Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.09.2013.
14:19
N. Đorđević - Vesti A

Ceca zapalila Šumadiju

Ni sitna kiša, ni kratkotrajni nestanak struje, pa ni kašnjenje koncerta od sat i po nisu u subotu sprečili oko 20.000 ljubitelja muzike najpopularnije pevačice na ovim prostorima da uživaju u hitovima Cece Ražnatović na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu. Ovo je Cecin drugi koncert u centru Šumadije. Poslednji put u Kragujevcu je bila pre 20 godina, ali publika očigledno vredno prati njen opus, jer su gotovo horski zajedno s njom pevali sve pesme sa repertoara.

Priredila spektakl: Ceca Ražnatović
 

- Mnogi su Šumadinci tek rođeni kada sam ovde pevala prvi put, a sada su verovatno ovde. Pozdravljam ih - rekla je Ceca pre nego što je na stadionu zagrmelo "Grome moj".
 

Trava zaštićena folijom

Iako je mesec dana pre koncerta bilo polemike da li je stadion u Kragujevcu, na kome se održavaju prvoligaške utakmice, pravo mesto za održavanje koncerta, odluka ipak nije promenjena. Naime, čelnici fudbalskog i atletskog kluba Radnički protivili su se da se koncert održi na stadionu zbog mogućnosti oštećenja pre svega skupe tartan atletske staze. Kragujevačka agencija EuroM koja je bila organizator koncerta položila je bankarske garancije u slučaju da dođe do štete, a travu i stazu prekrili su specijalnom folijom iz inostranstva, koja je plaćena oko 30.000 evra. VIP lože za koncert su prve rasprodate.

Hiljade devojaka stisnute uz ogradu u prvim redovima drhtale su i ježile su se na svaku njenu pesmu, koje su znale od reči do reči. U zanosu su pevale stihove, koji ih pogađaju u dušu, a Ceca očigledno znalački poznaje žensko srce i patnju. Zato je ovaj koncert i počela hitom "Ti voliš nju, a tebe ja". Hiljade devojačkih ruku u vazduhu pokazivalo joj je da je prosto obožava, a u pazuama između hitova sve vreme su je pozdravljali sa "Ceco, mi te volimo".
 

Stadion "Čika Dača" u Kragujevcu
 

Gužva oko stadiona počela je skoro dva sata pre zakazanog koncerta. Više od stotinu autobusa došlo je u Kragujevac sa Cecinim obožavaocima iz drugih gradova. Da čuju i vide Cecu došli su, uglavnom mladi, iz Vrnjačke Banje, Čačka, Kruševca, Gornjeg Milanovca, Svilajnca, Despotovca, Paraćina, Ćuprije....
 

Uživale u koncertu: Cecine obožavataljke

- Došla sam iz Lazarevca. Obožavam je i znam sve njene pesme. Divno izgleda i svaka njena pesma kao da je moj proživljeni život. Prvi put sam na njenom koncertu i ovo je stvarno veliki događaj u mom životu - kaže devojka koja tvrdi da ima 22 godine.
I ostatak publike nije mogao da sakrije da prosto obožava svaku Cecinu pesmu.

Na "Kukavicu" su vrištali, na "Vazduh koji dišem" plakali. Kada je upitala devojke, da li ima neka koja nije zaljubljena u svog druga, devojke su bile van sebe, a tada je zapevala pesmu "Brate". Dok je u transu pratila svog idola, publika nije ispuštala iz ruku mobilne telefone i fotoaparate. Svi su hteli da zabeleže Cecino gostovanje u Šumadiji.
 

Publika u transu

Ceca se na stadionu "Čika Dača" pojavila u svedenoj haljini boje vina i sa punđom u stilu 60-ih. Od organizatora nije tražila nikakave posebne uslove, osim da joj nabave voće i vodu. Popularna pevačica se za koncert spremala u svlačionici za fudbalere, koja je za ovu priliku preuređena. Doneta je garnitura za sedenje i stočić za šminkanje kako bi mogla da se pripremi za koncert.


O bezbednosti i publike i pevačice brinulo je oko 400 radnika obezbeđenja. Koncert je prošao bez incidenata, i posle dva i po sata Cecinih hitova, publika se razišla, ali se po centru Kragujevca i posle toga čule grupice obožavalaca koji su na ulicama prepevavali njene pesme.



POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.09.2013. 14:23
Кад би се држава тргнула и покушала да организује неки митинг или нешто слично, као неки вид подршке Србима којима укидају нац. идентитет у Вуковару и околним селима, верујем да би се одазвало неких 100 - 150 људи... Макар да заурлају од бола, ако ништа друго не могу... А ова калаштура - да оде на неку чуку, Богу иза леђа - скупила би бар 10.000 људи... зато и јесмо ту где јесмо... п.с. "драго" ми је да се по овим снимцима види да није само пашалук - сје*ан..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online