Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.09.2013.
14:39
V. Tasić - Vesti A

"Estrada je pokriće za prostituciju"

Kompozitor, producent, instrumentalista na harmonici Dragan Stojković Bosanac ponovo će biti u žiriju muzičkog takmičenja Zvezde Granda. U ovoj sezoni, biće mu mnogo lakše nego u prošloj, kada je među takmičarima bila njegova ćerka Aleksandra Stojković Džidža. Talentovana, intrigantna Džidža, koja je privela kraju studije na beogradskoj Muzičkoj akademiji, trenutno je u rijalitiju Farma, a tata tvrdi da farmere uopšte ne gleda.

Treba se baviti zanatom: Dragan Stojković Bosanac

- U prošloj sezoni takmičenja bio sam u procepu. Često sam išao na Džidžinu štetu, sa željom da budem krajnje pravedan prema svim takmičarima. Stalno sam cinculirao, pazeći da je mnogo ne hvalim, kako neko ne bi rekao - tatina ćerka. A, opet ne mogu ni da mnogo kudim jer to nije zasluživala. Nju u Grandu gotive, pa što se tiče izdavača, za nju nema prepreka.

- A ostalo, kako će proći, posebno pesme ti je već lutrija. Meni je najvažnije da sam joj usadio da treba biti pošten prema muzici, da se treba baviti zanatom. Ne treba se baviti muzikom kao poluprostitucijom, što radi osamdeset odsto estrade - kaže Stojković.


Hoćete da kažete da je muzika samo pokriće za neke druge stvari?
- Apsolutno! Bavljenje muzikom je postalo pokriće za sve i svašta. Kažem vam, u osamdeset odsto slučajeva reč je o poluprostituciji. Naravno, izuzimam časna i poštena pevačka imena. Prostitucija je na Zapadu pravo zanimanje. Nikad ga čovek ne bi poželeo svom detetu, ali je zanimanje, zna se šta je. A, poluprostitucija - to je kad ostaju amaterke i u pevanju i u prostituisanju! Gledam šta se radi i postalo mi je mnogo gadno. Toliko da mi je želja da što pre odem u penziju. Da odem u moj Konjic, da uzmem štap i uživam u pecanju, ribama, čistoj reci. I da me je baš briga za sve. Da potkačim samo onog ko mi se namesti na volej, a pipne loptu!

Bosanac kao član žirija "Zvezda Granda"
 

Kad spominjete poluprostituciju, mislite samo na mlade pevače ili na celu estradu?
- Ne, ne mislim samo na mlade. Mislim na sve ono što je eksplodiralo poslednjih desetak godina.


Znači, opet u Grandu ostajete dežurna babaroga?

- Ma kakva babaroga? Nikad nijedna moja kritika upućena bilo kome nije bila lična. Kad komentarišem mlade pevače u Grandu, mene zanima samo pevanje, sa pozicija studijskog rada. Kandidate gledam kao pevače, a ne kao ljude kojima će pevanje biti usputna delatnost. Kojekakva mlataranja i razni načini animiranja publike mene ne zanimaju. Gledam isključivo profesionalno, drugi poriv nemam. Nije mi do toga da na nekome iskaljujem bes, ili da nekom kažem da je ružan, ili da zaključim da ćemo medveda naučiti da peva i da hoda po žici. U novom žiriju, jedini sam ja ostao i to mi je svojevrsno priznanje kao najboljem, najstručnijem, najnepristrasnijem. Nisam doveo u pitanje ničiji kredibilitet. A mogao sam vrlo lako da se okliznem.
 

Ćerki da raskrči puteve

- Finansijski efekat nam je svima važan. Moglo bi biti i bolje. Onom ko kupuje, uvek je skupo, a onom ko prodaje uvek je jeftino. Niko od nas nikome nije rod, pa da je u taj posao ušao iz rodbinskih ili nekih humanitarnih razloga. Svako u tome ima svoj interes. Da se ne foliramo, meni je stalo da mojoj ćerki raskrčim puteve, kad je već odlučila da se bavi ovim poslom. Ne samo da joj prenesem znanje, već da joj pomognem i u drugom smislu. Može neko da bude najbolji na svetu, ali džaba mu ako to nema gde da pokaže i nema način da se iskaže - smatra Bosanac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online