Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.08.2013.
14:20
D. Dušanić - Vesti A

Uz ćerku u estradnu džunglu

Gordana Stojićević-Janković (58) godinama se protivila da njena ćerka Lana postane pevačica. Zna ona da je pevački hleb sa sedam kora i na sopstvenoj koži je osetila lepe, ali i loše strane posla.

Međutim, Lana nije odustajala i uskoro će se pridružiti plejadi dece pevača koji su i sami započeli muzičku karijeru.


- Bunila sam se, protivila, negodovala, ali džaba. Očigledno da je taj muzički gen kod nas jak, ne možeš ga sputati, ni obuzdati. Od malena je Lana pokazivala interesovanje i talenat za muziku. Pevala je i pobeđivala na brojnim školskim takmičenjima, ima lep glas, koji je usavršavala, a i dalje pohađa časove solo pevanja. Pa zašto onda negodujem? Prvo, ima 21 godinu i nisam želela da zbog muzike možda zapostavi fakultet. Studira psihologiju, treća je godina, dobro joj ide, ali nikad se ne zna. Može da te ponese prvi uspeh, tapšanje po ramenima ili pak da totalno kloneš zbog razočarenja što nije onako kako si priželjkivao da će biti - kaže Goca, koju more i druge brige kada je u pitanju muzička karijera njene ćerke.


- Situacija na estradi se odavno promenila, daleko je od one kada sam ja počinjala. Pojavilo se tu mutnih raboti, ucenjivanja, mnogo ljudi sumnjivog morala, i za afirmaciju nije presudan kvalitet, nema više ni poštovanja... Ali, isto tako znam da ako neko ima veliku želju da se bavi muzikom a ne okuša se u tome, ostaje velika rana na duši koja nikad ne zaceli. E, zato sam ja najviše popustila.


I kako ćete pomoći ćerki, osim savetima?
 

- Lana i ja treba uskoro da snimimo duetsku numeru. Eto, došlo je vreme da sarađujem sa detetom kao sa koleginicom. Jedva čekam da zapevamo pesmu čiji je radni naslov "Ništa nije kao nekad". Specijalno za nas dve pesmu je napisao moj dugogodišnji prijatelj i saradnik Miloš Matejić, poznatiji kao Milton.

Poznati ste kao vrstan izvođač narodnih pesama, pa kakav će biti vaš duet?


- Lana voli i izuzetno dobro peva pop, rok, latino muziku, a naš duet bih nazvala urbanim narodnjakom. Ume ona da peva izvorne pesme, kao i neke novokomponovane i sigurna sam da će se dobro snaći u interpretaciji naše duetske numere. Ali, nije to jedina pesma koju će ona uraditi. Već je ušla u studio, prvo će snimiti jednu samostalnu kompoziciju, u pop maniru a koja se za sada zove "Moj prvi greh".

Znači vaša ćerka snima pesme, a vi? Razmišljate li o snimanju albuma?

- Nema potrebe da objavljujem CD. Relativno skoro se na tržištu pojavio moj trostruki disk sa 60 pesama. Tu su najpoznatije i najslušanije moje numere, ali ima i onih koje su nezasluženo ostale u zapećku proteklih godina, jer nisu bile dovoljno promovisane, ni emitovane u medijima, pa zato mnogi misle da su nove, tek nedavno napisane i snimljene.
 

Saradnja sa Radijacijom

 

Kako napreduje vaša saradnje sa grupom Radijacija?


- Divno se slažemo, uskoro ćemo snimiti spot za duetsku numeru "Nostalgija". Pesma, koju je inače napisao pevač benda Aleksandar Crnatović Cale, inspirisan mojim likom i delom, ima ritam koji nosi, a u stihovima, koje pevamo u dijalogu, naslućuju se moji hitovi. Nije bilo generacijskog jaza kod slušalaca, numera se dopala ljudima od 13 do preko 80 godina. Dopala se i Saši Popoviću pa će je, iako nije narodnjačka pesma, s jeseni uvrstiti na kompilacijsko izdanje Granda.


Psihološka beletristika


- Volim da slobodno vreme provodim čitajući knjige, posebno psihološku beletristiku. Nedavno sam pročitala knjigu "Tajna" autorke Ronde Bern, koja je optimistična, pruža radost, a i daje neka životna uputstva, recimo, kako se može naučiti da volite sebe i da poštujete svaki trenutak koji vam je dat da ga provedete na planeti. A, upravo čitam s velikim uživanjem roman dr Danila Vojvodića "Ružino drvo", koji veoma poetično piše. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online