Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.09.2013.
15:02
V. Tasić - Vesti A

Radiša Trajković: Žena mi preti oklagijom!

Radiša Trajković Đani ( 42) proveo je tri nezaboravna dana u Frankfurtu. Tri dana, kako priznaje, iz kafane nije izlazio. Ludovao je sa drugarima, uživao u hrani i piću. Mnogo puta se Đani do sada zaricao i obećavao i sebi i ženi da žestoka pića više neće okusiti, posebno posle ozbiljnih zdravstvenih problema koje je imao zbog alkohola, ali...

I ja imam dušu: Radiša Trajković Đani

- Otišao sam u Frankfurt da sredim neke papire. Tačnije, da prebacim važeću radnu vizu za Nemačku iz starog pasoša u novi. Toliko putujem i radim da mi je pasoš sav u pečatima, ali džaba, papire nisam sredio. Nisam stigao jer sam neplanirano zaglavio u kafani. Uz društvo u kafani krene jedna čašica, pa druga, treća... I šta da vam kažem, ostah ja tri dana u kafani - iskren je Đani.

Koliko puta ste se zaricali da prestajete da pijete?
- Pa neću valjda da brojim? Kad se moji drugari i ja dohvatimo pića životni moto nam je - čemu tuga, čemu bol, popij alkohol! I mi, pijanice, imamo dušu. Mislim ja nekad na zdravlje, mislim na porodicu, na posao, ali nekad, brate, moram da mislim i na svoju dušu. Nisam zaboravio kakve sam muke imao sa zdravljem, ali nekad mi se omakne. Pa i ja sam samo čovek, nisam mašina. Rintam, lutam, moram sebi ponekad da dam oduška.

Šta vam supruga kaže na to?
- Žena ko žena. Drži oklagiju u ruci i stalno mi preti. Pre neki dan moja Slađa je kupila šporet smederevac i stavila ga u garažu. Da se ne smrznem, kad me otera tamo da spavam. A mene baš biga. U garaži imam pet frižidera punih hrane, tako da neću da crknem od gladi. Stavila je u garažu i jedan otoman, da imam gde da spavam. Milina jedna! U garaži imam pun kofer stvari, mogu iz garaže i na tezge ako prigusti.

Da li su se tezge proredile?
- Ma kakvi! Što je ostalima na estradi gore, to je meni bolje. Nikad više nisam radio. Godinama u Srbiji nisam pevao, a ovog leta sam imao više posla u Srbiji nego po Evropi. Koliko radim, lutam i putujem, dokazuje i to što pasoše ispunim za godinu dana. Malo je pravih ljudi na estradi. A ološa - koliko hoćeš. Najteže je biti čovek, a najlakše ološ. E, pa ja sam čovek i zato imam posla.

Za koliko ste morali da spustite honorar zbog krize?
- Pa, bude tu raznih kombinacija. Svestan sam situacije, znam da i taj ko me angažuje ima dušu, da i on treba da jede i zaradi. Ako je već prošlo loše, ako zarada nije bila očekivana, naravno da ću i ja da spustim cenu, onoliko koliko treba u skladu sa situacijom. Mora čovek da se prilagodi, inače je propao. Meni je muka od nabeđenih zvezda koje se neviđeno foliraju, a nema pas za šta da ih ujede.
 

U istom cirkusu

Da li vam se žale vlasnici lokala na vaše kolege?
- Naravno da se žale. Mnogi mi kažu ko je uzeo duplo više para od mene, a doveo im 50-ak gostiju. A, ja im doveo 500 ljudi. Zato me traže i zovu. Doduše, i gazde su često čudni ljudi. Ima i onih kojima kad tresneš cenu više te poštuju. Neke pevače gazde pljuju i ogovaraju na sve strane, pa ih opet zovu da peva. Sve je postalo prava ludnica u kojoj vara ko koga stigne. Varaju kompozitori, aranžeri, pevači, gazde, menadžeri... Svi smo u istom cirkusu punom ološa, muvatora i prevaranata, pa kako se ko snađe - iskren je Đani.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.09.2013. 21:03
Laze cim usta otvori,satro uzivao u dobroj hrani i picu,a oni nisu izlazili iz Pufova,Frankfurt je poznat po tome,pa sledeca laz,kobajagi da prebaci boravisnu vizu iz starog u novi pasos,pa ovde vec tri godine od stranaca niko vise nema boravisnu vizu u pasosu,umesto toga dobijas karticu sa slikomi boravisnom vizom,i to sve da se zavrsi traje 6 do osam sedmica,a ovaj pevac visok metar i zilet samo palamudi u prazno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online