Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.03.2010.
12:00
V. Tasić - Vesti A

Karleuša žali za Cecinim hitom

Mnoge pesme koje su postale hitovi, pisane namenski za određene pevače, završavale su kod njihovih kolega. Kasnije, oni su se pokajali što ih nisu snimili, pa danas većina pevača žali za pesmama koje nisu njihove.

Kada je nedavno Jelena Karleuša u emisiji jedne beogradske televizije javno priznala da žali što pesma "Idi dok si mlad" nije njena, pa čak i zapevala refren ovog hita, svi su ostali bez teksta. A, kako i ne bi kada je ovaj hit otpevala Svetlana - Ceca Ražnatović, njena najveća rivalka na estradi.
 

Jelena Karleuša

- Žao mi je što ovo nije moja pesma, zato što smatram da je tekst koji je napisala Marina Tucaković sjajan. U stvari, mislim da je to najbolji tekst koji je ona ikada napisala - rekla je Jelena i, bez ustezanja priznala, da bi s Cecom snimila čak i duet, ukoliko bi to pozitivno uticalo na njenu karijeru.
 

- Mnoge pesme namenski sam pisao za Miroslava Ilića, ubeđen da će im baš on dati pečat. Recimo, "Svađalice moja mala", "Imena mi mog", "Ej, suzo moja"... Međutim, Miroslav je rekao da nisu za njega. Priznajem, bio sam zaprepašćen, mislio sam da ga poznajem u dušu. Pesme su završile kod Snežane Đurišić i Radiše Uroševića, postale su hitovi, ali Miroslav nije od ljudi koji žale. Kada sam mu rekao da je šteta što ih nije on otpevao, rekao mi je: "Ko zna da li bi bili hitovi da sam ih ja pevao!" - priča kompozitor Miša Mijatović.
 

Miroslav Ilić i Miša Mijatović

Milutin Popović Zahar, pre dve decenije napisao je čuvenu pesmu "Vidovdan". Pesma je napisana povodom jubileja šest vekova od Kosovske bitke i Zaharova tadašnja supruga Gordana Lazarević želela je da se domogne ove pesme po svaku cenu. Međutim, on nije hteo ni da čuje i insistirao je da "Vidovdan" snimi, tada najveća zvezda, Vesna Zmijanac. Međutim, ona je pesmu odbila i na kraju je, ipak, snimila Goca.
 

VESNA ODBILA "VIDOVDAN", MENI SE POSREĆILO: Gordana Lazarević

- "Vidovdan" je pesma koja je obeležila moju karijeru. Posle nje, više ništa nije bilo isto. I danas, 20 godina kasnije naježim se svaki put kada je zapevam - iskrena je Goca Lazarević.
 

Što bi rekao naš narod, "nije kome je namenjeno, već kome je suđeno", pa je tako svojevremeno kompozitor Zoran Matić ponudio pesmu "Što mi noći nemaju svanuća" Aci Iliću. Međutim, njemu se pesma nije svidela.
 

- Nekako, nije bila za mene. Onda je otpevao sada pokojni Nino Rašić i postala je veliki hit. Nisam ljubomoran po prirodi i bilo mi je drago zbog kolege kome je u tom trenutku takav hit bio potrebniji nego meni. Ne žalim, zato što znam da sudbina uvek umeša svoje prste - kaže Aca Ilić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online