Nikolić na Farmi pomerila je granice, pa su gledaoci mogli vide i kako izgleda seks ispred kamera, a njihova ljubav krunisana je brakom. Druga, burna veza, započeta u istom rijalitiju između starlete Stanije Dobrojević i manekena Filipa Panajotovića okončana je raskidom i međusobnim optužbama ko je koga koristio za medijsku promociju. Ni u jesenjoj Farmi 5 nije manjkalo uzbuđenja, ljubavi i seksa pred kamerama, a koja će od tih veza opstati pokazaće vreme.


Maja Nikolić je posle brojnih ljubavnih razočaranja konačno, kako tvrdi, našla ljubav svog života. Strast je planula nenadano već pri prvom susretu sa Alenom Savićem, koji već dve decenije živi u Holandiji. Maja opet ponosno pokazuje verenički prsten i planira još jedno, treće venčanje. Početkom godine svoju romansu obelodanili su Ana Sević i Darko Lazić, koji je nedavno otkrio da je njegova draga trudna i da će ove godine postati roditelji. Na ludi kamen je stao Bane Mojićević koji je na svadbi okupio brojne kolege.

Nataša Bekvalac

A gde je ljubav, tu su i čarke, razmirice, svađe, pa i raskidi. Nataša Bekvalac ponovo je bila u žiži interesovanja zbog burne romanse sa manekenom Vladimirom Vuksanovićem. Iako su oboje uveravali javnost da je njihova ljubav jača od svih izazova, romansa je iznenada prekunuta u junu. Međutim, ubrzo je usledilo pomirenje, par je u septembru otputovao na Ibicu da proslave Natašin rođendan odakle se ona vratila sa vereničkim prstenom na ruci. Ali, samo nekoliko dana pred kraj 2013. godine obelodanjeno je da su Nataša i Vlada ponovo okončali svoju romansu, ovog puta definitivno.


PLAČ BEBA

U 2013. godini mnoge javne ličnosti u Srbiji postali su roditelji. Neki prvi put, a neki drugi ili treći. Ipak, čini se da su najveseliji bili pevači koji su dobili unuke. Tako je Šaban Šaulić ugostio pola estrade nakon rođenja unuke Une koju je njegova starija ćerka Sanela rodila u braku sa bivšim fudbalskim asom Zoranom - Baticom Mirkovićem.

Đole Đogani napravio je presedan na estradi. Prvo je jesenas postao deda nakon što je Silvija, njegova ćerka iz braka sa Slađanom Delibašić, na svet donela devojčicu, a ovih dana željno iščekuje da četvrti put postane i tata jer njegova nevenčana supruga Vesna čeka drugo dete s njim. Deda je prvi put postao Džej Ramadanovski, koji se ne odvaja od slike malenog Adriana, ali senku na ovu radosnu vest bacila je priča o tome kako je njegov zet Adil pretukao njegovu ćerku Anu.


Ponosni roditelji u 2013. godini postali su Nikolina Kovač i Saša Kapor, koji uživaju u odrastanju sina Nikolaja, dok je Anabela Atijas svom drugom suprugu, 11 godina mlađem sarajevskom biznismenu Andreju, rodila ćerkicu Blankicu. Plače bebe odnedavno se čuje i u domu voditelja Ognjena Amidžića čija je supruga Danijela početkom decembra na svet donela sina Matiju. Ponosne mame postale su i voditeljke Danijela Pantić, Danijela Buzurović i Aleksandra Gudelj.


SVAĐE I POMIRENjA

Estrada ne bi bila to što jeste da i 2013. godine nije bilo žestokih svađa. Najžešće poprište bilo je imanje u Lisoviću gde je u dve sezone Farme sve prštalo od teških reči, svađa, pa i fizičkih sukoba, iako je to strogo zabranjeno propizicijama ovog rijaliti programa. Ali, sve je manje važno u odnosu na gledanost, pa su namerno birani ljudi tankih živaca za koje se znalo da im malo treba da eksplodiraju ne mareći za kamere. Ostaje samo nejasno zašto na sve ovo nije reagovala Republička agencija za radio-difuziju čiji je zadatak da takve stvari sankcioniše, a nije.


