Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.11.2013.
15:02
D. Dušanić - Vesti A

Mile Kitić: Marti u naturi plaćam tekstove

Kada je Mile Kitić (61) nedavno objavio spot i pesmu "Nokaut" mediji su odmah optužili Kitića "da se kiti tuđim perjem", jer su pesma i spot identični kao grčki hit "Imaš problem". Ali, Mile se samo slatko smeje i tvrdi da je sve uradio u saglasnosti sa grčkim autorima koji su prezadovoljni srpskom verzijom.

Nije lako repovati: Mile Kitić
 

- Nikada nisam krio da su numeru "Nokaut" napisali Grci i da je pesma hit. Mene niko ništa nije pitao, već su odmah počeli da upiru prstom u mene i da me optužuju kako sam maznuo grčki hit. Tako sam se ni kriv, ni dužan našao na optuženičkoj klupi, a da za to nije bilo razloga. Pre nego sam snimio pesmu dobio sam odobrenje autora. Inače, u Grandu odavno ne može da se objavi obrada inostrane kompozicije bez te papirologije - kaže Mile i objašnjava da mu je supruga Marta skrenula pažnju na ovu numeru.

- Marta i prijateljice iz Ljubljane su čule pesmu, pa su mi predložile da je i ja snimim. Posle prvog slušanja mi se svidela, i odmah sam krenuo u realizaciju posla.

Druženje u Atini

- Nedavno sam bio u Atini na poziv grčkih kolega, snimili smo video prilog, družili se i već imamo nove poslove u planu. Naime, na grčkom tržištu će uskoro izaći pesma u kojoj ja pevam na srpskom, a repovaće njihov izvođač na grčkom. Zanis i Rigas su sjajni momci, kao i kompozitor Teri Siganos, koji je pre nekoliko godina sarađivao sa Mirkom Gavrićem. Veoma su poznati i popularni u njihovoj zemlji, hitmejkeri, imaju fantastičan studio, u kojem rade brojne zvezde, ne samo iz Grčke nego i iz celog sveta.

Ko je napisao stihove na srpskom?
- Moja žena Marta je autor teksta za "Nokaut". To je inače četvrta moja numera u kojoj je ona tekstopisac. Odlično joj to ide.

Da li je tražila visok honorar, kako ste joj isplatili?
- Zna se - u naturi!

Kako naučiste da repujete?
- Uf, bilo je teško, drugačiji je to fah od mog. Bilo je neobično, jer je trebalo savladati specifičnan način izgovaranja reči, tehniku disanja i još neke cake. Repovao sam ja i ranije u numeri "Nema više cile mile" sa Đoletom Đoganijem, ali to je bilo "na kašičicu". Ovde je trebalo baš da se pokažem. U početku sam razmišljao da angažujem nekog repera, ali shvatio sam da nema smisla, jer kako ću onda da pesmu izvodim na nastupima. U repovanju mi je pomagao prijatelj i saradnik Mirko Gavrić, i trud se isplatio. Sada pesmu izvodim bez problema uživo na gostovanjima. Čak su me i Grci pohvalili i veoma im se dopada srpska verzija.

U vašim spotovima pojavljuju se atraktivne devojke oskudno odevene. Kada bi vaša ćerka Elena (15) dobila ponudu da se tako pojavi u nekom spotu, da li biste imali nešto protiv?
- Ne! Nisam konzervativan otac. Naravno sve mora da bude u nekim granicama. Mogla bi da se pojavi i u mom spotu, ali ipak Elena odlučuje, a ona ne želi da se eksponira. Odbila je skoro da bude sa mnom na naslovnoj strani jednog magazina.

Mnogi kažu da vam je ćerka izuzetno talentovana?
- Elena lepo peva, talentovana je, ali smatra da je još rano da započinje muzičku karijeru, kao i da skreće na sebe pažnju medija. Bila je nedavno sa mnom u Grčkoj i oni su oduševljeni s njom. Odmah su joj ponudili saradnju, ali ona neće, bar ne u ovom trenutku. Kad bude poželela da se okuša u muzici imaće moju i Martinu maksimalnu podršku.
 

Plesači iz Kneza

Zašto ste za "Nokaut" snimili gotovo identičan spot kao i Grci?
- Smatrao sam da je to najbolje rešenje. Ne može se naći topla voda, a njihov spot je odlično urađen. Kod mene su jedino angažovani naši plesači, koje znam od ranije i sa kojima sam već nastupao i snimao spotove. Poznati su oni i Beograđanima, jer igraju brejkdens u Knez Mihailovoj ulici. Meni se mnogo dopadaju, sjajni su u akrobacijama, izgledaju onako rokerski, dugokosi, istetovirani po celom telu, imaju pirsinge. Od njih sam svašta naučio o plesu koji izvode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online