Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.03.2010.
01:00 >> 15:35h
Tanjug A

Moderna Srbija poštuje tradiciju

Milan Stanković, koji će predstavljati Srbiju na 55. takmičenju za "Pesmu Evrovizije" u maju u Norveškoj, ocenio je posle pobede u takmičenju "Jedan, pa tri za Oslo" da je kod publike presudilo to što je svojim nastupom pokazao da je Srbija zemlja koja poštuje svoju tradiciju, ali i dovoljno moderna.

Nastupom pokazuje poštovanje srpske tradicije: Milan Stanković

On je izrazio nadu da će to odlično predstaviti našu zemlju na evropskom takmičenju.


Stanković, koji će u Norveškoj izvesti kompoziciju Gorana Bregovića "Ovo je Balkan", u izjavi medijima rekao je da se trudio da svojim nastupom prenese pozitivnu energiju na gledaoce i smatra da je to podstaklo publiku da glasa za njega.


Na pitanje da li je za njegovu pobedu u emisiji "Tri, pa jedan za Oslo" presudan bio veliki broj fanova koje je stekao kao jedan od najpopularnijih izvođača među "Zvezdama Granda", Stanković je odgovorio da je uveren da je za njega večeras glasala cela Srbija, a ne samo ljudi koji su do sada bili uz njega.

"Pokušao sam da prenesem svu svoju energiju na publiku i verujem da je svako, ko je na pravi način shvatio moj nastup, glasao za mene", istakao je on, zahvalivši najviše svojim fanovima.


Komentarišući koreografiju, Stanković je objasnio da je želeo svoju sklonost ka hip-hopu da uskladi s Bregovićevom pesmom i zbog toga je na kastingu, na kome su učestvovali i svetski prvaci u hip-hopu, izabrao četiri devojke koje su se odlično snašle u narodnoj nošnji.


"Etno hip-hop bio je dobitna kombinacija", kazao je on.


Stanković je pohvalio druga dva kandidata za odlazak u Norvešku, Eminu Jahović i Olivera Katića, kao izuzetne pevače sa kojima je bila čast sarađivati i zbog kojih je imao veliku tremu, dok je saradnju sa Bregovićem opisao kao veliku satisfakciju koju mnogi priželjkuju, a nemaju svi priliku da je ostvare.


"Sa Bregovićem je bilo lako raditi. Još jednom je pokazao da su najveće zvezde najspontanije i najpristupačnije", istakao je Stanković, izrazivši zadovoljstvo što je kao mlad pevač već uspeo da snimi njegovu kompoziciju, koja je naišla i na dobar prijem kod publike.


Pobedničku kompoziciju, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, a aranžman uradio Bregović, Stanković će izvesti u prvom polufinalu "Evrosonga" 25. maja.


Tada će u "Telenor areni" u Baerumu, nadomak Osla, nastupiti i predstavnici Finske, Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Letonije, Estonije, Grčke, Islanda, Malte, Portugalije, Makedonije, Belorusije, Belgije, Poljske i Albanije.


Drugo polufinale je zakazano za 27. maj, a finalno veče za 29. maj.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.03.2010. 10:03
Три године за редом нас представљају изопачене особе.... Следеће године би могли неки сијански близанци, можда би се то свидело Европи.... Брука.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online