Ništa manje napeto nije bilo ni u Velikom bratu gde su se svađali Maja Nikolić i Milić Vukašinović, Maja Nikolić i Vesna Vukelić Vendi. Ipak, u odnosu na farmere učesnici ovog rijalitija bili su pitomi. Naravno, ni u 2013. godini nije manjkalo međusobnih optužbi i javnih prozivki po novinama. Kao i obično, najglasnija je bila Jelena Karleuša, koja je zaratila i sa većinom novinara i novina jer joj se nije dopalo kako su izveštavali sa njenog koncertnog debakla na Ušću.

A onda je krajem godine rešila da se povuče u medijsku ilegalu, pa se sada retko oglašava čak i preko društvenih mreža koje rado koristi za prozivke na račun kolega, ali i iznošenje svojih stavova. Minule godine svađali su se i Seka Aleksić i Milana Stankovića, opet preko društvenih mreža. Sujetna pevačica nije prihvatila Milanovu šalu na račun njene kilaže, pa mu je pretila šamarenjem i nazvala ga "napuderisanom ženom".


Naravno, palo je i pokoje pomirenje. Tako su posle višegodišnje svađe pomirile Seka Aleksić i Dara Bubamara, koje su opet najbolje drugarice, pa komplimenti pljušte s obe strane. Pomirile su se i Tanja Savić i Slavica Ćukteraš, koje su shvatile da njihov međusobni sukob nije doneo ništa dobro ni jednoj, ni drugoj. I ne samo da su ponovo drugarice, već se na estradi priča da će Tanja biti kuma Slavici na venčanju sa golmanom Vladimirom Avramovim.


DVE SLIKE SA UŠĆA

Ceca održala spektakularni kocert na Ušću
 

Iako se mnogi pevači žale na krizu, ni u 2013. godini nije manjkalo koncerata. Najveći, bar kada je u pitanju broj posetilaca imala je Ceca Ražnatović 28. juna na Ušću kada je okupila oko 130.000 ljudi. Ali, to joj nije bilo dovoljno, pa je raspevano ušla i u 2014. godinu na besplatnom koncertu za Beograđane ispred Doma Narodne skupštine.
Najveći koncertni debakl godine na Ušću, ali skoro dve nedelje pre Cece imala je Jelena Karleuša. Mesecima je najavljivala koncertni spektakl, a kada je konačno došao i taj dan ništa nije funkcionisalo / od rasvete do ozvučenja i scenografije.

Jelena Karleuša

Koncertni spektakl pretvorio se u debakl. Iako je policija saopštila da je te večeri na Ušću bilo oko 11.000 ljudi, ona je danima tvrdila da je na koncertu bilo 40.000 ljudi. Po sistemu: "Više verujete meni, nego svojim očima", danima je na društvene mreže kačila slike kao dokaz o broju ljudi, ali malo ko joj je poverovao, posebno ne oni koji su te večeri i bili na Ušću i znaju kako je i koliko ljudi bilo.


Problem sa brojem posetilaca nisu imali na manifestaciji Bir fest gde je tokom pet dana festivala piva i muzike na Ušću bilo više od 700.000 posetilaca. Nastupalo je oko 50 izvođača iz regiona, a Beograd se ponovo pokazao kao sjajan domaćin. Što se tiče koncerata u Beogradskoj areni, najviše se pričalo o nastupu najpoznatije svetske zvezde Bijonse koja je pred 15.000 ljudi baš u Beogradu započela svetsku turneju Šou gospođe Karter. Od pevača iz inostranstva Beograd je ugostio i italijanskog tenora Andreu Bočelija, bend Ramštajn, a konačno su na Ušću zapevali i članovi benda Dipeš mod. Vredni su bili i domaći izvođači.

Aca Lukas je konačno sebi ispunio želju i početkom juna održao koncert pred punom "Marakanom", dok je njegov imenjak Aco Pejović održao prvi koncert u Areni pre oko 20.000 ljudi. Na istom mestu nastupao je i Toni Cetinski, dok je Severina Vučković krajem marta u Areni priredila pravi koncertno-censki doživljaj pod budim okom reditelja Tomaža Pandura.

U Areni su poslednjih dana decembra svirale i Neverne bebe, dok su Đođe Balašević i Momčilo Bajagić Bajaga odabrali Kalemegdan gde su održali sjajne svirke uprkos kiši. Nešto manje apetite imali su Haris Džinović, koji je održao dva koncerta u Centru Sava, dok je Miroslav Ilić na istom mestu imao čak tri tradicionalna rođendanska koncerta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online