Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.12.2013.
14:15
D. Dušanić - Vesti A

Od Slobine ćerke 10.000 maraka!

Praznična euforija uveliko trese estradu. Pevači koji su uspeli da ugovore najunosniju tezgu u godini već se spremaju za doček Nove 2014. godine. Ovakvi nastupi ostaju u sećanju ne samo zbog bogatih honorara, već i zbog raznih anegdota kojih se pevači rado sećaju.

Ljubav preča od tezge: Ivan Gavrilović

- Za doček 1998. dobio sam poziv da pevam u jednoj nemačkoj diskoteci za honorar od 8.000 maraka. U to vreme zabavljao sam se sa Marijom Milošević, ćerkom tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, kojoj se nije dopala ta ponuda. Želela je da budemo sami u najluđoj noći i na kraju me je ubedila da odustanem od posla, a dobio sam 10.000 maraka kao nadoknadu za propuštenu tezgu - priseća se Ivan, koji pre nekoliko godina za doček pevao u hotelu na Jahorini kada je dobio žestoke batine. Zbog pretrpljenog straha dobio je pet dana gratis boravak u hotelu i duplo veći honorar od ugovorenog.

Umorila se na Jahorini: Sanja Maletić

Sanji Maletić u sećanju je najluđa noć od pre nekoliko godina na Jahorini.

- Pevala sam u dve sale hotela. U prvoj su bili obični gosti, a u drugoj uvažena klijentela, razni ministri, političari, direktori... Novogodišnja noć mi je protekla u stalnoj trci od jednih do drugih, pola sata tamo, pa trk pola sata ovamo, te nisam stigla ni da sednem, jedem, popijem piće. Dok je kod prvih bila fenomenalna atmosfera, u drugoj sali bilo je užasno smorno, foliranje na kvadrat, uštogljeno, i ma koliko da sam se trudila da ih razgalim sve je bilo nategnuto. Na kraju sam pala s nogu. Bolela me je svaka koščica u telu, a narednih sedam dana primala sam injekcije, jer sam dobila silne upale - od grla do mišića - priča Sanja, dok Aca Ilić pamti doček u Australiji, i to zbog visokih, letnjih temperatura.

Nezaboravno u Sidneju: Aca Ilić sa suprugom Biljanom Jevtić

- Tokom moje karijere, a to znači više od 30 godina, gotovo uvek sam radio za doček. Za mene je poseban bio doček 2006. u Sindeju, jer sam u Novu godinu ušao u majici sa kratkim rukavima - priča Aca Ilić, dodajući da je na nastup, kao i obično, krenuo u svečanom odelu sa novom kravatom oko vrata, ali se kasnije presvukao u ležerniju garderobu jer je tih dana temperatura u Australiji prelazila 40 stepeni.

Pevala i sa virusom: Rada Manojlović

Rada Manojlović neće zaboraviti doček na Kopaoniku pre neku godinu.


- To je jedini nastup na kojem sam pevala samo jedan blok jer me uoči dočeka uhvatio jak virus i bilo mi je mnogo loše. Izdržala sam na nogama da otpevam jedan blok pesama i posle sam morala da legnem u krevet sa visokom temperaturom. Organizatori su imali razumevanje, videvši u kakvom sam stanju - priseća se Rada, kojoj je ta godina ipak bila uspešna.

Čestitke u Minhenu: Jovana Tipšin

Jovana Tipšin izdvojila je doček u Minhenu, kada su gotovo svi gosti diskoteke posle odbrojavanja u ponoć stajali u dugom redu kako bi joj pojedinačno čestitali i izljubili je.
 

Aplauz u mraku


- Moja prva radna Nova godina bila je sa tamburašima legendarnog Janike Balaža i Zvonkom Bogdanom na Petrovaradinskoj tvrđavi '70 i neke. Napolju je besneo vetar, vejao sneg, a ja sam stegla mikrofon i zapevala. Ali, posle samo nekoliko pesama zavladao je potpuni mrak - nestalo je struje. Razmišljala sam da pobegnem, kada mi je čika Janika došapnuo da nastavim i ja sam pustila glas. U sali su svi ćutke slušali moju pesmu, a onda se prolomio aplauz. Bio je to magičan trenutak koji nikada neću zaboraviti - priseća se Slavica Momaković-Miljanović, koja već dugo živi i radi u Americi. 

Boban kao kelner


I Boban Zdravković pamti doček s početka karijere i danas se nasmeje kada se toga seti.


- Pevao sam u Peći, a za nastup sam kupio crno odelo i belu košulju, što je bila najprikladnija odevna kombinacija. Jedino što su isto tako bili odeveni svi kelneri u sali. Posle ponoći, mnogi gosti su bili ljuti na mene što ih ignorišem. A, kako i ne bi, kad su mi govorili: "Dečko, daj još jednu litru... Mali, donesi sok i pivo... Alo, gde je ta koka-kola, treći put ti naručujem..." - priča Zdravković.

 

Srećna i debela kod kuće


- Meni je doček 2009. bio poseban, nezaboravan, drugačiji od svih. Posle mnogo, mnogo godina, nisam radila, nego sam sedela kod kuće. Srećna, debela i u iščekivanju najdivnijeg dana u životu, koji mi se desio u februaru te godine, kada sam rodila sina Vuka - izjavila je Tijana Dapčević. 

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 21:56
Koliko mi se čini, svojevremeno je dotični "200/h" negirao da je bio sa M.Milošević u vezi.?! A sa druge strane vjerovatno je ona tih 10.000DM zaradila nosajući gajbice......????
Nedelja 29.12.2013. 11:15
Pa sta nauci da pises Srpski a ne hrvacanski
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online